Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 01 червня 2025, 06:51

Створити нову тему Відповісти  [ 67 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скільки буде судів Божих і воскресінь мертвих?
49530
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2025, 16:22 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
28 травня 2025, 11:40
Написано: 99
Віровизнання: християнин
Сонячник написав:
Щодо воскресіння мертвих, то Біблія також чітко каже, що в один час воскреснуть і праведні, і неправедні. Тобто воскресіння буде одне під час приходу Господа: одні на зустріч Господеві, а інші для засудження і вічних мук.

Івана 5:28-29 (UBIO) ...бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують,
і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду.

Ви вважаєте, що голос Христа почують ті, хто в гробах саме під час другого приходу Ісуса? Павло казав, що підхоплення церкви буде "при голосі Архангола та при Божій сурмі", а не при голосі Ісуса. А голос Його померлі почули в перший прихід Христа, коли Він помер і зійшов в найнижчі місця.
Навіть, якщо прийняти вашу точку зору, то де тоді в наведеній вами цитаті відбувся суд, якщо воскресають уже з визначенням - "хто - куди"?

Потім ви навели ще одне місце суду з Матв. 25 розділ, де Ісус, прийшовши вдруге, збере всі народи і поділить на овець та козлів. То про кого це? Церква, що є віруючі, вже тільки-но воскресла і забрана, вона підхоплена на зустріч з Христом в повітрі. На землі залишились всі решту, до котрих Ісус і прийшов. То кого зібрав Ісус на суд? Явно, що не церкву. Вона на суд не попала, бо заздалегідь визначена і підхоплена. І за яким критерієм судить решту народів? За ставлення до "братів Його менших". За добре ставлення, чи погане. Хто вони, "брати Його менші"? Бо їх не судить Ісус. За них вступається, раз за них судить інші народи.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49532
UNREAD_POSTДодано: 24 квітня 2025, 21:44 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 22:13
Написано: 524
БогунТ написав:
Даруйте мені мою необізнаність. Поясніть мені, що то таке, або дайте посиння, де про це почитати.

все гаразд. я відкрив нову тему, щоб тут не писати.

БогунТ написав:
І Отець не бере в цьому ніякої участі?

бере участь: «бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.» (Дії 17:31)

БогунТ написав:
Нагадуюсь про наведений 20 розділ з Об'явлення. Хотіла б почути вашу думку щодо тих судів з різницею в часі 1000 років.

я мало розумію це, в тому числі, як ці події відбуваються в хронологічному порядку. якщо буквально розуміти 1000-літнє Царство, то ці суди розділені. але, якщо образно розуміти 1000-літнє Царство, то і суди можна по-іншому розуміти. є окрема тема на форумі про Тисячолітнє Царство.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49533
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2025, 10:02 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
І Отець не бере в цьому ніякої участі?

taras15 написав:
бере участь: «бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.» (Дії 17:31)

Ви погоджуєтеся, що до суду причетні обоє - Отець і Син. То чому ви наполягаєте на однині слова "μέλλοντος" в (2Тим.4:1), коли підрядковий переклад має множину. Та й "μέλλοντος" - це взагалі іменник чоловічого роду і означає - "майбутнє". Ну, але...
taras15 написав:
я мало розумію це, в тому числі, як ці події відбуваються в хронологічному порядку. якщо буквально розуміти 1000-літнє Царство, то ці суди розділені. але, якщо образно розуміти 1000-літнє Царство, то і суди можна по-іншому розуміти.

То власне і питаю саме вашого розуміння цих судів, не царства.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49535
UNREAD_POSTДодано: 25 квітня 2025, 22:00 

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
То чому ви наполягаєте на однині слова "μέλλοντος" в (2Тим.4:1), коли підрядковий переклад має множину. Та й "μέλλοντος" - це взагалі іменник чоловічого роду і означає - "майбутнє". Ну, але...

наполягаю, тому що слово ориґ. написано в однині, і це дієприкметник, і означає "хотіти, збиратися, намірюватися" (додаю нижче знимку). чому в підряднику, на який ви посилаєтесь, по-іншому - я не знаю..
правда, у К. Роджерса пише, що це слово використовується з інфінітивом для вираження продовженого майбутнього.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49537
UNREAD_POSTДодано: 29 квітня 2025, 15:54 

Востаннє тут були:
Спасибі, Тарасе. Але поки-що я не просунулася в питанні судів ні на йоту. А питання цікаве. Думала, розкажете мені своє бачення судів, що згадуються в Писанні, може щось почерпну нового. Та, бачу, суди вас не надихають на розмову. Шкода.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49543
UNREAD_POSTДодано: 11 травня 2025, 00:27 

Востаннє тут були:
14 травня 2025, 00:38
Написано: 4682
Bogena написав:
Ні, є така категорія людей, які на суд не приходять.
Ні, там не про суд, ампро те що не буде засуджений:
Івана 3:18
Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім'я Однородженого Сина Божого.

2-ге до коринтян 5:10 (UBIO) Бо мусимо всі ми з'явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе.
Тобто апостол підтверджує, що всі віруючі мусять предстати перед судом Христовим.

Отже, Суд буде один в День Господній наприкінці світу.

БогунТ написав:
Для вас суд для розділення на овець і козлів, описаний Матвієм в 25 розділі, це той самий, що і суд біля Білого престолу в 20 розділі Об'явлення?
Так, це той самий Суд останнього дня.
На цьому Суді Господь скаже праведникам:
Матвія 25:34 (UBIO) Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.
А далі сказано до тих, хто вірив у своє спасіння: Матвія 25:41 (UBIO) Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований.
Матвія 25:46 (UBIO) І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.
Об’явлення 20:15 (UBIO) А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне...
Луки 3:17 (UBIO) У руці Своїй має Він віячку, і перечистить Свій тік: пшеницю збере до засіків Своїх, а полову попалить ув огні невгасимім.

Матвія 13:40-42 (UBIO) І як збирають кукіль, і як палять в огні, так буде й наприкінці віку цього.
Пошле Людський Син Своїх Анголів, і вони позбирають із Царства Його всі спокуси, і тих, хто чинить беззаконня, і їх повкидають до печі огненної, буде там плач і скрегіт зубів!

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49545
UNREAD_POSTДодано: 12 травня 2025, 15:16 

Востаннє тут були:
Ще вас, Сонячнику, спитаю, може ви мені розтлумачите, бо Тарас не зміг, щодо судів у 20 главі Об'явлення.

4 І бачив я престоли та тих, хто сидів на них, і суд їм був даний, і душі стятих за свідчення про Ісуса й за Слово Боже, які не вклонились звірині, ані образові її, і не прийняли знамена на чола свої та на руку свою. І вони ожили, і царювали з Христом тисячу років.
...
7 Коли ж скінчиться тисяча років...
...
11 І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося.
12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.

От описані два суди. Про суд біля білого престолу ви вже згадували. А що це за суд в 4-му вірші? Хто сів на престолах, щоб судити, і кого судити?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49546
UNREAD_POSTДодано: 12 травня 2025, 19:18 

Востаннє тут були:
Вчора, 20:16
Написано: 39
Сонячник написав:
Ні, там не про суд, ампро те що не буде засуджений:
Хто вірує в Нього, не буде засуджений;

Тут таки про суд ;-D
18 Хто вірує в Нього, не буде засу́джений; хто ж не вірує, — той вже засуджений, що не повірив в Ім'я́ Одноро́дженого Сина Божого.
Так, в перекладах Куліша, Огієнка, Турконяка пише " не буде засуджений", але в грецькому оригіналі написано " віруючий в Ньго не судиться" (у крінете),
Так само в Синодальному - "не судится".
Польский Тестамент Testament Polski- "суду не підлягае"
Переклад Нового світу- "суду не підлягає".

Отже, віруючий в Ісуса, у крінете, не судиться, суду не підлягає. І переклади українських перекладічив,- не буде засуджений, по суті не суперечать іншим перекладам.

Сонячник написав:
Суд буде один в День Господній наприкінці світу.

Господь Ісус Христос сказав що віруючий на суд не приходить, він вже має життя вічне, він вже перейшов від смерти в життя.
24 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає сло́ва Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, — життя вічне той має, і на суд не прихо́дить, але перейшов він від смерти в життя.
Ів 5:24
Ви наводите цитату з послання Апостола Павла:
Сонячник написав:
]2-ге до коринтян 5:10 (UBIO) Бо мусимо всі ми з'явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе.
Тобто апостол підтверджує, що всі віруючі мусять предстати перед судом Христовим.

Хочу у вас запитати,- то приходять на суд віруючі чи не приходять?
Як розуміти ці слова Павла, якщо Господь наш Ісус Христос говорить, що віруючий на суд не приходить?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49547
UNREAD_POSTДодано: 13 травня 2025, 07:14 

Востаннє тут були:
14 травня 2025, 00:38
Написано: 4682
БогунТ написав:
От описані два суди. Про суд біля білого престолу ви вже згадували. А що це за суд в 4-му вірші? Хто сів на престолах, щоб судити, і кого судити?
Це один про один той самий Великий Суд, а не про два суди.
На престолах разом з Христом сидітимуть апостоли, а також всі переможці.

Матвія 19:28 (UBIO) А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих.

Bogena написав:
Хочу у вас запитати,- то приходять на суд віруючі чи не приходять?
Як розуміти ці слова Павла, якщо Господь наш Ісус Христос говорить, що віруючий на суд не приходить?

Всі, віруючі чи невіруючі, прийдуть на Суд, і кожен буде судимий згідно вчинків. А Христос говорив про те, що не будуть засуджені на суді, а не те що не прийдуть на суд. Переможці будуть нагороджені, сядуть на престолах разом з Христом, і судитимуть світ та ангелів.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49548
UNREAD_POSTДодано: 13 травня 2025, 09:53 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Всі, віруючі чи невіруючі, прийдуть на Суд, і кожен буде судимий згідно вчинків. А Христос говорив про те, що не будуть засуджені на суді, а не те що не прийдуть на суд. Переможці будуть нагороджені, сядуть на престолах разом з Христом, і судитимуть світ та ангелів.

Дуже суперечливо написано. У вас суд один для всього світу в другий прихід Христа і суддя один - Христос. В результаті цього Христового суду визначаться переможці і засуджені на погибель. І несудимих не залишиться. Так ви недавно казали.

То який у вас ще подальший суд, де переможці суду сядуть на престолах з Христом і знову судитимуть світ. У вас виходить суд після суду. Кого вони будуть судити, якщо всі уже перейшли через суд?
Та й ваше твердження про єдиного суддю тоді неправдиве, бо самі ж кажете, що на престолах сядуть судді і разом з Христом судитимуть. Такі оксюморони неприпустимі.

Сонячник написав:
Це один про один той самий Великий Суд, а не про два суди.
На престолах разом з Христом сидітимуть апостоли, а також всі переможці.

От знову те саме. На престолах сіли ваші "переможці внаслідок суду", а суддя і відкриті книги з'явилися лише через 1000 років, і мертвих на суд віддали море, смерть і ад теж лише через 1000 років.

Замість того, щоб все розкласти по логічних поличках, ви замотуєте все в один клубок нерозберихи. Це не збудовує.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49549
UNREAD_POSTДодано: 13 травня 2025, 16:13 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
А Христос говорив про те, що не будуть засуджені на суді, а не те що не прийдуть на суд.
Ні! неправда ваша.
Ісус Христос говорив, що віруючий на суд не приходить. Більше того,його доля щодо життя вічного вже вирішена, він вже має життя вічне, - він перейшов від смерти в життя Два рази я вам наводила слова Ісуса з Евагелії від Івана 5:24. Ісус ясно говорить, віруючий на суд не приходить, він перейшов від смерти в життя і має життя вічне. Ви це ігноруєте. Не бажаєте бачити і не чути.
Ваша справа, але,- написано:
Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає сло́ва Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, — життя вічне той має, і на суд не прихо́дить, але перейшов він від смерти в життя.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49550
UNREAD_POSTДодано: 13 травня 2025, 19:16 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Всі, віруючі чи невіруючі, прийдуть на Суд, і кожен буде судимий згідно вчинків.

Віруючі,- це народжені сгори, це ті, що мають духа Христового, це тіло Христове, це церква Христова. Віруючі на суд не приходять. питання щодо них вірішено,- вони мають життя вічне (Ів 5:24 )
Церква воскресне і буде забрана, буде підхоплена на зустріч з Христом в повітрі і так завжди с Господом буде. (1Сол4:14-17)
Невіруючі лишаються на землі.

14 Коли бо ми віруємо, що Ісус був умер і воскрес, так і покі́йних через Ісуса приведе́ Бог із Ним.

15 Бо це ми вам кажемо словом Господнім, що ми, хто живе, хто полишений до прихо́ду Господнього, — ми не попередимо покі́йних.

16 Сам бо Господь із нака́зом, при голосі арха́нгола та при Божій сурмі́ зійде з неба, і перше воскре́снуть умерлі в Христі,

17 потім ми, що живемо́ й зоста́лись, бу́демо схо́плені ра́зом із ними на хмарах на зу́стріч Господню на повітрі, і так за́всіди бу́демо з Господом.

1 Сол 4:14-17

Бачите, що написано.- всі віруючи, вся Церква, все Тіло Христове совокупно буде схоплено на хмарах на зу́стріч Господню на повітрі, і так за́всіди бу́де з Господом.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49551
UNREAD_POSTДодано: 13 травня 2025, 21:44 

Востаннє тут були:
Bogena, все таки, ап. Павло, подібно, як до коринтян, писав і до римлян, що "всі станемо перед судним престолом Божим." (Рим.14:10) і далі підтверджує цю думку, цитуючи Писання: "Бо написано: Я живу, каже Господь, і схилиться кожне коліно передо Мною, і визнає Бога кожен язик!"
тут немає протиріч із словами Ісуса (в Ів.5:24). то хіба ми не так, як потрібно, розуміємо..
як розумію я, то Христос говорив, що віруючий не приходить на суд, на вирок, на осудження, подібно безбожним, щоб прийняти вічне покарання. але стати перед судовим престолом мусить, щоб поклонитися Богові, щоб прийняти згідно з тим, що в тілі робив. ап. Павло писав, що того дня Господь Суддя праведний дасть йому вінок праведності.
«Та через жорстокість свою й нерозкаяність серця збираєш собі гнів на день гніву та об'явлення справедливого суду Бога,
що кожному віддасть за його вчинками:
тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, життя вічне,
а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів.» (Рим.2:5-8)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49553
UNREAD_POSTДодано: 15 травня 2025, 14:18 

Востаннє тут були:
taras15 написав:
як розумію я, то Христос говорив, що віруючий не приходить на суд, на вирок, на осудження, подібно безбожним, щоб прийняти вічне покарання. але стати перед судовим престолом мусить,

Тобто, перед судовим престолом будуть стояти і безбожники і "народжені згори"? А з яких місць одні і другі приходять до цього судового престолу?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49554
UNREAD_POSTДодано: 15 травня 2025, 17:30 

Востаннє тут були:
Тарас15 написав:
як розумію я, то Христос говорив, що віруючий не приходить на суд, на вирок, на осудження, подібно безбожним, щоб прийняти вічне покарання.

Те, що віруючий на суд не приходить, бо вже перейшов від смерті в життя і має життя вічне не потребує доказів, - це аксіома. Це Істина, більше того,- істина, істина. Так сказав Господь наш Ісус Христос. Все, крапка.

Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає сло́ва Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, — життя вічне той має, і на суд не прихо́дить, але перейшов він від смерти в життя.
Всі віруючі воскреснуть, будуть підхоплені на хмарах на зустріч Господу і поклоняться, складуть Йому шану і подяку. І так завжди з Господом будуть. Назавжді це є одне ціле,- тіло Христове і Його Глава. (1Сол4:14-17)
І тут не має місця тим, хто не Його.
Щодо діл, - діло кожного буде випрбуване вогнем (1 Кор3:15)

11 Ніхто бо не може покла́сти іншої основи, окрім покла́деної, а вона — Ісус Христос.
12 А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного камі́ння, із дерева, сіна, соломи,
13 то буде ви́явлене ді́ло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'явля́ється, і огонь ді́ло кожного ви́пробує, яке воно є.

14 І коли чиє ді́ло, яке збудував хто, усто́їть, то той нагороду оде́ржить;

15 коли ж ді́ло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасе́ться, але́ так, як через огонь.

1Кор3:11-14

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 67 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело