Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 08 липня 2025, 19:34

Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Далі

Піратським софтом
користуюся, совість мовчить 65%  65%  [ 15 ]
користуюся, совість мучить 4%  4%  [ 1 ]
не користуюсь 30%  30%  [ 7 ]
Всього голосів : 23
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скачування пиратських музики та фільмів
19755
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 21:05 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Юліан написав:
Якщо ви з цим погоджуєтеся, то невже можна займатися незаконним копіюванням?

Слухай, ти або уважніше читай, або мовчи, бо ти задаєшь питання, на які були вже дані відповіді.

Цитата:
Тобто створювати копії, які позбавляють письменника, художника, музиканта і видавця їхніх прав на винагороду за працю.

1) Якщо я НЕ скопіюю цю працю, ніякої він винагороди НЕ отримає, бо НЕМАЄ ніяких доказів що він лишився прибутку, бо я однаково йому нічого НЕ заплатив.
2) Якщо я скопіюю, то в нього нічого НЕ зникне, бо його власність залишилась у нього. А якщо слідувати закону що за все треба платити, то той автор мені ще й винен гроші за те що я сприяю рекламі та розповсюдженню його праці.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19757
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 21:51 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
NiXy написав:
А ось тобі запитання, якщо у власника нічого не зникло, то де ж крадіжка??? Тільки давай пряму відповідь без зайвих філософій.

Це не крадіжка! Але з чого ти взяв, якщо ти щось скопіював, то у власника нічого не зникло. Ще й як зникло!
Наведу приклад:
Я маю будиночок, живу в ньому. Але тут комусь заманулося в нього без дозволу зайти. Просто так походити, подивитися. Він нічого не збирається навіть красти чи щось в ньому зіпсувати.
То невже це не буде порушенням моїх прав?
Буде!
Тому що це порушення прав на моє особисте життя!
Інша спрва буде, якщо я дозволю і, наприклад, запрошу цього незнайомця: "будь-ласка заходи, можеш подивитися, якщо потрібно і переночувати можеш".
Хіба це одне й те саме?
Ти можеш розказувати, що непотрібно так переживати, нехай собі заходить, якщо він не збирається нашкодити! А звідки я знаю, що він собі має на меті?
Ти можеш говорити, що не потрібно на такі дрібниці звертати увагу, нехай заходять.
Дрібниці важливі, все починається з малого, здавалося б незначного порушення, яке нібито й не порушення.

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19760
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 22:13 

Востаннє тут були:
14 жовтня 2010, 13:33
Написано: 462
Юліан написав:
Наведу приклад:
Я маю будиночок, живу в ньому. Але тут комусь заманулося в нього без дозволу зайти. Просто так походити, подивитися. Він нічого не збирається навіть красти чи щось в ньому зіпсувати.
То невже це не буде порушенням моїх прав?
Буде!

Буде і я так кажу, але порівняння тут недоречне, доречніше було б:
"Я збудував будинок сам його зпроектував а тут приїхали з іншого міста, та з якого міста, з іншої країни пофотографували, пофотографували поїхали до себе і собі такий збудували. "
А що я втратив?? і що вмене вкрали??

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19762
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 22:23 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Це не крадіжка! Але з чого ти взяв, якщо ти щось скопіював, то у власника нічого не зникло. Ще й як зникло!

У музикатна була 1 пісня, я її скопіював. Скільки пісень залишилось у музиканта? В тебе нелади з аріфметикою?

Цитата:
Наведу приклад:
Я маю будиночок, живу в ньому. Але тут комусь заманулося в нього без дозволу зайти.

І де ж тут копіювання? От якби я збудував власний будинок за твоїм проектом, то це було би копіювання, а порушення теріторіальної приватної власності це зовсім з іншою опери.

Цитата:
Дрібниці важливі, все починається з малого, здавалося б незначного порушення, яке нібито й не порушення.

Та насправді ти не доказати мені щось намагаєшся, а намагаєшся помститись, бо ти обурений за свою тему з суботою, яку ти так яро відстоював. Бо твої приклади не мають нічого спільного з копіюванням, і ти вже знову і знову повторюєш питання на які в цій темі були дані відповіді.
Тому заспокійся, та будь конструктивнішим, якщо тобі так варто відстоювати своє поклоніння суботі, відстоюй, тобі ніхто не забороняв там писати.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19766
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 23:15 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Моя думка - це крадіжка чинити подібні речі.
А ви вже почали вести розмову про зовсім інше, що мовляв недобре, коли той музикант заробляє на Божій справі. Переводите розмову з себе на когось.
Це його справа як він чинить, він має право вибору.
А от який вибір зроблю я?
Якщо хтось захищає свої права - нехай (це його відносини з Богом), але чому я маю їх порушувати, навіть з хорошими здавалося б думками.
Так ми можемо комусь підказати як би було правильно робити, можемо помолитися за ту людину, але порушувати її права ... Вибачте, це мені не вкладується в голову.

Юліан скажи відверто:
в тебе є власний компютер?
на твоєму компютері яка операційна система встановлена? встановлений офіс?(скільки ти за це заплатив?)
на твоєму компютері весь софт ліцензійний?
ти ніразу нескачував з інтернету фільми, музику, і т.д.?
Екклезіяст 7.16-17
16 Та ти не будь надто строгим і не показуй себе мудрим над міру: чому тобі себе губити?
17 Не бувай надто грішним і безумним; чому бо тобі вмірати не свого часу?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19771
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 23:53 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Копірайт та патенти якраз навпаки, не протирічать свободі розповсюдження інформації, а захитщають цю свободу, хоча людині з українською ментальністю це важко зрозуміти. І гальмують технічний прогрес якраз пірати, бо обкрадують інтелектуалів-програмістів - двигунів науково-технічного прогресу.

Шановний Братику мені цікаво, яка в тебе професія, бо ти так сильно захищаєш копірайт (думаю не програміст). Інтелектуалів- програмістів якраз придушує копірайт недаючи можливості вільному поширенню програм пошукай інформацію про Річарда Столмена!
Невже ти думаєш, що інтелектуал-програміст, який товче клаву і робить софт є власником цього соФта? Помиляєшся власником є фірма на якій він працює :cry:

Братик написав:
хоча людині з українською ментальністю це важко зрозуміти

Братик написав:
Якщо хочеш приклад, порівняй науково-технічний прогрес країн третього світу, де розвинуте піратство (Україна, Сомалі, Афганістан тощо) і розвинутих країн, де інтелектуальна власність охороняється законом. На прикладі видно, що навпаки, піратство не заохочує інтелектуалів до НТП. Тому що ці інтелектуали давно переїхали в країни, де піратство карається законом і там нормально працюють на благо тих країн. Поки в Україні можна буде красти інтелектуальну продукцію, доти країна не матиме своїх розробників софту, і тому країна ніколи не зможе конкурувати з передовими країнами.

Ну ти даєш, ти явно далекий, як робиться софт, такі дурниці пишеш. Щоб ти знав що найбільший виробник софту кампанія Microsoft використовує програмістів з України, Індії, Китаю. Платить жалюгідні гроші, а сама як монополіст дере три шкури.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

19788
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 19:34 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Сонячник написав:
Якщо власник від того має збиток - то це так, крадіжка!
А якщо власник не має жодного збитку - це не може бути крадіжкою. У такому разі не порушується Закон Божий.

Як же ти можеш говорити, що виробник софту немає збитків? Та вони міліонами підраховують свої збитки від діяльності піратів. Якби вони не мали збитків, то проблеми пірацтва взагалі б не існувало.
Стосовно того, що програмісти продають свій продукт більше одного разу. Якби програму можна було купити лише один раз, то вона б мала такі ціни, що жодна проста людина не змогла би собі позволити її купити. Якщо ти, Ніксі та іжи з ним, так заздрите програмістам і вважаєте, що вони забагато грошей отримують, то кидай ту невдячну працю хлібороба та сідай писати програми. А якщо не вистачає розуму, то не суди інших і не рахуй чужі гроші!
Шановні, християни-пірати! Якщо вам совість дозволяє красти софт, то крадіть, але не пишіть, що красти можна! Для програміста все одно, чи вкрали ви у нього машину, чи програму, за яку не заплатили.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19789
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 19:47 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
NiXy написав:
У музикатна була 1 пісня, я її скопіював. Скільки пісень залишилось у музиканта? В тебе нелади з аріфметикою?

Не переживай так за мене, з цифрами в мене все гаразд.
А на рахунок музиканта: я не так за себе чи за музиканта переживаю, я більше переживаю за тебе, тому що ти хочеш користуватися тим і мати те до чого ти не приклав зусиль.
Якщо ти вже так зачепив музиканта з піснею, то наведу тобі ще один приклад:
Є один досить хороший виконавець, сам пише пісні, випустив диск. Так ось, він передав для Церкви на розповсюдження диски, все як має бути, записані на студії, ліцензійні, в які він вклав гроші. Але через те, що та людина, яка цим займалася (продажем) була зайнята зовсім іншими справами (підготовкою до свого весілля), то компакти так пролежали в церкві пів року до того часу поки не обрали іншу людину, яка б цим питанням займалася. Обрали мене. Один диск я взяв для себе (20 грн.), а от інші ніяк не получалося розповсюдити, тому що як виявилося вже всі мають давним-давно на компютері. Чому так трапилося? Та тому що для всіх вже норма ні за що не платити, а мати просто так! Дійсно, для чого платити, якщо можна безкоштовно переписати, в кращому випадку за носій тільки заплатити.
Я можу з тобою погодитися, що цей музикан нічого не втратить, тому що Бог йому поверне його аж надмір. Я на собі вже не раз в цьому переконувався, коли в мене крали, позичали і не віддавали і не на малі суми, тут навіть і натяку не було на те, щоб тільки скористалися тим від чого я збитки не несу. Тому якщо Господь благословляє, коли в тебе явно забирають, то тим більше Він може благословити і того музиканта.
Я не хочу тебе злостити, нервувати, нібито повторюючи одне і те ж саме, але я, насправді, сподівався, що мене зрозуміють. Проте ці всі намагання зрозумілися зовсім по-іншому ... Кого образив, прошу вибачення!

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19796
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 20:55 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Як же ти можеш говорити, що виробник софту немає збитків? Та вони міліонами підраховують свої збитки від діяльності піратів.

Ато їм власного прибутку замало? Оті віртуальні "втрачені мільйони" існують тільки у їх уяві.

Цитата:
Якби вони не мали збитків, то проблеми пірацтва взагалі б не існувало.

Збиток це втрата грошей, втрата РЕАЛЬНИХ грошей. Якщо нічого, окрім УЯВНОГО прибутку не пропало, то де ж тий збиток???

Цитата:
Стосовно того, що програмісти продають свій продукт більше одного разу. Якби програму можна було купити лише один раз, то вона б мала такі ціни, що жодна проста людина не змогла би собі позволити її купити.

З чого це ти вирішив??? Фірма платить програмісту 1 раз за створену ним програму, а продає з неї вже копії. І отой 1 раз складає зовсім невеликі гроші.

Цитата:
Якщо ти, Ніксі та іжи з ним, так заздрите програмістам і вважаєте, що вони забагато грошей отримують, то кидай ту невдячну працю хлібороба та сідай писати програми.

Повернись назад у цій темі, та почитай що я там тобі писав. Я тобі писав, що працюю у інтелектуальній сфері! І програми (невеличкі) я інколи сам створюю. Я у цій сфері працюю досить тривало та свою думку грунтую на власному досвіді, а ось ти сам не програмуєш (бо такі дурниці кажешь, що аж смішно), і мабуть у церкві ніякого служіння не несешь (бо на питання досить не відповів).

Цитата:
А якщо не вистачає розуму, то не суди інших і не рахуй чужі гроші!

Тільки не кажи після цих слів що ти не харизмат, бо це речення складається аж з двох лжевчень. І чужі гроші тут ти рахуєшь, бо тобі кажуть про абсурдність дотримання американських законів в Україні, а ти про чужі збитки.

Цитата:
Шановні, християни-пірати! Якщо вам совість дозволяє красти софт, то крадіть, але не пишіть, що красти можна! Для програміста все одно, чи вкрали ви у нього машину, чи програму, за яку не заплатили.

Шановні працівники на ниві Божій! Справа Божа не для прибутку, а для розповсюдження вістки Євангелія! Якщо грішники приходять до Ісуса, не рахуйте власні збитки, бо на небі Господь вам віддячить.

Корень бо всього лихого срібролюбство; котрого інші бажаючи, заблудили од віри, і себе прибили многими муками. (1Тим.6:10)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19797
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 21:16 

Востаннє редаговано NiXy 12 січня 2010, 21:27 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Не переживай так за мене, з цифрами в мене все гаразд.

Щось не видно.

Цитата:
А на рахунок музиканта: я не так за себе чи за музиканта переживаю, я більше переживаю за тебе, тому що ти хочеш користуватися тим і мати те до чого ти не приклав зусиль.

Під таке поняття підпадає навіть навчання у школі, бо ти сам сьогодні користуєшься сучасними знаннями, до яких усе людство у багатьої сферах йшло тисячами років.

Цитата:
Є один досить хороший виконавець, сам пише пісні, випустив диск.
...
всіх вже норма ні за що не платити, а мати просто так! Дійсно, для чого платити, якщо можна безкоштовно переписати, в кращому випадку за носій тільки заплатити.

Дуже гарний випадок, я з таким також неодноразово стикався. Ось виходи з такого положення:
1) Якщо виконавець не має наміру заробляти на цій справі, нехай в наступний раз замовляє у виготівника меншу кількість дисків.
2) Диски що залишись можна розповсюджувати по інших церквах.
3) Безкоштовне розповсюдження задля розповсюдження вістки Євангелія.

Доречі, завдяки пункту №3 у багатьох країнах регілійна література та медіа-продукція не оподатковується, бо за таких обставин на такій продукції пишуть: "частина продукції (тиражу) розповсюджується безкоштовно". Як тільки продаж того тиражу окупається, його починають розповсюджувати безкоштовно серед слоїв більш бідного населення країни. Дуже наглядний приклад, українським-християнам-бізнесменам слід повчитись у таких країн.

Цитата:
Я можу з тобою погодитися, що цей музикан нічого не втратить,
...
забирають, то тим більше Він може благословити і того музиканта.

Амінь. Я накінец-то від тебе почув реальні приклади. Можу лише сказати, що досвід набувається роками наполегливої праці, тому більш досвідчені виконавці враховують усі моменти розповсюдження своєї продукції ("пиратство", моральне старіння, зміна сучасної моди, падіння попиту та т. ін.) та мінімізують свої "віртуальні неотримані прибутки".
Наприклад, у харизматів музичні групи їздять по церквах та після своїх виступів продають свої диски або бажаючим, або відразу якусь кількість у церковний відділ медіа-служіння. Дуже розумна стратегія, і безкоштовна реклама і прибуток.

Цитата:
Я не хочу тебе злостити, нервувати, нібито повторюючи одне і те ж саме, але я, насправді, сподівався, що мене зрозуміють. Проте ці всі намагання зрозумілися зовсім по-іншому ... Кого образив, прошу вибачення!

Я чудово тебе зрозумів, тільки з цього прикладу тобі треба було розпочинати. Я сам тобі можу багато-багато прикладів "пиратства" привести з будь-якої сфери, особливо у християнстві, але ж це питання не "не отриманих грошей", а питання розповсюдження вістки Євангелія. Якщо комусь більш важливі гроші, це його проблеми, бо спасіння отримується не за гроші.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19798
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 21:17 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Якщо ти, Ніксі та іжи з ним, так заздрите програмістам і вважаєте, що вони забагато грошей отримують

Та неотримують, програмісти аж так багато грошей і не через піратство. А тема була
"Скачування пиратських музики та фільмів" про софт нема мови, а от за християнську музику і фільми.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19800
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 22:48 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Якщо ти вже так зачепив музиканта з піснею, то наведу тобі ще один приклад:
Є один досить хороший виконавець, сам пише пісні, випустив диск. Так ось, він передав для Церкви на розповсюдження диски, все як має бути, записані на студії, ліцензійні, в які він вклав гроші. Але через те, що та людина, яка цим займалася (продажем) була зайнята зовсім іншими справами (підготовкою до свого весілля), то компакти так пролежали в церкві пів року до того часу поки не обрали іншу людину, яка б цим питанням займалася. Обрали мене. Один диск я взяв для себе (20 грн.), а от інші ніяк не получалося розповсюдити, тому що як виявилося вже всі мають давним-давно на компютері. Чому так трапилося? Та тому що для всіх вже норма ні за що не платити, а мати просто так! Дійсно, для чого платити, якщо можна безкоштовно переписати, в кращому випадку за носій тільки заплатити.
Я можу з тобою погодитися, що цей музикан нічого не втратить, тому що Бог йому поверне його аж надмір. Я на собі вже не раз в цьому переконувався, коли в мене крали, позичали і не віддавали і не на малі суми, тут навіть і натяку не було на те, щоб тільки скористалися тим від чого я збитки не несу. Тому якщо Господь благословляє, коли в тебе явно забирають, то тим більше Він може благословити і того музиканта.

Тепер я тебе розумію, але зверни увагу на таке:
Юліан написав:
Є один досить хороший виконавець, сам пише пісні, випустив диск.

з якою метою він його випустив? 1заробити гроші, 2 слава, 3 проповідь Євангелії, чи 4 всьго потроха?
Юліан написав:
Так ось, він передав для Церкви на розповсюдження диски, все як має бути, записані на студії, ліцензійні, в які він вклав гроші. Але через те, що та людина, яка цим займалася (продажем) була зайнята зовсім іншими справами (підготовкою до свого весілля), то компакти так пролежали в церкві пів року до того часу поки не обрали іншу людину, яка б цим питанням займалася. Обрали мене.
Тепер подумай, якщо 1 виконавець хотів заробити, то він погано спрацював, треба справу довести до кінця - проконтролювати розповсюдження (продажі, точніше) а він хотів щоб хтось кого призначили на нього попрацював. 2 слава - тоді піратство недуже шкодить, головне частіше згадувати "слова, музика і виконання такого...то". 3-й випадок - дуже добре що всі мають той диск. 4 -й випадок, так відбулося як ти описав :)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19804
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2010, 23:31 

Востаннє тут були:
prostak написав:
Тепер подумай, якщо 1 виконавець хотів заробити, то він погано спрацював, треба справу довести до кінця - проконтролювати розповсюдження (продажі, точніше) а він хотів щоб хтось кого призначили на нього попрацював. 2 слава - тоді піратство недуже шкодить, головне частіше згадувати "слова, музика і виконання такого...то". 3-й випадок - дуже добре що всі мають той диск. 4 -й випадок, так відбулося як ти описав :)

Проблема у тому, що такі "підприємці" вже мають собі на меті якийсь прибуток ще до виходу продукції, але він уявний, бо реальність завжди відрізняється від солодких уяв та очікувань. І хто ж винен у тому, що хтось неотримав те, чого очікував? Звісно ж "пірати"! Люди звикли звинувачувати будь-кого та будь що, але не свої власні недоліки та невміння працювати з реальними людьми. Ось і вийшло, що винен не сам музикант, а продавець, "пірат" що переписував усій церкві ти диски, самі люди що не хотіли платити по 20 грн за диск.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19808
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2010, 07:25 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Цитата:
Фірма платить програмісту 1 раз за створену ним програму, а продає з неї вже копії. І отой 1 раз складає зовсім невеликі гроші.

А фірма звідки гроші буде брати, якщо ніхто не купуватиме їхню продукцію, бо можна безкоштовно скачати з інтернету?
Цитата:
тема була
"Скачування пиратських музики та фільмів" про софт нема мови, а от за християнську музику і фільми.

Цитата:
це питання не "не отриманих грошей", а питання розповсюдження вістки Євангелія.

То виходить нехристиянських виробників-виконавців ще підтримувати можна (але хай хтось інший підтримує), а християнських підтримувати ніяк не можна, бо вони повинні безкоштовно "розповсюджувати вістку Євангелія"... Як добре, що не всі християни підтримують таку точку зору! Уявити страшно, що б було, якби взагалі ніхто не купував християнську продукцію! Якби було так, то не бачив би ти християнських дисків взагалі, і не було б з чого навіть копії робити. Книг християнських також би не було в такій кількості і якості, в якій ми їх маємо.
Ніксі, на всі питання у мене немає часу відповідати, бо на компютері я не працюю, а відповідаю лише на ті питання, на які вважаю за потрібне відповідати. Що я роблю в церкві, до даної теми відношення немає, але запевняю тебе, що гроші за це не отримую.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19818
UNREAD_POSTДодано: 13 січня 2010, 20:41 

Востаннє тут були:
Братик написав:
А фірма звідки гроші буде брати, якщо ніхто не купуватиме їхню продукцію, бо можна безкоштовно скачати з інтернету?

Нехай за твоєю пропозицією працюють хліборобами? :-)

Цитата:
То виходить нехристиянських виробників-виконавців ще підтримувати можна (але хай хтось інший підтримує), а християнських підтримувати ніяк не можна, бо вони повинні безкоштовно "розповсюджувати вістку Євангелія"... Як добре, що не всі християни підтримують таку точку зору!

Ось і погано що не всі християни підтримують таку точку зору! Бо такі християни страждають на гріх срібролюбства.

Цитата:
Уявити страшно, що б було, якби взагалі ніхто не купував християнську продукцію! Якби було так, то не бачив би ти християнських дисків взагалі, і не було б з чого навіть копії робити. Книг християнських також би не було в такій кількості і якості, в якій ми їх маємо.

От бідолашний! Приїжджай до України, та подивись як ми тут живемо. Які ціни тут панують, особливо у христинській сфері. Особливо в кризу багато "платних" проектів закрилось (за браком коштів), а безкоштовні проекти продовжують чудово жити.

Цитата:
Ніксі, на всі питання у мене немає часу відповідати, бо на компютері я не працюю, а відповідаю лише на ті питання, на які вважаю за потрібне відповідати. Що я роблю в церкві, до даної теми відношення немає, але запевняю тебе, що гроші за це не отримую.

Ось з цього треба було починати, бо це одразу можна було побачити, що ти у цій темі геть мало що тямиш.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 4 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело