Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 01:15

Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Харизмати і п'ятдесятники - яка різниця?
19145
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2009, 06:36 

Стать: Він
Востаннє тут були:
19 березня 2015, 23:51
Написано: 344
NiXy написав:
Та так і кажи, що у харизматів тобі подобається свобода та вільна поведінка без обмежень, бо саме це приваблює плотських християн.
А спасенні є у багатьох церквах, навіть серед свідків Єгових

:-x

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19157
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2009, 22:58 

Востаннє тут були:
14 жовтня 2010, 13:33
Написано: 462
pika написав:
prostak ти мабуть накомто соблазнився?

Ні я ніким не зблазнився, я з дитиньства віруючий і просто тверезо дивлюся на харизматів. Я не претиндую на абсолютну істину, але з тогощо я бачив роблю деякі висновки:
1 Церква для пастора харизматів - бізнес
2 Пастор робить все щоб бізнес процвітав,
3 Проповідь Євангелії це скоріше це вже як наслідок, а не причина служіння

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19495
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 18:49 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
A.M.S написав:
pika написав:
омиваючі харизмати

Це напевно ті харизмати, що все нове "омивають". Доречі їх дуже багато.

:D :D :D

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19496
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 18:53 

Востаннє тут були:
Можливо для декого дійсно бізнес, але я вірю що більшість харизматів щиро вірять в Бога, просто вірять по своєму, як це роблять багато різних релігій, тобто є обманутими. Я їх не осуджую, мені їх щиро жаль.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19509
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 21:09 

Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Братик написав:
Можливо для декого дійсно бізнес, але я вірю що більшість харизматів щиро вірять в Бога, просто вірять по своєму, як це роблять багато різних релігій, тобто є обманутими. Я їх не осуджую, мені їх щиро жаль.

Думка вірна, але у харизматів є погані властивості своєю "свободою" спокушувати та поганити більш консервативні християнські течії, і якщо у них це вдається, то багато членів спокушеної церкви просто кидає віру в Бога та уходить в світ. Тому я вважаю це явище більш негативним, ніж позитивним.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19515
UNREAD_POSTДодано: 07 січня 2010, 01:47 

Востаннє тут були:
Братик написав:

Братик ти за ними трошки тянеш, кажеш що пританцьовувати тобі подобається?

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19547
UNREAD_POSTДодано: 07 січня 2010, 16:46 

Востаннє тут були:
prostak написав:
Братик написав:

Братик ти за ними трошки тянеш, кажеш що пританцьовувати тобі подобається?

Як же ти не можеш зрозуміти, що різниця між пятидесятниками (правдивими) та харизматами лежить не в видимих ознаках, а в невидимих, духовних!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19548
UNREAD_POSTДодано: 07 січня 2010, 16:49 

Востаннє тут були:
NiXy написав:
Братик написав:

Думка вірна, але у харизматів є погані властивості своєю "свободою" спокушувати та поганити більш консервативні християнські течії, і якщо у них це вдається, то багато членів спокушеної церкви просто кидає віру в Бога та уходить в світ. Тому я вважаю це явище більш негативним, ніж позитивним.

Вибач, а католики хіба не спокушуть пятидесятників? Будь-які прояви світу спокушують. Але якщо пятидесятник залишає свою віру і переходить до харизматів (католиків, свідків Єгови, православних і т.д.), то який же це був віруючий? Навпаки добре, що переходять, бо таким чином очищується Церква від полови.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19570
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2010, 02:05 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
19 березня 2010, 02:17
Написано: 61
Братик написав:
Вибач, а католики хіба не спокушуть пятидесятників? Будь-які прояви світу спокушують. Але якщо пятидесятник залишає свою віру і переходить до харизматів (католиків, свідків Єгови, православних і т.д.), то який же це був віруючий? Навпаки добре, що переходять, бо таким чином очищується Церква від полови.

Якщо ви э справжній християнин, і робити все що Біблія говорить, то нічого не буде спокушувати вас.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19581
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2010, 19:22 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Як же ти не можеш зрозуміти, що різниця між пятидесятниками (правдивими) та харизматами лежить не в видимих ознаках, а в невидимих, духовних!

Як же ти не можеш зрозуміти що 50-ники ніколи не роблять такі дії як:
падіння, святий сміх, духовні пологи та танці??? Якщо вони таке роблять, то це не 50-ники, а харизмати!! І такі дії є саме ВИДИМІ! Правильніше було би говорити про те, що різниця лежить саме в видимих та духовних ознаках.

P.S: колись бачив передачу "угол" з О.Шевченко, де він вів розмову з харизматами відносно їх відношення до традиційних 50-ників. Ті харизмати почали емоційно доказувати що "традиційність" це щось дуже застаріле та несучасне, що воно гнітить молодь, не дає їй розвиватись. Але Шевченко їм дуже гарно заперечив, що тільки у традиційних церквах вміють молитись по-справжньому, що за духовною підтримкою усі чомусь йдуть не до харизматів, а до традиційних 50-ників.
Я може щось не дуже відповідно згадав, але сенс був саме у тому, що харизматичні церкви "мертві" духовно, звісно що не всі, але більшість.

0
(1-1)

URL Догори
Відсутній

19582
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2010, 19:27 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Вибач, а католики хіба не спокушуть пятидесятників?

Не знаю, бо у протестантів взагалі не практикується поклоніння святим, або статуї Мариї або папі Римському. Тому коли якщо когось спокушують католики, то це від нерозуміння у різниці вчень.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19615
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2010, 22:31 

Востаннє тут були:
Головна відмінність між харизматами та 50-ми якраз у духовному стані. Те що ти бачиш: падіня, танці та таке інша це характерна ознака харизматичної церкви, але їхня біда і небеспека не в танцях, бо, як вони самі кажуть, ніде в Біблії танці не вважаються гріхом. З харизматами важко не погодитись з багатьох питань, включно з критикою традиційних церков. Вони кажуть, що можна ходити на зібрання в хустинці та довгій спідниці з смиренним виглядом і в той же час робити такі речі, що соромно писати. І вони будуть праві. Харизмати нічим не гірші від 50-ків, вони себе поводять не гірше. Але й католики і атеїсти теж не є гіршими. Колись мій викладач-атеїст казав: я хоч і атеїст, але я ніколи не поцупив нічого, завжди помагаю стареньким і т.д. Так що звертати увагу потрібно не на такі дрібниці, як танці чи падіння. Найстрашніше, що вони під великим обманом, вони керуються чужим, не Божим духом. Сатана в останні дні вирішив зробити свою копію Христової церкви і йому це вдалося. Я не кажу, що всі харизмати мають чужого духа, багато з них знаходяться в омані, можливо з часом вони одумаються та покаються.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19625
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 13:24 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Головна відмінність між харизматами та 50-ми якраз у духовному стані. Те що ти бачиш: падіня, танці та таке інша це характерна ознака харизматичної церкви, але їхня біда і небеспека не в танцях, бо, як вони самі кажуть, ніде в Біблії танці не вважаються гріхом.

Тут я згоден, але з однією поправкою - їх хід богослужіння більш здатен налякати невіруючих, ніж привести до Господа. До того ж якраз їхні танці та музика зумовлені їх духовним станом, бо вони давно духовне замінили на душевне, емоційне та тілесне.

Цитата:
З харизматами важко не погодитись з багатьох питань, включно з критикою традиційних церков.

Безумовно, у будь-якої церкви є недоліки, це обумовлено земним життям,
"бо всі згрішили" Рим.5:12.

Цитата:
Вони кажуть, що можна ходити на зібрання в хустинці та довгій спідниці з смиренним виглядом і в той же час робити такі речі, що соромно писати. І вони будуть праві.

Так нехай ходять у хустинках та будуть світлом для цього миру не роблячи поганих справ! Чому ж вони так не роблять??? А тому що їм краще виправдатись, ніж своїм видом та душею прийняти змиріння. Ти не помічав, що між зовнішнім виглядом харизмата та мирської людини немає розбіжностей? Бо вони нізащо не розстануться з тілесним.

Харизмати дуже часто перебільшують чиїсь недоліки, щоби свої погані сторони хоч якось приховати чи виправдати. Такі улесливі слова про зовнішню скромність та внутрішню розбещенність взагалі дуже велике перебільшення. Якщо так розсуджувати, то взагалі навіщо тоді у церкву ходити? Бо можна ж і у церкву ходити, і в Господа вірити, а насправді оставатись поганою людиною. Що ж теперь, взагалі вдома сидіти?

Харизмати усю правду вам розкажуть про "традиційників" при цьому відверто очевидні лжевчення у своїх церквах вони вам ніколи не відкриють. Тому про такі речі "що соромно писати" це дуже велике перебільшення.

Цитата:
Харизмати нічим не гірші від 50-ків, вони себе поводять не гірше.

Розумієшь, люди гарні і погані є скрізь, у всіх деномінаціях, від цього нікуди не дінесся.

Цитата:
Але й католики і атеїсти теж не є гіршими. Колись мій викладач-атеїст казав: я хоч і атеїст, але я ніколи не поцупив нічого, завжди помагаю стареньким і т.д.

Про католиків не скажу, але атеїст, хоч би як він себе не виправдовував, не отримає спасіння - "Бо ви спаслися ласкою через віру: і це не від вас, це - Божий дар. Не від діл, - щоб ніхто не хвалився." Еф.2:8-9.

Цитата:
Так що звертати увагу потрібно не на такі дрібниці, як танці чи падіння.

Це не дрібниці, це їх стиль богослужіння.

Цитата:
Найстрашніше, що вони під великим обманом, вони керуються чужим, не Божим духом. Сатана в останні дні вирішив зробити свою копію Христової церкви і йому це вдалося. Я не кажу, що всі харизмати мають чужого духа, багато з них знаходяться в омані, можливо з часом вони одумаються та покаються.

Розумієшь, це усе балачки про те що харизмати з часом "одумаються". Так було на початку цього століття, на початку 90-х років прошлого століття, у 80-х, 70-х... Аж покаяння немає! Тому не слід вважати що нібито вони зміняться. Їх положення їх повністю задовільняє, вони не змінились і не зміняться. Навпаки, більшість церков також переймають їх правила, по-тихеньку теж "охаризмачуються".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19671
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 20:08 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Вони кажуть, що можна ходити на зібрання в хустинці та довгій спідниці з смиренним виглядом і в той же час робити такі речі, що соромно писати. І вони будуть праві. Харизмати нічим не гірші від 50-ків, вони себе поводять не гірше.

Братик невже ти так думаєш? ЩО ти думаєш що в хустинці та довгій спідниці з смиренним виглядом більшість робить такі речі, що соромно писати? А що краще ходити в міні спідниці з "ізобілієм" косметики і в такому вигляді ще й проповідувати? Невже тебе там америка так зіпсувала?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19718
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 02:58 

Востаннє тут були:
Я не хотів би зараз описувати внутрішню (невидиму) сторону зовні бездоганних християн. Повір мені, у багатьох традиційних християн в серці більше лукавства та фарисейства, ніж в харизматів та невіруючих! На людях вона свята і покірна, а коли приходить додому, перетворюється з вівці на вовчицю. А такі речі, як обман, лицемірство, заздрість, осудливість - звичні супутники "традиційників". То хіба те покривало на голові більше ніж чисте серце?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>