Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 01 червня 2025, 06:25

Створити нову тему Відповісти  [ 67 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скільки буде судів Божих і воскресінь мертвих?
49555
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2025, 14:04 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
Вчора, 20:16
Написано: 39
Віровизнання: християнин
Bogena написав:
Те, що віруючий на суд не приходить, бо вже перейшов від смерті в життя і має життя вічне не потребує доказів, - це аксіома. Це Істина, більше того,- істина, істина. Так сказав Господь наш Ісус Христос. Все, крапка.

Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає сло́ва Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, — життя вічне той має, і на суд не прихо́дить, але перейшов він від смерти в життя.
Ів 5:24

Хочу звернути вашу увагу на початок вірша Ів 5:24.
Ісус починає речення зі слів поправді поправді кажу вам...
Поправді це давньоєврейське слово "амен".

Слово "амінь" найвідоміша аккламация, прийнята в іудаїзмі, християнстві та ісламі.
Воно було запозичене з єврейських старозавітних текстів, перейшло у грецькі і латинські переклади Нового Завіту, а потім – в російську мову практично без змін. В єврейській мові воно має той же корінь, що і слова, що позначають "твердий", "надійний", "постійний", "вірити" і "довіряти".
Грецькою мовою переклад: "Буде так", на арамійську – "Правда".
В грецькому оригіналі вираз "істинно, істинно" звучить як "амен, амен".

Подвійне вживання слова "амен" Ісусом підкреслює істинність Його висловлювання.
Я десь читала, що подвійний "амен, амен" - це є присяга,- російською "клятва".
То як можна ігнорувати присяги Ісуса?
Хто не хоче чути Ісуса, той не перейшов від смерти в життя і не мае життя вічного. Такий прийде на суд і буде засуджений .

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49557
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2025, 22:03 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Вчора, 22:13
Написано: 524
БогунТ написав:
Тобто, перед судовим престолом будуть стояти і безбожники і "народжені згори"?

написано всі, значить всі. правда, не відаю, чи одночасно всі чи по-окремо..
БогунТ написав:
А з яких місць одні і другі приходять до цього судового престолу?

померлі - з шеолу: одні з аду, інші з раю. спочатку воскреснуть померлі у Христі, а потім живі віруючі переміняться і всі разом будуть підхоплені на зустріч Господню на повітрі.
і інші, що зло чинили повиходять на воскресення суду. а живих неправедних позбирають Анголи Божі і вилучать з-поміж праведних.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49558
UNREAD_POSTДодано: 19 травня 2025, 16:33 

Востаннє тут були:
28 травня 2025, 11:40
Написано: 99
taras15 написав:
написано всі, значить всі. правда, не відаю, чи одночасно всі чи по-окремо..

А це дуже важливо. Бо це - або одна подія, або дві. Якої версії триматися? Що каже Писання?
taras15 написав:
померлі - з шеолу: одні з аду, інші з раю. спочатку воскреснуть померлі у Христі, а потім живі віруючі переміняться і всі разом будуть підхоплені на зустріч Господню на повітрі. і інші, що зло чинили повиходять на воскресення суду. а живих неправедних позбирають Анголи Божі і вилучать з-поміж праведних.

Розділила вашу відповідь на чотири частини, і кожну відформатувала іншим кольором.

Перше. Єврейське "шеол" і є грецьким "гадес", в нашому звучанні - "ад". В цьому "шеолі", "аді" є місце для "лона Авраамового", (Лук.16:23). Чи є це раєм? Не знаю. Дехто так вважає. Чи приходять на це лоно лише нащадки Авраама, чи й інші етноси - теж питання.

Щодо питання, а хто віддає на суд людей, то читала, що лише троє: море, смерть і ад віддали МЕРТВИХ, що були в них. (Об.20:14) Ці троє ЖИВИХ не мають, лише МЕРТВИХ.

Далі. Підхоплення як ви кажете "віруючих", я їх називаю "народжених згори, від Бога". Вони зустрілися з Господом уже воскреслі, тобто, у вічних тілах, і тепер уже з Ним. Невже Христос віддає їх ще на якийсь суд? З ними питання вирішене. Їх Бог відібрав з-поміж інших Сам і привів до Ісуса вірою. Такий відбір - суд для світу, одних вибрав, а інших -ні. І цей суд, цих вибраних, віддав Ісусу. Тому саме такий суд Бога не треба путати з судом прикінцевим. Цей суд завершується швидше "кінця світу", а саме - підхопленням вибраних.

Третя частина вашого - "інші, що зло чинили повиходять на воскресення суду". Я так розумію, що серед цієї категорії померлих претендентів на життя вічне немає? Я правильно розумію? Якщо так, то тоді питання. А як бути з тими, що записані в Книзі життя, що пишеться від закладин світу? Вони ж не були вкинуті в озеро вогняне, хоч прийшли на суд.

Четверта частина. Найбільш незрозуміла для мене. Живі, які ще в смертних тілах, у вас на суд не приходять? З посеред них Ангели позбирають неправедних? Тобто, ангели чинять суд? Вони визначають їхню якість? Значить, це ще один інакший суд. Ви суперечите самі собі.

Добре, позбирали неправедних. А що праведні? Що з їхніми смертними тілами? У вас це вже "кінець світу", чи ще ні? Адже поки смерть не вкинута в озеро вогняне, людина матиме смертне тіло, бо саме такі тіла підтримує смерть. Але наприкінці світу смерть має бути знищена. То що відбудеться з вашими живими праведними після ангельського суду? Як вони мають отримати вічні тіла?

Підсумки.
Що ж сказати? Бачу, що не всі у вас приходять на суд до Бога. Підхоплені до Христа на суд не приходять. Вклоняються Богу, мабуть, там, куди прийшли. Живі праведні і неправедні, які ще в смертних тілах, теж не з'являються перед Боже лице, щоб, як ви кажете, схилити коліно, лише з Ангелами зустрічаються на землі. Щось та картина не узгоджується з вашою задекларованою. Давайте працювати далі.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49559
UNREAD_POSTДодано: 19 травня 2025, 20:46 

Востаннє тут були:
багато питань, різні теми дотикаються, а відповідь у Господа. я швидше писав, що остаточно і докінця не знаю, як це все буде відбуватися. що знав, то вище написав.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49561
UNREAD_POSTДодано: 20 травня 2025, 14:53 

Востаннє тут були:
28 травня 2025, 11:40
Написано: 99
Спасибі, що не проігнорували. Я зрозуміла, що до судів і у вас є питання.
taras15 написав:
багато питань, різні теми дотикаються, а відповідь у Господа.

Він знає точно. Але якісь відповіді є і в Писанні. Треба шукати. Інколи це вимагає зміни своєї усталеної картини розуміння. :? (Це з досвіду)

Хочу спитати тоді вас про ваше розуміння "кінця світу". Де і як про нього написано в Писанні. І які підстави в написаному так вважати, що це про кінець світу. Буду вдячна.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

49567
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2025, 20:29 

Востаннє тут були:
Вчора, 20:16
Написано: 39
taras15 написав:
як розумію я, то Христос говорив, що віруючий не приходить на суд, на вирок, на осудження, подібно безбожним, щоб прийняти вічне покарання. але стати перед судовим престолом мусить, щоб поклонитися Богові, щоб прийняти згідно з тим, що в тілі робив. ап. Павло писав, що того дня Господь Суддя праведний дасть йому вінок праведності.
«Та через жорстокість свою й нерозкаяність серця збираєш собі гнів на день гніву та об'явлення справедливого суду Бога,
що кожному віддасть за його вчинками:
тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, життя вічне,
а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів.» (Рим.2:5-8)

Тарасе, ви пишете про віруючих але на підтвердження своєї думки наводите вірш з Римлян 2, який зовсім їх,- (віруючих християн),-не стосується.
Тобто це класичний приклад фрази, вирваної з контексту.
Достатньо читати фразу в контексті і все стає зрозумілим:

1 Ось тому без виправдання ти, кожний чоловіче, що судиш, бо в чо́му осуджуєш іншого, сам себе осуджуєш, бо чиниш те саме й ти, що судиш.
2 А ми знаємо, що суд Божий поправді на тих, хто чинить таке.
3 Чи ти ду́маєш, чоловіче, судячи тих, хто чинить таке, а сам робиш таке саме, — що ти втечеш від суду Божого?
4 Або пого́рджуєш багатством Його до́брости, ла́гідности та довготерпіння, не знаючи, що Божа до́брість провадить тебе до покая́ння?
5 Та через жорстокість свою й нерозкаяність серця збираєш собі гнів на день гніву та об'я́влення справедливого суду Бога,
6 що „кожному віддасть за його вчинками“:
7 тим, хто витривалістю в добрім ділі шукає слави, і чести, і нетління, — життя вічне,
8 а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, — лютість та гнів.
9 Недоля та у́тиск на всяку душу людини, хто чинить зле, юдея ж перше та ге́ллена,
10 а слава, і честь, і мир усякому, хто чинить добре, юдеєві ж перше та ге́лленові.
11 Бо не дивиться Бог на обличчя!
12 Котрі бо згрішили без Зако́ну, без Зако́ну й загинуть, а котрі згрішили в Зако́ні, при́ймуть суд за Зако́ном.

Рим 2:1-12
І далі то тексту так само про юдеЇв і геленів:
17 Ось ти звешся юдеєм, і спираєшся на Зако́на, і хвалишся Богом,
18 і знаєш волю Його, і розумієш, що́ краще, навчившись із Зако́ну,
19 і маєш певність, що ти провідни́к для сліпих, світло для тих, хто знахо́диться в те́мряві,
20 вихо́вник нерозумним, учитель дітям, що ти маєш зразок знання́ й правди в Зако́ні.
21 Отож, ти, що іншого навчаєш, себе самого не вчиш! Проповідуєш не кра́сти, а сам кра́деш!
22 Наказуючи не чинити пере́любу, чиниш пере́люб! Гиду́ючи і́долами, чиниш святокрадство!
23 Ти, що хва́лишся Зако́ном, зневажаєш Бога пере́ступом Зако́ну!
24 Бо „через вас зневажається Боже Ймення в поган“, як написано.

...
Римлянам, глава2

Отже, Апостол Павло пише не про тих, хто ввірував у Христа, він пише про юдеїв і гелленів.

Хочу зауважити, що Апостол Павло пише це послання ( Послання до Римлян) не до тих, хто ввірував в Ісуса Христа,- ні, це послання до римської синагоги, яка складалася з євреїв та тих гелленів, що до них приєднались, бо покинули віру в поганських богіві і ввірували в Бога. Здебільшого це відбувалось по родині. Є приклад Тимофія, учня Павла, в якого мати й була єврейка, а батько геллен. Цих геленів називали "ті, хто боїться Бога".
( див. Дії 10:10:22)
Апостол Павло ще не був в Римі і пише це послання до римської синагоги, звіщаючи їм Євангелиє, бо хоче в них мати той самий плід, що і в інших містах гелленського світу, де він був і заснував християнські спильноти.

13 Не хочу ж, щоб ви не знали, браття, що багато разів мав я за́мір прийти до вас, але мені перешко́джувано аж досі, щоб мати який плід і в вас, як і в інших наро́дів.
14 А ге́лленам і чужоземцям, розумним і немудрим — я боржни́к.
15 Отже, щодо мене, я готовий і вам, хто знаходиться в Римі, звіщати Єва́нгелію.
16 Бо я не соромлюсь Єва́нгелії, бож вона — сила Божа на спасі́ння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім ге́лленові.

(Рим1:13-16)
І повертаючись до віршів (Рим.2:5-8), що ви їх цитували, ще раз хочу зауважити,- це не про віруючих християн, а про юдеїв та гелленів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49568
UNREAD_POSTДодано: Вчора, 22:12 

Востаннє тут були:
Bogena написав:
Хочу зауважити, що Апостол Павло пише це послання ( Послання до Римлян) не до тих, хто ввірував в Ісуса Христа,- ні, це послання до римської синагоги, яка складалася з євреїв та тих гелленів...

читаємо: "усім, хто знаходиться в Римі, улюбленим Божим, вибраним святим, благодать вам та мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа!" (1:7) в посланнях Павла святі - це віруючі в Ісуса Христа, ученики, члени Церкви, християни.
далі читаємо: "Бо прагну вас бачити, щоб подати вам якого дара духовного для зміцнення вас,
цебто потішитись разом між вами спільною вірою і вашою, і моєю."
(1:11-12) що це за спільна віра, як не віра в Господа Ісуса Христа?
і в останніх главах, де йдуть привіти і інших багато місць вказують, що ап. Павло писав до Церкви в Римі, яка складалася із юдеїв та гелленів.

Bogena написав:
Тарасе, ви пишете про віруючих але на підтвердження своєї думки наводите вірш з Римлян 2, який зовсім їх,- (віруючих християн),-не стосується.

цей вірш подав на підтвердження, що буде суд Божий, і що Він віддасть кожному за його вчинками.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 67 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело