Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 20:13

Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
21922
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:12 

Востаннє редаговано Palatinus 01 квітня 2010, 23:20 (всього 1 раз).

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
10 січня 2011, 20:22
Написано: 130
sss написав:
Ви мабуть недокінця подивилися,бо він оснований не лише Ватиканському,а на інш.
От власне ці інші, то якісь секретні тексти? А може все набагато простіше...
свідчення F.W. Franz (один з "спеціалістів гебраїку" і перекладач ПНС)
Поки нема підтвердження, що комітет перекладу NWT володіє знанням оригінальних мов, є підтвердження, що Frederick Franz бракує цих знань. На перехресному допиті судової справи в Шотландії в 1954, Franz відмовився перекладати Буття 2:4 з англійської на єврейську (гебраїк).

питання: "Ви, читаєте і говорите єврейською?"
Franz: "Я не говорю єврейською."
Пересечение: "Не говорите?"
Franz: "Ні."
питання: "Ви можете перекласти це на єврейську?"
Franz: "Що?"
питання: "Четвертий вірш другого розділу Буття?"
...
Franz: "Ні. Я не зроблю цього."

http://www.forananswer.org/Top_JW/FranzNWT.htm

Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один!
І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21923
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:13 

Востаннє редаговано Протестант 01 квітня 2010, 23:25 (всього 1 раз).

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Sh_21 написав:
І взагалі не знаю чи то варто дальше продовжувати це спілкування, тут ніхто нікого не переконає, кожен всеодно залишиться при своїй думці.?????????
Якщо бути упередженим та впертим то так :yes: :yes: :yes: :yes: .Спробуйте подивитись на це поіншому,так немов би з чистого листа почніть,без всякої філософії та упередження.Про що дізнались читаючи саму Біблію,то й те написали на тому чистому листку і в кінці читання подивіться що у вас вийде на тому листку.Переконаний що самі до розуміння Тройці недойдете,якщо будете чесним.От і все.Дякую

Ну яка ви нездала людина, хочете дальше будь-ласка. Але те що ви мені написали те саме зробіть.
Скажу як Ісус вам у третє. Киньте ви ті СТ.Б. читайте одну Біблію і Христос просвітить Вас.
Павло говорив не Ст.Б. досліджувати, а Писання. Я вам уже говорив чим дальше я з вами дискусію веду, тим більше переконуюсь що Бог це Отець і Син і Д.С. Уже вся Біблія говорить про це. і на своїй фірмі вам приклад навів,і на історії вам довели, і на вашій СЄ історії, хотіли земних чуд - дав вам (про воду і час).
А тут таке мудре питання даєте. Хто такий Бог?. Ви при здоровому глузді?
Не треба переходити на інше питання і до чого воно тут не розумію.
Спочатку дайте відповіді ви, мені ви ще не дали ні Христоносцю, ні Ярославові. Майте хоч людську совість.. ааа...

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21924
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:16 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Palatinus написав:
Зверніть увагу на конструкцію фрази! "щоб як стаесь бінеться, ви ввірували, що то Я (его еймі)". Тож учні мали повірити, що Христос є Его-еймі!
Вибачте ,але як намене,то учні мали увірувати в те що Ісус є тим про кого було пророкованно,тобто Месія(Христос),Божий ПОМАЗАНЕЦЬ(Христос).Як перші учні говорили про Ісуса?-Ми знайшли Месію(помазанця),а не БОГа Ягве.Коли Ісус сам запитав Петра за кого Його мають Люди ,то Петро Чітко та однозначно висловився:-"Ти Христос(Помазанець)(Мт16:16).І взагалі кого чекали євреї-Бога?,чи божого Месію.??Зрозуміло так.-Месію.От і тому Ісус каже щоб люди вірили що то Він І Є Месією,говорячи Що То Я(Его Емі)-Месія.Лк4:41- Із багатьох же виходили й демони, кричачи та говорячи: Ти Син Божий! Та Він їм забороняв, і не давав говорити, що знали вони, що Христос Він.Демонів не обманиш,вони чудово знали ким був Ісус-"Що Христос Він".А не сам БОГ.То прошу вас неманіпулюйте з словами Его емі,бо вони можуть порізному вживатись,в залежності про що йде мова.Вибачте.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21925
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:20 

Востаннє тут були:
Palatinus написав:
От власне ці інші, то якісь секретні тексти? А може все набагато простіше...
свідчення F.W. Franz (один з "спеціалістів гебраїку" і перекладач ПНС)
Поки нема підтвердження, що комітет перекладу NWT володіє знанням оригінальних мов, є підтвердження, що Frederick Franz бракує цих знань. На перехресному допиті судової справи в Шотландії в 1954, Franz відмовився перекладати Буття 2:4 з англійської на єврейську (гебраїк).
По перше Френц не сам робив цей переклад,по друге на той момент коли він це говорив,якщор це правда,то він вже небув СЄ-обідився.Тому ви знову невдало перескочили.А що там нащот ХОменка та 1 ІВ5:7 скажете-нічого,то так і напишіть.Дякую ,вибачте.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21926
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:23 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
Sh_21 написав:
І взагалі не знаю чи то варто дальше продовжувати це спілкування, тут ніхто нікого не переконає, кожен всеодно залишиться при своїй думці.?????????
Якщо бути упередженим та впертим то так :yes: :yes: :yes: :yes: .Спробуйте подивитись на це поіншому,так немов би з чистого листа почніть,без всякої філософії та упередження.Про що дізнались читаючи саму Біблію,то й те написали на тому чистому листку і в кінці читання подивіться що у вас вийде на тому листку.Переконаний що самі до розуміння Тройці недойдете,якщо будете чесним.От і все.Дякую

Ну яка ви нездала людина, хочете дальше будь-ласка. Але те що ви мені написали те саме зробіть.
Скажу як Ісус вам у третє. Киньте ви ті СТ.Б. читайте одну Біблію і Христос просвітить Вас.
Ст Б мені не заважають,бо я дивлюсь спочатку у Біблію ,а тоді у ВБ.Нічого суперечливого небачу.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21927
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:27 

Востаннє тут були:
sss написав:
По перше Френц не сам робив цей переклад,по друге на той момент коли він це говорив,якщор це правда,то він вже небув СЄ-обідився.Тому ви знову невдало перескочили.А що там нащот ХОменка та 1 ІВ5:7 скажете-нічого,то так і напишіть.Дякую ,вибачте.
Можна і Раселла згадати... навіть алфавіту не знав!
sss написав:
По перше Френц не сам робив цей переклад,по друге на той момент коли він це говорив,якщор це правда,то він вже небув СЄ-обідився.Тому ви знову невдало перескочили.А що там нащот ХОменка та 1 ІВ5:7 скажете-нічого,то так і напишіть.Дякую ,вибачте
ДивітьсЯ вище, там є лист з повним критичним апаратом, в ньому все сказано. І індекси подано.
sss написав:
Вибачте але ви порівнюєте тексти на укр мові,та щей тих перекладів які вам вигідно,це неприпустимо на мою думку.Дивимось:(Ог)Ів8:58
Також маю друковане видання Септуагінти з великим критичним апаратом. Викладати кожну сторінку...
Я вже питав, то ще раз... на вулиці теж хамите коли "проповідуєте"?

І люби Господа, Бога твого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією силою своєю!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21932
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:41 

Востаннє тут були:
sss написав:
Демонів не обманиш,вони чудово знали ким був Ісус
Отож, і ви знаєте і воюєте проти Нього. Ваш месія Аввадон. Проти "башти" не попреш, ваша ідеологія.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21934
UNREAD_POSTДодано: 01 квітня 2010, 23:49 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Ст Б мені не заважають,бо я дивлюсь спочатку у Біблію ,а тоді у ВБ.Нічого суперечливого небачу.

Та кінець кінцем називайте уже все своїми іменами: " Дивлюсь у Біблію через вартову башту".

Скажіть коли там у Біблії знов записано що прийдуть Патріархи, кому ви знов палаци строїте. :D
Ротерфорд можливо теж прийде... гаааа.. сину лжепророка Раселла і сину лжепророка Ротерфорда, третього уже не памятаю 1975 році як той лжепророк називався.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21941
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 11:57 

Востаннє тут були:
sss написав:
Palatinus написав:
Можна і Раселла згадати... навіть алфавіту не знав!.
Я думаю що говорити про те чого ви незнаєте неправильно.,краще скажіть за Хом та 1Ів5:7.
.
sss написав:
Вибачте але ви порівнюєте тексти на укр мові,та щей тих перекладів які вам вигідно,це неприпустимо на мою думку.Дивимось:(Ог)Ів8:58
"
Цитата:
Також маю друковане видання Септуагінти з великим критичним апаратом. Викладати кожну сторінку...Я вже питав, то ще раз... на вулиці теж хамите коли "проповідуєте"?
Шановний по перше нетреба мені викладати свої версії Танаха чи Септуагінти,я вже писав що Їх Є тисячі копій,які між собою можуть різнитись в окремих віршах та словах.Ви звертаєте увагу на ті які вам вигідно.От звернули увагу на 1Ів5:7 що ця вставка є в головних кодексах які ви тут наводите,та не пояснили чому в вашому перекладі Хом ЇЇ немає.То хіба можуть у мене бути підстави вірити вам та тому на що ви зсилаєтесь.То що той Хоменко богохульник,слова які є в ориг текстах викинув,чи як це зрозуміти.Ви тікаєте від цього,мабуть є причини.Шкода.!!Тож говоріть про те що знаєте,а не про всякі міфи.І по-друге:В чому полягає моє хамство,яби хотів це зрозуміти.Поясніть

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21942
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 12:15 

Востаннє тут були:
Palatinus написав:
sss написав:
Демонів не обманиш,вони чудово знали ким був Ісус
Отож, і ви знаєте і воюєте проти Нього. Ваш месія Аввадон. Проти "башти" не попреш, ваша ідеологія.
Так ми знаємо ким був Ісус-Христом,бо так написано,чого ви неспростували,ухильнувшись,простою пезпідставною образою.,що ми воюємо проти Христа.Я думаю це чудово показує життя,хто слухає Христа(Мт28:19,20),а хто проти нього воює.Ппростий приклад,-чи зацікавленний Ісус у поширенні Писання на мову простих людей??-Звісно.То чому ви довгий час недозволяли перекладати Писання на мови простих людей,більш того тих хто хотів це робити ви гонили та спалювали.Простим людям в яких знаходили Біблію їхньою мовою,грозило серйозне гоніння,а навіть смерть.Це було чи ні??То хто воював проти Христа та Його волі.Війни які вели католики проти католиків,чи не було це війною проти тих принципів які проповідував Христос,а тіж Хрестові походи,інквізиція,індулігенції,та й сьогоднішні повідомлення в ЗМІ про вашого найсвятішого Отця,який приховував педофілію,вищих чинів,за що тепер такі розборки.То чи не свідчить така поведінка про те хто воює проти Христа та його принципів.То ви після цього всього маєте відвагу так циннічно та безпідставно ображати СЄ.Негарно так пане.По плодах пізнають Хто є Хто,а не поформулах.Запамятайте це раз і назавжди.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21943
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 12:30 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
Та кінець кінцем називайте уже все своїми іменами: " Дивлюсь у Біблію через вартову башту".Скажіть коли там у Біблії знов записано що прийдуть Патріархи, кому ви знов палаци строїте. :DРотерфорд можливо теж прийде... гаааа.. сину лжепророка Раселла і сину лжепророка Ротерфорда, третього уже не памятаю 1975 році як той лжепророк називався.
Бачу і у вас вже істерія почалась.Я вам співчуваю.Шановний не треба вигадувати того чого нема,я вам написав,що головне Біблія,а тоді ВБ.Якщо я бачу що ВБ не суперечить Біблій а навпаки допомагає краще ЇЇ зрозуміти,то в чому проблема.Бо ви маєте до цього журналу сліпе упередження та заздрість,ну то вибачте то ваша проблема.От я не знаю від кого ви набули переконань про те Що дар духу говоріння мовами був даний для молитвиБіблії про це нічого не сказанно і це підтвердила розмова з вами на цю тему.Тож якщо у Біблії про це несказанно,то з якого Джерела ви почерпнули таку "живу" воду,явно що не із Слова Божого.Відкрийте це нам.Що крім Біблії впливає на ваш СВІТОГЛЯД.Переконався що праці Отців та щей на руском язике.,половину з чого ви мабуть нерозумієте Бо пишете не власні слова,ще що?-знаю тоже маєте якісь Євангельські журнали.Чому про це мовчите.Тож називайте речі своїми іменами чесно.Ну а щодо патріархів та палаців то мабуть вам це наснилось. Вибачте якщо щось сприймете за хамство,то повірте що наміру такого в мене немає.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21946
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 14:05 

Востаннє тут були:
sss написав:
То прошу вас неманіпулюйте з словами Его емі,бо вони можуть порізному вживатись,в залежності про що йде мова.Вибачте.Дякую
Конкретніше! Місця, цитати, граматичний аналіз!!?
"...И наконец, очевидно и неоспоримо, в греческом языке невозможны формы с перфектным значением, полностью соответствующие современной английской форме I have been... данный фрагмент является не повествованием, а прямой речью Иисуса. Грамматические же нормы разрешают использовать историческое настоящее только в повествовании. Единственный правильный перевод здесь - "это Я", а раз Иегова единственный, Кто может сказать: "Это Я" (или "Я есмь") - Исх.3:15; Ис.44:6, - то Он и Христос одно по природе, или истинная полнота Божественности во плоти..."
sss написав:
Вибачте ,але як намене,то учні мали увірувати в те що Ісус є тим про кого було пророкованно,тобто Месія(Христос),Божий ПОМАЗАНЕЦЬ(Христос)

Palatinus написав:
"Хто Ти такий?" І що відповідає Христос? Він підсилює сказане! "Той, Хто спочатку" і в вірші 28 знову "тоді зрозумієте, що то Я (его еймі)"
Розглянемо ріст визнання Ісуса його учнями.
"Ми ж увірували та пізнали, що Ти Христос, Син Бога Живого! (Iван.6:69)" - вони повірили, що він Христос!
"Ви Мене називаєте: Учитель і Господь, і добре ви кажете, бо Я є (его еймі). (Iван.13:13)" вони повірили, що Він Учитель і Господь, і Ісус їх хвалить бо Він є его еймі.
І Він їм каже, що з часом вони повірять в нього як в Я є=Его еймі=Ехіє=Ягве: "Уже тепер вам кажу, перше ніж те настане, щоб як станеться, ви ввірували, що то Я (его еймі).
(Iван.13:19)"
Для чого їм знов вірити "що то Я (его еймі)", якщо мова про визнання Ісуса за Христа? Вони вже раніше це визнали!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21947
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 14:24 

Востаннє тут були:
Palatinus написав:
Конкретніше! Місця, цитати, граматичний аналіз!!?
"...И наконец, очевидно и неоспоримо, в греческом языке невозможны формы с перфектным значением, полностью соответствующие современной английской форме I have been... данный фрагмент является не повествованием, а прямой речью Иисуса. Грамматические же нормы разрешают использовать историческое настоящее только в повествовании. Единственный правильный перевод здесь - "это Я", а раз Иегова единственный, Кто может сказать: "Это Я" (или "Я есмь") - Исх.3:15; Ис.44:6, - то Он и Христос одно по природе, или истинная полнота Божественности во плоти
Я ж вам навів переклад Куліша де він ЕГо емі перекладає не як Я є,а як Я був.Зовсім інша суть.
Palatinus написав:
"Хто Ти такий?" І що відповідає Христос? Він підсилює сказане! "Той, Хто спочатку" і в вірші 28 знову "тоді зрозумієте, що то Я (его еймі)"
Той,Хто-цих слів повторюю в ориг немає.Крапка.Тож непотрібно маніпулювати з тим Его емі.Зновуж приклад з ів 8:58-
Там сказано: «Ісус їм відказав: «Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам,— Я є [грецьке еґо́ еімı́]». (В Хом., Дерк., Філ., СМ, Турк. сказано: «Я є», деякі навіть пишуть обидва слова з великої букви, щоб це нагадувало титул. Таким чином вони намагаються пов’язати цей вираз з Вихід 3:14, де, згідно з їхніми перекладами, Бог називає себе титулом «Я Є»). Проте в Кул. остання частина Івана 8:58 звучить так: «Перш ніж Авраамові бути, я був». (Подібно думка передана в НС, БК, Гер. і Дул.).
Котрий переклад узгоджується з контекстом? Запитання юдеїв (вірш 57), на яке Ісус відповідав, стосувалося його віку, а не того, ким він був. Тому логічно, що у своїй відповіді Ісус говорив про свій вік, тривалість свого існування. Тож повторюю не повязуйте слова Его емі з словами Єгови,бо суть може бути іншою.Ще раз проаналізуйте Ів 8:58,стосовно значення Его емі.Граматикою займайтесь самі.Вибачте.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21948
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 14:24 

Востаннє тут були:
sss написав:
Шановний по перше нетреба мені викладати свої версії Танаха чи Септуагінти,я вже писав що Їх Є тисячі копій,які між собою можуть різнитись в окремих віршах та словах
Можна конкретніше про тисячі копій? Бо в Септуагінті є багато місць де Его-еймі належить Богу!
sss написав:
От я не знаю від кого ви набули переконань про те Що дар духу говоріння мовами був даний для молитви.В Біблії про це нічого не сказанно

Та невже! Щось "свідок" лжепророчої "організації" поганенько знає Писання! "Бо коли я молюся чужою мовою, то молиться дух мій, а мій розум без плоду! Ну, то що ж? Буду молитися духом, і буду молитися й розумом, співатиму духом, і співатиму й розумом. (1Кор.14:14,15)"

"Тому й сказано: Піднявшися на висоту, Ти полонених набрав і людям дав дари! А те, що піднявся був, що то, як не те, що перше й зійшов був до найнижчих місць землі? Хто зійшов був, Той саме й піднявся високо над усі небеса, щоб наповнити все. І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового, аж поки ми всі не досягнемо з'єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти, щоб більш не були ми малолітками, що хитаються й захоплюються від усякого вітру науки за людською оманою та за лукавством до хитрого блуду, щоб були ми правдомовні в любові, і в усьому зростали в Нього, а Він Голова, Христос.
(Еф.4:8-15)
СЛАВА ОТЦЮ І СИНУ І СВЯТОМУ ДУХУ, ТРОЙЦІ ЄДИНОСУЩНІЙ, НЕСОТВОРЕННІЙ

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21949
UNREAD_POSTДодано: 02 квітня 2010, 14:28 

Востаннє редаговано Palatinus 02 квітня 2010, 15:34 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
sss написав:
Той,Хто-цих слів повторю
можна і інакше: Споконвічний! що згідно з грецькою граматичною основою!
Що то за міфічні "тисячі копій"? Що таке копія: "Точне відтворення чого-небудь, що цілком відповідає оригіналові". ви ще і говорити не вмієте, треба почати придератись до ваших мовних конструкцій.
Яку мету переслідує лжепророк?
Чи варта довіри "організація" на рахунку якої кілька лжепророцтв?
Доречі тексти я подаю ті на які посилається ваШ "вільний переказ" біблії. От мені і цікаво де в них написано те що є у "лжеперекладі"!
І ще, джерела важливіші за переклади, особливо при наукових теологічних суперечках. Але вам це не загрожує...
Про кого свідкує Писання:
1 в Старому Заповіті;
2 і в Новому Заповіті?
ІСУС ХРИСТОС БОГ ПРАВДИВИЙ І ВІЧНЕ ЖИТТЯ

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>