Джерело
https://jerelo.info/forum/

Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?
https://jerelo.info/forum/viewtopic.php?t=951
Сторінка 2 з 2

Підсніжник [ 14 квітня 2012, 21:30 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Протестант написав:
Цитата:
І ще два питання – чи усі хто був на вечері приймали символи?

Крім Юди.
Так, всі крім того,хто задумав Христа зрадити, мали спільність із Христом. Як ви вважаєте чи може правдивий християнин приступати до чаші, знаючи, що разом з ним її прийматимуть і "Юди", ті християни, що живуть у гріху ради якоїсь вигоди? Чи рядових християн не повинно турбувати, що хтось недостойно приймає, бо на них це не має ніякого впливу. Адже написано: "Тому що один хліб, тіло одне нас багато, бо ми всі спільники хліба одного." 1Кор.10:17

Сестрички [ 11 січня 2013, 23:34 ]  [Видалено]

ДописДопис був видалений | видалив: Сонячник | 13 січня 2013, 01:01.
Причина: помилкове повідомлення

Сестрички [ 11 січня 2013, 23:36 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Підсніжник написав:
Протестант написав:
Крім Юди.
Так, всі крім того,хто задумав Христа зрадити, мали спільність із Христом. Як ви вважаєте чи може правдивий християнин приступати до чаші, знаючи, що разом з ним її прийматимуть і "Юди", ті християни, що живуть у гріху ради якоїсь вигоди? Чи рядових християн не повинно турбувати, що хтось недостойно приймає, бо на них це не має ніякого впливу. Адже написано: "Тому що один хліб, тіло одне нас багато, бо ми всі спільники хліба одного." 1Кор.10:17

Нас теж цікавить це питання, можливо тільки той, "хто їсть хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, - буде винний супроти тіла та крови Господньої(Кор. 11:27) а інші члени у цьому невинні? Адже тільки Бог знає серце людини, і кожен відповідатиме тільки за себе...

Сонячник [ 13 січня 2013, 01:13 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Сестрички написав:
Нас теж цікавить це питання, можливо тільки той, "хто їсть хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, - буде винний супроти тіла та крови Господньої(Кор. 11:27) а інші члени у цьому невинні? Адже тільки Бог знає серце людини, і кожен відповідатиме тільки за себе...
Я думаю, що навіть якщо ми знаємо, що разом з нами злодій приступає до спомину смерті І.Х., то той і буде винний, і понесе за свій гріх. Але заборонити йому, мабуть навіть пресвітер не має такого права, хоча сказати йому, прочитати Слово, попередити - мусить. Все ж таки Юда вечеряв за одним столом з Господом, та Ісус знав його серце, але не вигнав і Сам не цурався його. А ще буває, що нам ворог навмисне посилає такі думки, начебто хтось Юда, а осуджувати його нам не дано права, тому в таких випадках ми можемо самі на себе гріх накласти. Так що нехай кожен перевіряє своє серце, бо кожен за себе дасть відповідь перед Богом.

Сонячник [ 13 січня 2013, 12:30 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Сонячник написав:
Я думаю, що навіть якщо ми знаємо, що разом з нами злодій приступає до спомину смерті І.Х., то той і буде винний, і понесе за свій гріх. Але заборонити йому, мабуть навіть пресвітер не має такого права
Знаєте, я трохи не згоден з написаним мною вище. Адже Бог не хоче загибелі грішника, і звісно, що Бог є серцевидець, і Він знає, що хтось не має миру в серці. А щоб такого не було, тобто щоб Юди не брали участі в спомині (щоб потім не хворіли та не помирали) - то пресвітер повинен перш за все допевнятися певності від Бога: якщо церква молиться, але Боже благословіння не сходить, то це вже означає, що не всі готові приступити до участі в спомині. Звичайно, пресвітер може не знати хто саме є причиною і він не повинен когось конкретно осуджувати, але перш ніж приступити до святої трапези, він повинен відчувати загальну присутність Божу. Адже приступати до спомину смерти І.Х. без присутності Самого Господа - не має сенсу. Тому якщо церква зібралася для спомину, але важко молитися, то це є ознакою того, що не всі готові до участи в Причасті, а тому в таких випадках краще нікому не приступати до цього. А якщо пресвітер приступить до святої вечері без Божого благословіння, то він буде винен. Врешті, кожен, хто приступає до святих дарів без Божого благословіння - вживає собі на осуд.

Іншими словами, нас не повинно турбувати те, чи є з нами Юда, але обов'язково повинні знати чи є серед нас Христос!

Сестрички [ 13 січня 2013, 21:22 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Сонячник написав:
Іншими словами, нас не повинно турбувати те, чи є з нами Юда, але обов'язково повинні знати чи є серед нас Христос!
Амінь!

Dmitro [ 17 липня 2014, 18:13 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

отже любий може, а чи потрібно йому щось робити перед спомином

до речі як це правільно говорити я перший раз це чую

початківець [ 18 жовтня 2015, 20:27 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

Не кожен може. Чому в нас так прийнято, що мають участвувати члени церкви, які не на замітці і не вилучені? Вечеря - це спільність з Христом. Член, що поза тілом, не має спільності з тілом. Це така думка.
Відносно того, чи жінка не має права участвувати в дні нечистоти - це для мене якийсь абсурд. Воно не витримує ніякої новозавітньої критики. В Євангелії нічого подібного ви не знайдете, щоб побудувати таку науку в церкві. Все інше лише наші догадки. В чому абсурдність цього закону?! В старому заповіті жінка нечистою була сім під час і сім після. Тобто 14 днів в місяці вона вважалася нечистою. Все, до чого вона торкається є нечистим. І хто торкається до всього того, до чого торкалася жінка буде нечистим. Чоловік живе з жінкою, разом їсть, спить на одному ложі - він без жодного сумління бере участь у спомині. Ще більша абсурдність, якщо чоловік є пастор, який дає цей Спомин. А якщо нечистість збігається саме в ті дні, коли йде спомин? Шо тоді робити? А як Господь прийде за Церквою і в жінки звичайне жіноче, хіба це стане перешкодою для спасіння? Ні, звичайно.
Тому участвувати чи не участвувати у спомині - це абсолютна справа кожного. Немає права ніхто заборонити чи нав'язати посильну участь у Вечері. Кожен самий вирішує це питання, як йому підсказує совість.

початківець [ 18 жовтня 2015, 20:34 ]  Re: Хто може приступати до Спомину смерти І.Х.?

] Хто грішить і він про це знає, але всерівно участвує, такий недостойно участвує. А хто згрішив і кається, визнає свій поступок, хто кожен раз задумується чи достойний він бути учасником Вечері Господньої, то тут, думаю, без питань

Сторінка 2 з 2 Часовий пояс UTC + 2 годин