Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 08 липня 2025, 19:37

Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Далі

Піратським софтом
користуюся, совість мовчить 65%  65%  [ 15 ]
користуюся, совість мучить 4%  4%  [ 1 ]
не користуюсь 30%  30%  [ 7 ]
Всього голосів : 23
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скачування пиратських музики та фільмів
19731
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 13:06 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 липня 2025, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Братик написав:
Якщо хочеш приклад, порівняй науково-технічний прогрес країн третього світу, де розвинуте піратство (Україна, Сомалі, Афганістан тощо) і розвинутих країн, де інтелектуальна власність охороняється законом.
Я знаю, що Україна якраз посідає перші місця в науково-технічному прогресі. Українські та індійські програмісти славляться на весь світ.
NiXy написав:
Навпаки, не обкрадають, а в деякій мірі збагачують, бо сприяють зростанню популярності продукта. І кожна корпорація розуміє, що без пиратів не було би такого розповсюдження її продукції.

Абсолютно згідний. Це доведено наукою, що автори збагачуються за рахунок безкоштовного розповсюдження. Саме завдяки безкоштовному розповсюдженню продукт отримує популярність, а корпорація вже потім заробляє від тих, хто змушений заплатити, та з реклами.

Саме так і в Україні було: спочатку Microsoft розповсюджував свої віндовси безкоштовно аби заволодіти українськими комп'ютерами. А потім через наших депутатів за хабарі пролобіювали антиукраїнський закон, який зобов'язував всі організації (в тому числі бюджетні) зібрати декілька мільярдів доларів і надіслати найбагатшій людині у світі. Звичайно, що з тих мільярдів чи не половина залишилася у кишенях тих можновладців, які присосалися до системи збору плати. Тому й зрозуміло, чому наша міліція майже кожен офіс перетрусили (було конфісковано безліч комп'ютерної техніки), щоб ті заплатили цю данину. Через те багато організацій збанкробували.

І це було в той час, коли наші науковці закликали до впровадження безкоштовного програмного забезпечення у навчальних закладах та у державних установах.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19733
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 14:44 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
Сонячник написав:
І кожна корпорація розуміє, що без пиратів не було би такого розповсюдження її продукції.

Абсолютно згідний

Ти хочеш бути цим піратом?
Ну про кого, про кого, а про тебе мені так не хочеться думати! Несподівався я таких думок від тебе! Але, принаймні, чесно!!!

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19734
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 16:35 

Востаннє тут були:
Юліане, це не просто моя думка, а основа інформаційного бізнесу. Жоден бізнесмен, який хоче продати інформаційну продукцію, не зможе заробити багато грошей, якщо не випустить цю продукцію шляхом безкоштовного розповсюдження. Безкоштовне розповсюдження - це необхідна умова успіху.

Тому без "піратного" розповсюдження, бізнес не зможе зібрати гроші з тих людей, які хочуть пожертвувати розробнику або для яких справа честі заплатити за цей інформаційний продукт.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19735
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 16:54 

Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Юліан написав:
Ти хочеш бути цим піратом?

Не слід сліпо переймати американські закони, нехай вони будуть у Америці. Давай тільки здраво розсуджувати, якщо приймається закон щодо захисту авторських прав та ліцензування програмного забезпечення, водночас повинні бути прийняті закони про:
1) захист прав споживачів,
2) антимонопольний закон,
3) закон про свободу розповсюдження інформації,
4) розумне ціноутворення.
Тільки ці 4 закони будуть дуже ускладнювати життя тих, хто продає "інтелектуальну власність", тому вони дуже сприяють гальмуванню прийняття цих законів. Якщо споживач буде захищений цими 4 законами, то пиратство буде поступово зникати як невигідна діяльність.

Цитата:
Ну про кого, про кого, а про тебе мені так не хочеться думати! Несподівався я таких думок від тебе! Але, принаймні, чесно!!!

Ти ж сам пропонував мені чужі проповіді, адже ти сам є пірат? ))))))))

Якщо вже відверто казати, то і Біблію ніхто не має права цитувати, бо авторські права на неї мають видавництва, а ми, прості смертні, постійно займаємось "пиратством" цитуючи у відкритій формі вірші з неї. Тут якраз діє закон про заборону розповсюдження та неузгоджене використання частини інтелектуальної власності. Тому поздоровляю всіх, ви всі "пирати" )))))))))))))))

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19738
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 17:12 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Тому без "піратного" розповсюдження, бізнес не зможе зібрати гроші з тих людей, які хочуть пожертвувати розробнику або для яких справа честі заплатити за цей інформаційний продукт.

Доречі, в Америці діють безкоштовні ліцензування для американських навчальних закладів, лікарень, урядових установ. Чомусь у багатій Америці таке є, а з бідної України три шкури деруть, причому своїж люди й деруть. Тому Америка і гарно живе, оскільки скрізь сприяє своєму економічному зростанню, а у нас все навпаки, самі своїх передушать, аби ж тільки не дай Боже американських законів не порушити. Я не здивуюсь якщо деякі "американізовані" брати та сестри почнуть розповсюджувати американські ідеї про політкоректність та "образу відчуттів атеїстів".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19741
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 18:45 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Якщо дійсно піратство служить на благо розробників софту, то ці розробники б так не боролися проти пірацтва. У ваших словах відчувається пролетарський гнів проти багачших "буржуазних" країн, яких треба карати та розкуркулювати. Це в історії вже було і до чого призвело ми всі знаємо.
Немає різниці: продукт матеріальний чи інтелектуальний, лише є та різниця, що інтелектуальний легше вкрасти. Хлібороб трудиться на полі і отримує хліб, який дала йому земля. Програміст трудиться на компютері і теж виробляє продукт, тільки нематеріальний. І його праця теж має вартість і повинна бути винагороджена, якщо ця праця принесе благо тим, хто нею буде користуватися.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19744
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 19:21 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Якщо дійсно піратство служить на благо розробників софту, то ці розробники б так не боролися проти пірацтва.

Якщо дійсно ці розробники б так боролися проти пірацтва, вони вже давно би його перемогли. Але насправді вони цього не роблять, а навпаки, в деякій мірі сберігають та стимулюють пиратство, бо що може бути краще, ніж безкоштовна праця пиратів по підвишенню популярності продукціі? Ні один софтверний гігант не зробить свій продукт таким популярним, яким його робить пиратство.

Цитата:
У ваших словах відчувається пролетарський гнів проти багачших "буржуазних" країн, яких треба карати та розкуркулювати. Це в історії вже було і до чого призвело ми всі знаємо.

Цього не було би, якби "буржуазні" країни не диктували свої закони та погляди іншим країнам, бо закони та погляди "буржуазних" країн сприяють лише власному зростанню економіки за чужий рахунок. Це боротьба за виживання, виживе той, хто не буде підкорятись під чуже ярмо.

Цитата:
Немає різниці: продукт матеріальний чи інтелектуальний, лише є та різниця, що інтелектуальний легше вкрасти.

Різниця є і дуже вагома, бо крадіжка це привласнення чужої речі, а при копіюванні, у власника нічого не зникає.

Цитата:
Хлібороб трудиться на полі і отримує хліб, який дала йому земля. Програміст трудиться на компютері і теж виробляє продукт, тільки нематеріальний. І його праця теж має вартість і повинна бути винагороджена, якщо ця праця принесе благо тим, хто нею буде користуватися.

Давай порахуємо собівартість виготовлення тонни зерна та собівартість написання програми? Мене особливо цікавить, чому програми так багато коштують, а їх продавці одні з заможних людей світу???

І давай порахуємо, скільки разів той бідолага хлібороб може продати одну тонну зерна? Навряд чи більше одного разу він її продасть. А тепер давай порахуємо скільки разів можна продати одну й ту ж саму програму різним людям? Дуже багато разів!! У такому випадку програміста можна порівняти до шахрая, бо він живе нетрудовим прибутком, за це за радянськими законами карали та саджали в тюрми, бо це спікуляція чистої води.

Доречі, ти не відповів, яку ж ти сам працю (безкоштовну?) несеш у своїй церкві? Бо вибач, судячи з твоїх слів, ти взагалі не розумієш ні причин, ні наслідків обговорюваної теми, а взагалі керуєшся якимись стеріотипами.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19747
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:01 

Востаннє тут були:
NiXy написав:
А тепер давай порахуємо скільки разів можна продати одну й ту ж саму програму різним людям? Дуже багато разів!! У такому випадку програміста можна порівняти до шахрая

Ага, це мені нагадує квартирних шахраїв, які умудрилися одну і ту ж квартиру продати кільком власникам. :D

Справді, зробивши копію програми, ніхто від цього не постраждає, а навпаки користувач матиме користь, та й автор отримає похвалу чи рекламу свого продукту (за що також годилося би платити).
Якщо дотримуватися такої логіки, що за все треба платити, то тоді кожен автор повинен платити споживачу, який порадить цей продукт іншому. До речі, це якраз є мережевий маркетинг, і деякі корпорації дають свою продукцію безкоштовно і навіть платять споживачу, якщо той порекомендує двом чи більше іншим споживачам.

А крадіжкою програми можна вважати тоді, коли скопійований продукт видавати за свій власний. Оце справді крадіжка!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19748
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:16 

Востаннє тут були:
NiXy написав:
Ти ж сам пропонував мені чужі проповіді, адже ти сам є пірат? ))))))))

Так, так! Ти здається чогось не розумієш. Коли я щось тобі пропоную це ж не означає, що я не маю на це права. Мені могла та людина дозволити, вона могла сама сказати, «будь-ласка, користуйтеся на Славу Божу». Це зовсім інша річ, ніж коли б ця людина не хотіла, щоб я займався таким розповсюдженням і захистила свої права.
NiXy написав:
Якщо вже відверто казати, то і Біблію ніхто не має права цитувати, бо авторські права на неї мають видавництва, а ми, прості смертні, постійно займаємось "пиратством" цитуючи у відкритій формі вірші з неї. Тут якраз діє закон про заборону розповсюдження та неузгоджене використання частини інтелектуальної власності. Тому поздоровляю всіх, ви всі "пирати" )))))))))))))))

Це не так, тому що Біблія не має «копірайту», це надбання світу (держави, якщо хочеш). Цим питанням займається Біблійне товариство і воно дуже на цьому не заробляє, а тільки покриває всі витрати і, насправді, Біблія не така вже й дорога, але ЇЇ перепродують. І також мають на це право, тому що за оренду, транспортування треба ж заплатити чи ні?
А те що ти Nixy пишеш це, дійсно, так, на цьому (на програмному забезпеченні) заробляють і не малі гроші. Але ти не гріши!
Я вже навіть не знаю як ще можна ці всі описані ситуації пояснити, щоб «Сонячник» і «Nixy» могли зрозуміти, що так як вони кажуть робити не можна.
Це розуміють багато нехристиян, але вони просто по-іншому не уявляють собі життя.
І який же тоді приклад показуємо ми,- християни, коли робимо подібним чином (користуємося тим, що по праву нам не належить)?
Перш ніж продовжити розмову, я хочу запитати «Сонячник» і «Nixy»:
Можна красти чи ні?
Мається на увазі крадіжка в самому простому, традиційному розумінні, коли ти береш щось без дозволу, власника, позичаєш щось і не повертаєш назад і не платиш за це.
Це крадіжка чи ні?
Як на мене тут все зрозуміло! Чи ні?
Будь-ласка дайте відповідь без зайвої філософії.

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19749
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:21 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Можна красти чи ні?
Мається на увазі крадіжка в самому простому, традиційному розумінні, коли ти береш щось без дозволу, власника, позичаєш щось і не повертаєш назад і не платиш за це.
Це крадіжка чи ні?

Якщо власник від того має збиток - то це так, крадіжка!
А якщо власник не має жодного збитку - це не може бути крадіжкою. У такому разі не порушується Закон Божий.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19750
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:27 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
А крадіжкою програми можна вважати тоді, коли скопійований продукт видавати за свій власний. Оце справді крадіжка!

І мені це зрозуміло!
Видавати праці іншого автора або чужі відповіді за свої власні, щоб одержати вчений ступінь чи інші привілеї, іншими словами займатися плагіатом - не можна!
Якщо ви з цим погоджуєтеся, то невже можна займатися незаконним копіюванням? Тобто створювати копії, які позбавляють письменника, художника, музиканта і видавця їхніх прав на винагороду за працю.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19751
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:33 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Якщо ви з цим погоджуєтеся, то невже можна займатися незаконним копіюванням? Тобто створювати копії, які позбавляють письменника, художника, музиканта і видавця їхніх прав на винагороду за працю.

Копіювання не позбавляє винагороди.
Справді, інтелектуальна праця потребує певних витрат ресурсів та часу. І нагороду за це автор може отримати по-різному:
1) якщо це для Бога, то нагороду отримає у вічності;
2) якщо це суспільно-корисна праця, то взамін автор отримає славу та визнання;
3) якщо це для заробітку, то автор може отримати гроші також кількома способами:
а) оплату від замовника (якщо ця праця була на замовлення) чи спонсора;
б) оплата від реклами;
в) добровільні пожертвування;
г) збір плати від кінцевих споживачів.
І мабуть можна знайти ще інші джерела доходів.

Тобто збір плати від споживачів - це лише один із необов'язкових способів збагачення. Причому, якщо брати плату від споживачів, то це призведе до зниження інших доходів. Тому більш вигідним для автора є безкоштовне розповсюдження.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19752
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:41 

Востаннє тут були:
Ти хочеш сказати, що можеш порушувати державний закон і не бути порушником Божого Закону?
Ти хочеш мати те, що не заробив, що тобі не належить, і на що ти не маєш жодного права.
Як таке можна вважати нормальним і ще й починати казати яке вони мають прао заробляти на Божій справі. Це їхнє право, а з твоєї сторони не має порушуватися Божа заповідіь, яка наказує "не кради!" (Вих. 20:15)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19753
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 20:57 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Так, так! Ти здається чогось не розумієш. Коли я щось тобі пропоную це ж не означає, що я не маю на це права. Мені могла та людина дозволити, вона могла сама сказати, «будь-ласка, користуйтеся на Славу Божу». Це зовсім інша річ, ніж коли б ця людина не хотіла, щоб я займався таким розповсюдженням і захистила свої права.

Але ж я не телепат, звідки я знаю, чи з дозволу правовласника ти мені щось пропонуєшь, чи ні? Ось скажи, чи можна вважати "користуванням на Славу Божу" те, що стоїть чималі гроші, хоча, більш чим очевидно, воно має коштувати разів в 5-10 менше?

Цитата:
Це не так, тому що Біблія не має «копірайту»,

Я тебе розчарую, бо не одне Біблійне товариство займається друком Біблій. Зазвичай, видавництва беруть право на видання та перевидання певних трудів, можешь про це прочитати у будь-якій авторській книжці.
Ось тобі реальний приклад тих дописів на останній сторінці, що роблять друкарні: "будь яку частину цього видання не можна копіювати або передруковувати в будь-якій формі без письмового дозволу видавництва".
Деякі країни саме у такій манері беруть під власний контроль друкарництво релігійних текстів та трудів. Тому якщо в нашій країні вільне цитування Біблії це ще не порушення "авторського права", то у інших країнах це вважаються карним порушенням за яке відповідно карають.

Наприклад, в православії є свої друкарні, і вони теж друкують Біблії. Причому самі православні священики заохочують своїх прихожан купувати саме такі Біблії, які мають на першій сторінці благословіння Патріарху. А Біблії, які розповсюджують "гідеоновське" товариство вважаються "сектантськими", бо наприклад, тому що вони на обкладинці не мають хреста чи благословіння того ж Патріарху. Чим не привласнення та використання "копірайту" ???

Цитата:
І який же тоді приклад показуємо ми,- християни, коли робимо подібним чином (користуємося тим, що по праву нам не належить)?

Якщо користуємось для власного прибутку - поганий приклад. А якщо для Слави Божої?

Цитата:
Можна красти чи ні?

Та крадіжка, крадіжка, досить вже нервуватись. А ось тобі запитання, якщо у власника нічого не зникло, то де ж крадіжка??? Тільки давай пряму відповідь без зайвих філософій.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19754
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2010, 21:02 

Востаннє редаговано Сонячник 11 січня 2010, 21:06 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Юліане, по-перше, я і не хочу користуватися тим, що безкоштовно розповсюджується, а чесним людям за це потрібно платити. Я вважаю це шахрайством зі сторони автора, тому якщо про це знаю, то навіть чути не хочу про таке. Тим більше, якщо це стосується Божої справи.
По-друге, якщо і користуюся таким, то випадково чи вимушено і я не переймаюся тим, оскільки точно знаю, що зробивши копію не принесу нікому жодної шкоди: ані ближньому, ані виробникові, ані державі. Я не вважаю це крадіжкою.

А несправедливість я бачу в тому, що деякі виробники навмисно розповсюджують продукцію безкоштовно завдяки так званому "піратству", щоб потім здирати гроші з чесних людей.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 4 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело