Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 19:51

Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
31861
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2011, 23:26 

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Verum написав:
Я вже досить давно слідкую за Вашим спілкуванням з SSS і не можу зрозуміти, чому Ви використовуєте слова, які в Біблії відсутні (були додані пізніше, напевно перекладачами, які думали так як і Ви...)
Напевно в таких випадках теба казати НМД. Те, що у де-яких перекладах цих рядків немає, аж ніяк не заперечує їхню приналежність до Святого Письма. Й довести звортнє ні ви, ні пан sss, ні хтонебуть інший не зможете, і ви це чудово знаєте. Але для таких як ви, й не потрібно нічого доводити. Таким як ви потрібно посіяти сумніви ... На сумнівах і мудрствованях й побудована уся свідківська ідеологія.
У мене ж НАПИСАНЕ. Різницю у підходах вловили.

Verum написав:
Перекладів, де вміщені ці спірні вірші Огієнка, Куліша та ін. я не вказую, бо вважаю їх не досить точними.
Одночасно, Біблія в перекладі католицького "отця" Івана Хоменка, який визнавав трійцю, не вміщує даних віршів і це дуже переконливо вказує на їх відсутність в оригінальних текстах.
Оно знайшов переклад еспанською мовою: http://www.transcripture.com/espanol-es ... uan-5.html
I Juan 5:7 ^
Porque tres son los que dan testimonio en el cielo, el Padre, el Verbo, y el Espíritu Santo: y estos tres son uno.
I Juan 5:8 ^
Y tres son los que dan testimonio en la tierra, el Espíritu, y el agua, y la sangre: y estos tres concuerdan en uno.

Подаємо в Google перекладач http://translate.google.com.ua/?hl=uk
Отримуємо переклад:
Оскільки Є три свідчать на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно.
Є і три свідчать на землі: дух і вода і кров, і троє в одно.

Про жодну спірність чи відсутність мова йти не може, той же Хоменко, у перекладі котрого не знайшлося цих рядків, не стверджував що їх не існує, й не міг це робити.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

31862
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2011, 16:34 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
Те, що у де-яких перекладах цих рядків немає, аж ніяк не заперечує їхню приналежність до Святого Письма. Й довести звортнє ні ви, ні пан sss, ні хтонебуть інший не зможете, і ви це чудово знаєте.

Прочитаємо дещо про переклад Хоменка
Цитата:
Др Дмитро Степовик, віцепрезидент УБТ:
Маючи слабеньке здоров'я, о.Іван Хоменко усамітнився на острові Капрі, що в Тірренському морі неподалік Неаполя, і там поволі перекладав. Назагал його умови праці були кращі, ніж у його попередників Пантелеймона Куліша та Івана Огієнка. Він працював у вільному світі, над ним не тяжіли, як над Кулішем та Огієнком, переслідування української мови чи воєнні лихоліття. Оминувши екстремальних ситуацій (щодо умов праці) своїх попередників і маючи уважних покровителів у особах отців монашого грекокатолицького чину святого Василя Великого (ЧСВВ), які взяли на себе апробацію та редагування перекладу (а пізніше і його надрукування), о.Іван Хоменко міг дуже уважно і без зайвого поспіху попрацювати над текстами, подискутувати з мовними редакторами, рецензентами зі спірних питань і в такий спосіб знайти найбільш оптимальний варіант передачі найтонших виявів думки рідною мовою.
Саме в період перекладацької праці о.Іван Хоменка були відкриті знамениті кумранські рукописи, які пролляли додаткове світло на історію біблійних текстів, на їх автентичність, правдивість і богонатхненність. Перекладач дуже уважно стежив за дослідженнями кумранських рукописів і враховував істотні висновки визнаних науковцівбіблієзнавців.
Матеріал з Вікіпедії
Що стосується Нового Заповіту, то тут Іван Хоменко користувався так званими критичними текстами, реконструйованими на основі зіставлень з існуючими найдавнішими Євангеліями та іншими книгами Нового Завіту. За основу він взяв критичний текст Нового Завіту, який вшосте видав Папський Біблійний Інститут. Все це забезпечувало високий рівень точності перекладу.

Тому я вважаю, що ці спірні слова, якими Ви скрізь прикриваєтесь не є богонадхненні і в оригіналі були відсутні. Це - по-перше.

По друге, я не сію сумнівів, тому що це у наш час у же зайве. Люди і так бачать що "духовенство" не веде їх до Бога і правди про нього. З минулого століття відвідуваність церков дуже знизилась, переважна більшість людей (які називають себе "християнами") у церкву ходять тільки у "великі релігійні" свята які є тільки традицією, "переданнями старших", де спотворюється Слово Боже, про що влучно сказав Ісус Христос у Мар.7:13 "Тож ви якраз касуєте слово Боже тим вашим переданням, яке ви самі собі передали, - та й чимало іншого такого чините!"

Yur написав:
У мене ж НАПИСАНЕ. Різницю у підходах вловили.

По третє у Вас НЕ НАПИСАНЕ, А ТРАКТОВАНЕ! Ви ж вважаєте себе християнином?
Хіба можуть правильно, а не "під себе" трактувати Святе письмо люди, які не є учнями Христа?
Випереджуючи Ваше запитання, прошу Вас ще раз прочитати Івана 13:35, а також Матвія 28:19, де він наголошував про навчання усіх народів. Чогось ні першого (взаємної любові) ні другого (хто зараз робить людей учнями Христа?) я у "християнах" НЕ БАЧУ!!!

Бажаю Вам успіху, пане Yur, в тому числі і в пошуках ПРАВДИ!
Хоча, судячи з Ваших переписів, Ви "своєї правди" будете триматись до "кінця світу" :lol: .
На все добре...

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31863
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2011, 16:36 

Востаннє тут були:
початківець написав:
А як називається перекручення місць, які вказують на Божественість Ісуса Христа?
Ну наприклад: Ми знаємо, що Син Божий прийшов, і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він Бог правдивий і вічне життя!1Ів5:20. Абож: 15. Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива.
16. Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме, чи то престоли, чи то господства, чи то влади, чи то начальства, усе через Нього й для Нього створено!
17. А Він є перший від усього, і все Ним стоїть.Кол1:15-17

Де і хто їх перекручує?

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31864
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2011, 22:20 

Востаннє тут були:
Verum написав:
Тому я вважаю, що ці спірні слова, якими Ви скрізь прикриваєтесь не є богонадхненні і в оригіналі були відсутні. Це - по-перше.
Ваше право так думати, утім підстав вважати, що ці слова не належать Апостолу Івану й не є Богонадхненими не існує.

Verum написав:
По друге, я не сію сумнівів, тому що це у наш час у же зайве. Люди і так бачать що "духовенство" не веде їх до Бога і правди про нього. З минулого століття відвідуваність церков дуже знизилась, переважна більшість людей (які називають себе "християнами") у церкву ходять тільки у "великі релігійні" свята які є тільки традицією, "переданнями старших", де спотворюється Слово Боже, про що влучно сказав Ісус Христос у Мар.7:13 "Тож ви якраз касуєте слово Боже тим вашим переданням, яке ви самі собі передали, - та й чимало іншого такого чините!"
А вам свідкам хто передав!?. Звідкіля до вас прийшла Біблія?.
І якщо ви кажете, що вірите Святому Письму отже зобов'язані повірити й тим людям, через яких воно прийшло й котрими було зафіксоване на папері. Адже досліджувати рукописи, визначати котре з них відноситься до Святого Письма, а котре ні не ваша прерогатива й можливостей у вас таких не існує. То навіщо мудрствувати й піддавати сумнівам те, що приймається ВІРОЮ.

Verum написав:
Хіба можуть правильно, а не "під себе" трактувати Святе письмо люди, які не є учнями Христа?
Ні. У мене таки НАПИСАНЕ, чого ви свідки заперечити не встані. Усі ваші потуги зводяться до того, аби посіяти сумніви ... , й уже на цих сумнівах проштовхувати свою ідеологію.
Стосовно хто є Христовими учнями, а хто не є,. звичайно ж не ті, хто Учителеві відказують в Божественому.

Verum написав:
Випереджуючи Ваше запитання, прошу Вас ще раз прочитати Івана 13:35, а також Матвія 28:19, де він наголошував про навчання усіх народів. Чогось ні першого (взаємної любові) ні другого (хто зараз робить людей учнями Христа?) я у "християнах" НЕ БАЧУ!!!
Як можете щось бачити, коли в темряві ходите, від Світла відсторонюєтесь.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31865
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2011, 22:46 

Востаннє тут були:
Yur написав:

Verum написав:
Ні. У мене таки НАПИСАНЕ, чого ви свідки заперечити не встані. Усі ваші потуги зводяться до того, аби посіяти сумніви ... , й уже на цих сумнівах проштовхувати свою ідеологію.
Стосовно хто є Христовими учнями, а хто не є,. звичайно ж не ті, хто Учителеві відказують в Божественому.

Я вже вказав, хто є учнями Христа! Прочитайте ще раз, якщо з першого разу не зрозуміли... :)

Цитата:
А вам свідкам хто передав!?. Звідкіля до вас прийшла Біблія?.
І якщо ви кажете, що вірите Святому Письму отже зобов'язані повірити й тим людям, через яких воно прийшло й котрими було зафіксоване на папері. Адже досліджувати рукописи, визначати котре з них відноситься до Святого Письма, а котре ні не ваша прерогатива й можливостей у вас таких не існує. То навіщо мудрствувати й піддавати сумнівам те, що приймається ВІРОЮ.

Причому тут передавання Біблії?
Я маю на увазі традиції і обряди, які Ісус Христос не схвалював!

Цитата:
А вам свідкам хто передав!?

Я - не Свідок Єгови.
Але через Ваше до них зневажливе ставлення в моїх очах вони заробляють додаткові бали довіри...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31866
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2011, 23:39 

Востаннє тут були:
Verum написав:
Я - не Свідок Єгови.
Але через Ваше до них зневажливе ставлення в моїх очах вони заробляють додаткові бали довіри...
Ваш вибір за вами. Про моє ставлення до свідків я уже казав. viewtopic.php?p=30927#p30927

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31867
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 07:14 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Verum написав:

А як би про них ми все добре писали, то вони в ваших очах хіба не заробляли додаткові бали довіри...?Тому не жонглюйте цими словами. ;-D
Від того хто як пише нічого не міняється. Кожен прийшов на цей форум із своїм уже вченням. Ви в даному випадку із вченням сЄ, а не із християнським, бо всі християнські конфесії сповідують Божественність Отця, Сина і Д.С.

Verum написав:
Знаєте, читаючи Біблію без допомоги Вашого "катехизму...", я переконюсь, що Ісус Христос - це справді "окрема істота", а ще точніше, він підвладний своєму Отцю і є Йому слухняним Сином!

Як би Ви читали одну Біблію, то до такого вчення не прийшли, бо все Писання говорить що І.Х. є Бог, все створене для Нього.

От скажіть як можна дочитатися: 1.що І.Х. є архангел Михаїл? 2.що сучасні християни мають не приймати участі у Спомині смерті І.Х.?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31871
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 10:20 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Verum написав:

А як би про них ми все добре писали, то вони в ваших очах хіба не заробляли додаткові бали довіри...?Тому не жонглюйте цими словами. ;-D

Словами я не жонглюю. Оскільки я вже висказався про "наше християнство", то, відповідно, людей, які справді вивчають тільки Біблію, а не людські передання, і яких ви так ненавидите, я починаю щораз більше поважати.

Протестант написав:
Ви в даному випадку із вченням сЄ, а не із християнським, бо всі християнські конфесії сповідують Божественність Отця, Сина і Д.С.

Ви, напевно, ще не зрозуміли, що я не вважаю "теперішніх християн", які не дотримуються вимог Христа, ХРИСТИЯНАМИ! Почитайте мої попередні дописи.

Протестант написав:
От скажіть як можна дочитатися: 1.що І.Х. є архангел Михаїл? 2.що сучасні християни мають не приймати участі у Спомині смерті І.Х.?

Щодо Михаїла, я не впевнений... дуже мало інформації у Біблії.
А по другому пункту, то Ви дуже помиляєтесь, або нахабно дурите народ.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31872
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 11:22 

Востаннє тут були:
Verum написав:
... і яких ви так ненавидите.....

Боже борони. Чому я маю їх ненавидіти? Мені їх шкода, остаточно я переконався що їхня віра 100% марна, бо не визнають що воскрес Христос, а вважають що воскрес архангел Михаїл.

Verum написав:
Ви, напевно, ще не зрозуміли, що я не вважаю "теперішніх християн", які не дотримуються вимог Христа, ХРИСТИЯНАМИ! Почитайте мої попередні дописи..

Я теж всіх теперішніх християн не вважаю за 100% християнами, але є багато істиних ХРИСТИЯН, а сЄ 100% не християни, бо відкидають основні доктрини християнської віри. А діла у них теж не у всіх християнські, то чому ви їм вірите?

Verum написав:

Конкретніше, а то уже заговорили як ССС. Де Біблія забороняє приймати Тіло і Кров І.Х.? Писання на оборот заохочує.

Цитата:
Щодо Михаїла, я не впевнений... дуже мало інформації у Біблії.

У Біблії достатньо сказано хто був І.Х. до того як народився Боголюдиною. А це вчення явне сЄ, яке не має жодного відношення до християнства.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31877
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 16:21 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Верум, мені здається Ви лукавите, коли кажете, що Ви не СЄ. Інакше звідки такі знання, що Ви готові навіть доводити що саме говорять СЄ відносно питання про спомин, та й інші питання.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31879
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 18:21 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Верум, мені здається Ви лукавите, коли кажете, що Ви не СЄ. Інакше звідки такі знання, що Ви готові навіть доводити що саме говорять СЄ відносно питання про спомин, та й інші питання.

Відколи знання з Біблії уже засекречені? ;-D
А те що говорять свідки Єгови можна побачити на їх офіційному сайті. :lol:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31880
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 18:57 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Verum написав:

Конкретніше, а то уже заговорили як ССС. Де Біблія забороняє приймати Тіло і Кров І.Х.? Писання на оборот заохочує.

Так, заохочує.
Але чи всі можуть споживати "Тіло і Кров"? Чи Христос з усіма християнами уклав нову Угоду? (1Кор.11:26-29, Лук.22:29,30)
А що це за мала отара в Лук.12:32, що Богові приємно їй дати Царство Його? Невже всім християнам?
А що це за інші вівці які має Ісус, які не з малої отари в Iвана 10:16?

Тих, хто царюватиме з Христом, вибирає Бог, а на Ісус Христос (Матв.20:23, 1Кор.12:18).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31883
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 20:39 

Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Verum написав:
Початківець написав:
А як називається перекручення місць, які вказують на Божественість Ісуса Христа?
Ну наприклад: Ми знаємо, що Син Божий прийшов, і розум нам дав, щоб пізнати Правдивого, і щоб бути в правдивому Сині Його, Ісусі Христі. Він Бог правдивий і вічне життя!1Ів5:20. Абож: 15. Він є образ невидимого Бога, роджений перш усякого творива.
16. Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме, чи то престоли, чи то господства, чи то влади, чи то начальства, усе через Нього й для Нього створено!
17. А Він є перший від усього, і все Ним стоїть.Кол1:15-17
Де і хто їх перекручує?

Пояснюючи, що ці місця говорять про Бога Отця. Хоч конкретно написано, що Ісус правдивий Бог і вічне життя, Який являється творцем ВСЬОГО!

"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31885
UNREAD_POSTДодано: 24 серпня 2011, 21:37 

Востаннє тут були:
Verum написав:
Але чи всі можуть споживати "Тіло і Кров"? Чи Христос з усіма християнами уклав нову Угоду? (1Кор.11:26-29, Лук.22:29,30)

Не розумію яке відношення Лук.22:29,30 має до мого питання? а 1Кор.11:26-29 говорить що маємо випробовувати себе чи маємо віру і чи живемо згідно Писання.

Цитата:
Але чи всі можуть споживати "Тіло і Кров"?

Звісно що всі християни мають приймати Тіло і Кров І.Х., аж того дня поки Він прийде. 1Кор.11:26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.

Лук.22:17 Узявши ж чашу, і вчинивши подяку, Він промовив: Візьміть її, і поділіть між собою.
Iван.6:53І сказав їм Ісус: Поправді, поправді кажу вам: Якщо ви споживати не будете тіла Сина Людського й пити не будете крови Його, то в собі ви не будете мати життя.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31894
UNREAD_POSTДодано: 25 серпня 2011, 20:08 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Не розумію яке відношення Лук.22:29,30 має до мого питання? а 1Кор.11:26-29 говорить що маємо випробовувати себе чи маємо віру і чи живемо згідно Писання.

А Ви ще раз перечитайте і Лук.22:29,30, Лук. 12:32 і Iвана 10:16 та й подумайте, що це за різні "вівці", які має Ісус? З яким "вівцями" він уклав заповіт?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>