Джерело
https://jerelo.info/forum/

Що означає народитися від води та Духа?
https://jerelo.info/forum/viewtopic.php?t=122
Сторінка 6 з 8

Нецікавий [ 12 листопада 2010, 19:21 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Sh_21 написав:
Нецікавий написав:
Народження від води-- це народження від Слова Божого( слово засудило мене ,що я в гріхах і неправді і омило)

1.Тоді поясни чому Ісус сказав вода - загадкою, чому просто не сказав " від Писання".
2. Чому одне слово (вода) це символ, а одразу друге слова не символ (Духа), як для мене не логічно ?

[quote]

Он сказал: вам дано знать тайны Царствия Божия, а прочим в притчах, так что они видя не видят и слыша не разумеют.
(Лук.8:10)

Протестант [ 12 листопада 2010, 19:26 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Нецікавий написав:
Он сказал: вам дано знать тайны Царствия Божия, а прочим в притчах, так что они видя не видят и слыша не разумеют.
(Лук.8:10)

Це не дає пояснення, бо так хто як хоче так і зрозуміє. Та й Ісус говорив притчу то було зрозуміли що це притча, а тут по твоєму змішаний варіант. Не може так бути.

Нецікавий [ 12 листопада 2010, 19:33 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Sh_21 написав:
Нецікавий написав:
Он сказал: вам дано знать тайны Царствия Божия, а прочим в притчах, так что они видя не видят и слыша не разумеют.
(Лук.8:10)

Це не дає пояснення, бо так хто як хоче так і зрозуміє. Та й Ісус говорив притчу то було зрозуміли що це притча, а тут по твоєму змішаний варіант. Не може так бути.


тебе Бог породив словом правди? чи Він породив тебе H20 ???


Верьте Мне, что Я в Отце и Отец во Мне; а если не так, то верьте Мне по самым делам.
УПО: Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.
Ин. 14:11

а це який варыант??

Протестант [ 12 листопада 2010, 19:37 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Нецікавий написав:
а це який варыант??

Це про Єдність Бога говориться, яке воно відношення має до народження із гори?

І що ти хочеш сказати що Никодим так допитувався Христа що це значить " вода" як я тебе, а Ісус йому Писання цитував? :)

Сонячник [ 13 листопада 2010, 11:34 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Sh_21 написав:
Сонячник, я так зрозумів що народження з води - водне хрещення, а народження з Духа - хрещення Д.С.? Чи може щось за три роки змінилося?

Через пророка Ісаю Господь говорив так:
Бо виллю Я воду на спрагнене, а текучі потоки на суходіл, виллю Духа Свого на насіння твоє, а благословення Моє на нащадків твоїх, і будуть вони виростати, немов між травою, немов ті тополі при водних потоках! (Iс.44:3-4)
О, всі спрагнені, йдіть до води... Нахиліть своє вухо, й до Мене прийдіть, послухайте, й житиме ваша душа! (Iс.55:1-3)
І ще Ісус сказав так: Хто прагне, тому дармо Я дам від джерела живої води. (Об.21:6)
То ж яку це живу воду дає Христос, що вона дає спрагненим життя? Послухайте, й житиме ваша душа!
То ж народитися з води - це народитися Словом Христовим.
Ісус Христос закликав: Коли прагне хто з вас нехай прийде до Мене та й п'є! Хто вірує в Мене як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його. Це ж сказав Він про Духа, що мали прийняти Його, хто ввірував у Нього. Не було бо ще Духа на них... (Iван.7:37-39)
А хто споживає Слово Христове, той народжується від Духа Святого, приймаючи Його, і тоді дух же того наповниться джерелом живої води.

Однак, слід зазначити, що народження згори не гарантує життя вічне. Про це ж писав і ап.Павло:
...і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос! Але їх багатьох не вподобав був Бог, бо понищив Він їх у пустині. А це були приклади нам, щоб ми пожадливі на зле не були, як були пожадливі й вони. (1Кор.10:4-6)
А хто витерпить аж до кінця, той буде спасений! (Матв.24:13)

Протестант [ 21 листопада 2010, 22:28 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Сонячник написав:
То ж народитися з води - це народитися Словом Христовим.

Даю одну цитату, з іншого форуму:

Цитата:
Помилково обмовився хотів назвати "Визнаю одне хрещення на відпущення гріхів" як в Смволі віри. Але зрештою суть одна й та ж сама:
Визнаю, що в хрещенні по вірі в Ісуса Христа мені відпускаються гріхи і я приєднуюсь до Церкви-Тіла Христового. Про це ж вчить і апостол Петро:
« А Петро до них каже: Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів, і дара Духа Святого ви приймете!» (Дiї.2:38)

В цьому ж дусі вчить апостол і в своєму посланні на яке ви посилаєтесь:
"18. Бо й Христос один раз постраждав був за наші гріхи, щоб привести нас до Бога, Праведний за неправедних, хоч умертвлений тілом, але Духом оживлений,
19. Яким Він і духам, що в в'язниці були, зійшовши, звіщав;
20. вони колись непокірливі були, як їх Боже довготерпіння чекало за Ноєвих днів, коли будувався ковчег, що в ньому мало, цебто вісім душ, спаслось від води.
21. Того образ, хрищення не тілесної нечистости позбуття, але обітниця Богові доброго сумління, спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа,
22. що, зійшовши на небо, пробуває по Божій правиці, а Йому підкорилися Анголи, влади та сили." 1Петра3

Хрещення як образ ковчегу в якому, через який спаслися ті хто повірив Богу. Також в хрещення не треба сприймати як магічне очисне омовіння. Передумовою водного очішення стає наше покаяння і обіцянка Богові доброго сумління. Ось через таке хрещення ми і спасаємось, тобто зєднуємось з Христом.(спасіння = зєднання з Христом)

Слід розрізняти спасіння Христом всього людства (людської природи) через втілення, смерть і воскресіння. "Приведення нас до Бога" як говорить апостол Петро в згаданій цитаті.(Це окрема глобальна тема)
І особисте спасіння кожної окремої людини через покаяння, віру і хрещення. При чому особисте спасіння потребує всіх цих трьох дій, інакше воно є незавершеним.

Цитата:
Цитата:
1. хрещення є народження згори від води і Духа Святого. Під час хрещення окрім очищення водою по молитві церкви дається дар Духа Святого(тобто Дух сходить і перебуває надалі в новоохрещеному).

Не погоджуюся, водне хрещення це зовнішня ознака внутрішньої переміни. Водне хрещення ніяк не може народити християнина з гори. Тобто спочатку народження від Д.С. від Слова Божого, а потім водне хрещення.

Не вчив Христос і апостоли що хрещення це зовнішня ознака внутрішньої переміни.
А залишили учням ось такі повчання:

"5. Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
6. Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.
7. Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори.
8. Дух дихає, де хоче, і його голос ти чуєш, та не відаєш, звідкіля він приходить, і куди він іде. Так буває і з кожним, хто від Духа народжений." Івана 3

і Апостол Павло: "„Всі ми, хрестившись в Христа Ісуса, в смерть Його хрестились. Отже, ми погреблись з Ним хрещенням в смерть, аби, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, так і нам ходити в оновленому житті. Бо коли ми з’єднались подобою смерті Його, то з’єднаємось і подобою воскресіння, знаючи те, що наш давній чоловік розп’ятий із Ним, щоб знищилось тіло гріховне, щоб не бути нам більше рабами гріха, бо хто вмер, той звільнився від гріха!
Якщо ви померли із Христом, то віруємо, що і жити будемо з Ним, знаючи, що Христос, воскреснувши з мертвих, вже не помирає, смерть вже не має над ним влади!…Так і ви вважайте себе мертвими для гріха, живими ж для Бога в Ісусі Христі, Господі нашому” (Рим. 6:3-11)

"Він нас спас не з діл праведности, що ми їх учинили були, а з Своєї милости через купіль відродження й обновлення Духом Святим, Якого Він щедро вилив на нас через Христа Ісуса, Спасителя нашого" Тит.3:5-6

"Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним." 1Кор.12:13

Виходячи з цих та деяких інших повчань апостолів маємо, що, що хрещення(водою) і одержання святого Духа, це дві взаємоповязані таїнственні дії, через які новонавернені з’єднуються з Христом, стають членами Його Тіла. Христос говорить про хрещення і одержання Духа як про народженням від води і Духа, народженням з вище в нове вічне життя з Богом.

Докладніше церковне вчення про хрещення ось тут http://ednistcerkvy.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=7:-6----------&catid=6:2010-08-26-09-17-32&Itemid=7


Ой тяжко, напевно все таки "НАРОДЖЕННЯ ВІД ВОДи" це все таки водне хрещення.

Сонячник [ 23 листопада 2010, 02:26 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Цитата:
Виходячи з цих та деяких інших повчань апостолів маємо, що, що хрещення(водою) і одержання святого Духа, це дві взаємоповязані таїнственні дії, через які новонавернені з’єднуються з Христом, стають членами Його Тіла.
Можливо й так... Але ж народження згори - як і водне хрещення так і духовне хрещення - неможливе без віри, а віра неможлива без Слова Божого. Все ж таки зародком духовного чоловіка є Слово Боже, яке було посіяне в наших серцях.

Але тут головне не забувати, що народження згори є лише початком нового життя у Христі, і в жодному разі не гарантує спасіння, адже багато хто з людей, які народилися згори, прийняли водне хрещення, і Бог навіть хрестив їх Д.С., але на цьому їхнє духовне життя припиняється, бо не приносячи плодів духа, згодом всихають і відпадають від благодаті.

Братик [ 08 грудня 2010, 18:34 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Цитата:
То ж народитися з води - це народитися Словом Христовим.

Якщо це так, то поясни мені будь-ласка, в який момент це відбувається? І як? І що є народжене від Слова?

Сонячник [ 08 грудня 2010, 18:53 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Братик написав:
Цитата:
То ж народитися з води - це народитися Словом Христовим.

Якщо це так, то поясни мені будь-ласка, в який момент це відбувається? І як? І що є народжене від Слова?
Слово - це Господь Ісус Христос, а отже народжене від Слова є віра, бо віра від слухання Слова Христового. Віра - це зародок. А без віри ніхто не може народитися від Духа. Народження від Духа є завершальним етапом народження духа людського.

Братик [ 09 грудня 2010, 07:28 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Вибач, а люди, які не народилися від Слова і Духа хіба не мають духа людського? І як тут повязати воду і Слово? Ісус не сказав "хто не народиться від Слова і Духа", але "від води і Духа".

Сонячник [ 09 грудня 2010, 11:48 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Братик написав:
Вибач, а люди, які не народилися від Слова і Духа хіба не мають духа людського?

Я думаю, що мають дух, але він мертвий. А Дух Святий оживлює його. Тому й Христос говорив: Поправді, поправді кажу вам: Наступає година, і тепер уже є, коли голос Божого Сина почують померлі, а ті, що почують, оживуть. (Iван.5:25)
Ви були з Ним поховані у хрещенні, у Ньому ви й разом воскресли через віру в силу Бога, що Він з мертвих Його воскресив. (Кол.2:12)
Тобто у Слові Христовім ми розіп'яли свою плоть, бо хто тілом постраждав, той перестав грішити, щоб решту часу в тілі жити вже не для пожадливостей людських, а для Божої волі. (1Петр.4:1-3) Бо в Д.С. наш дух ожив, щоб творити Божі діла і приносити плоди святості.
Братик написав:
І як тут повязати воду і Слово? Ісус не сказав "хто не народиться від Слова і Духа", але "від води і Духа".
Про це я вище писав.
Ісус Христос каже: Хто прагне, тому дармо Я дам від джерела живої води. (Об.21:6)
А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне. (Iван.4:14)
О, всі спрагнені, йдіть до води... Нахиліть своє вухо, й до Мене прийдіть, послухайте, й житиме ваша душа! (Iс.55:1-3)

І водне хрещення є образом хрещення від Слова. Бо як наше тіло занурюється у воду, так повинна й наша душа зануритися у Слово - в Ісуса Христа.

Братик [ 10 грудня 2010, 06:38 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Ти вважаєш, що народження від води - це водне хрещення?

Сонячник [ 10 грудня 2010, 09:52 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Братик написав:
Ти вважаєш, що народження від води - це водне хрещення?

Та ні. Я розумію, що водне хрещення є лише образом народження від Слова. При водному хрещенні ми даємо обіцянку хреститися у Слово. Бо як тіло занурюється у воду - так слід зануритися у Слово, тобто у Христа. Бо ви всі, що в Христа охрестилися, у Христа зодягнулися! (Гал.3:27)
Тому фактичне народження від хрещення у Христі, а не просто від обряду занурення тіла.

Братик [ 10 грудня 2010, 19:00 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Справді, у багатьох місцях Писання, Слово Боже порівнюється з водою. Але це не підстава ототожнювати і зрівнювати цих два поняття, бо вода - це не тільки слово, але і, наприклад, засіб для миття. Саме цей другий зміст має водне хрещення.
А у випадку, коли Христос говорить про народження від води, вода має також матеріальний зміст і означає саме H2O, яке складає 85% нашого тіла. Христос сам це пояснив у наступному реченні:
Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
6 Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.

Сонячник [ 10 грудня 2010, 23:02 ]  Re: Що означає народитися від води та Духа?

Братик написав:
Але це не підстава ототожнювати і зрівнювати цих два поняття, бо вода - це не тільки слово, але і, наприклад, засіб для миття. Саме цей другий зміст має водне хрещення.
Та ні. Петро ж пояснював: Того образ, хрищення не тілесної нечистости позбуття, але обітниця Богові доброго сумління... (1Петр.3:21)
Братик написав:
А у випадку, коли Христос говорить про народження від води, вода має також матеріальний зміст і означає саме H2O, яке складає 85% нашого тіла. Христос сам це пояснив у наступному реченні
Та ні, насправді Христос відповів Никодиму на його питання:
4 Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись? 5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже. 6 Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух. (Iван.3:4-6)
Народження згори - це і є народження з води і Духа.

Сторінка 6 з 8 Часовий пояс UTC + 2 годин