taras15 написав:
це віруючі в Ісуса Христа, ученики, члени Церкви, християни.
Чим ви можете підтвердити що це християни? Спитаю вас,- а хто з Апостолів заснував цю Церкву, хто проповідував Євангеліє? .
Написано:
А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника?
15 І як будуть проповідувати, коли не будуть по́слані? Як написано: „Які гарні ноги благовісників миру, благовісників добра́“.Рим10:14-15
Думка, що послання до Римлян Апостола Павла написане християнам, є хибною, бо ніяк не підтверджується Біблією.
Це Послання до Римської сінагоги, яка складалась з іудеїв і тих, хто боїться Бога між ними щоб звістити їм Євангелию:
1
Павло, раб Ісуса Христа, покликаний апо́стол, вибраний для звіща́ння Єва́нгелії Божої,
2 яку Він перед тим приобіцяв через Своїх пророків у святих Писа́ннях,
3 про Сина Свого, що тілом був із насіння Давидового,
4 і об'явився Сином Божим у силі, за Ду́хом святости, через воскресіння з мертвих, про Ісуса Христа, Господа нашого,
5 що через Нього прийняли ми благода́ть і апо́стольство на по́слух віри через Ім'я́ Його між усіма́ народами,
6 між якими й ви, покликані Ісуса Христа, Рим1:16
В Діях апостолів всі місіонерські подорожі описані детально. Але ми бачимо, що ні Павло, ні будь хто інший з Апостолів не був у Римі, не звіщав Євангелію, ніхто не навчав їх, не хрестив і не засновував християнської церкви. Тим більше сам Павло свідкує, що ще не був у Римі. Тому і пише це послання щоби звістити їм Христа.
9 Бо свідок мені Бог, Якому служу́ духом своїм у звіща́нні Єва́нгелії Його Сина , що я безпереста́нно згадую про вас,
10 і в моли́твах своїх за́вжди молюся, щоб воля Божа щасливо попрова́дила мене коли прийти до вас.
11 Бо прагну вас бачити, щоб подати вам якого дара духовного для змі́цнення вас,
12 цебто потішитись ра́зом між вами спі́льною вірою — і вашою, і моєю.
13 Не хочу ж, щоб ви не знали,
браття, що багато разів мав я за́мір прийти до вас, але мені перешко́джувано аж досі, щоб мати який плід і в вас, як і в інших наро́дів.14 А ге́лленам і чужоземцям, розумним і немудрим — я боржни́к.
15 Отже, щодо мене,
я готовий і вам, хто знаходиться в Римі, звіщати Єва́нгелію.16 Бо я не соромлюсь Єва́нгелії, бож вона — сила Божа на спасі́ння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім ге́лленові.[/i]
Рим1:9-16
Я відформатувала червоним ще й підкреслила, що Апостол Павло саме
звіщає римський синагозі те, що вони дотепер не знали,- Христа Ісуса.
taras15 написав:
далі читаємо: "Бо прагну вас бачити, щоб подати вам якого дара духовного для зміцнення вас,
цебто потішитись разом між вами спільною вірою і вашою, і моєю." (1:11-12) що це за спільна віра, як не віра в Господа Ісуса Христа?
В що вірили в Римі ? - у своїх поганських богів,- Юпітера, Венеру, Цереру ... інш. і служили їм розпустою. І тільки євреї вирізнялась з поміж усіх. Це віра Авраама, Ісаака, Ізраїля.
Це віра еврейсього народу в Бога і вона є спільною для євреїв римської синагоги і для Павла, бо Павло теж еврей. я, — обрізаний восьмого дня, з роду Ізраїля, з племени Веніяминового, єврей із євреїв, фарисей за Законом.(Філ3:5)
Римські євреї вірили в Бога, але ще не знали Христа, і тому не були народжені сгори, не мали Духа Святого, Духа Христова, не були Його, тобто не були християнами.
Тому Апостол Павло звіщає ім Євангеліє,- написано:служу́ духом своїм у
звіща́нні Єва́нгелії Його Сина,- щоб подати їм дара духовного і таким чином мати і в них плід,- віруючих у Христа Ісуса, народженних від Бога Духом Святим дітей Божих.
щоб мати який плід і в вас, як і в інших наро́дів.
14 А ге́лленам і чужоземцям, розумним і немудрим — я боржни́к.
15 Отже, щодо мене, я готовий і вам, хто знаходиться в Римі, звіщати Єва́нгелію.Рим1:13-15