Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 05 лютого 2025, 16:40

Створити нову тему Відповісти  [ 505 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 34  Далі

Чи маєш бажання відвідати США?
Я проживаю в США 10%  10%  [ 11 ]
Я маю(мав) гостьову візу в США 7%  7%  [ 8 ]
Мені відмовили у видачі гостьової візи в США 9%  9%  [ 10 ]
Я хочу поїхати у гості в США, але ще не пробував отримати візу 55%  55%  [ 59 ]
Я хочу емігрувати в США (а не просто в гості) 7%  7%  [ 8 ]
Я не маю бажання відвідувати США 11%  11%  [ 12 ]
Всього голосів : 108
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Віза в США (гостьова)
23652
UNREAD_POSTДодано: 11 червня 2010, 22:10 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
13 червня 2010, 17:34
Написано: 6
:hi: Сподіваюсь, ніхто мене нічим не закидає, якщо я буду відтепер говорити, що американське посольство - найкраще у світі. :eek:
Син просив візу на два тижні, дали на 5 років. :shock:
Лишається тільки думати, що там працюють гарні психологи, які зрозуміли, що він ні за які пряники навіть легально в Америці (та й будь в якому іншому місці) нізащо назавжди не лишиться. :D
Насправді, за логікою було б дивно, якби не дали. Студент-музикант їде на фестиваль. Все сплачено, знає, де буде, скільки, адресу. Але в італійському посольстві мене колись попросили принести копію паспорта директора фестивалю, який підписував запрошення. :shock:
Бронювання квитків не потрібно, документів та перекладів цих документів не потрібно. Знову ж таки згадую, в яку суму обійшовся переклад та печатки нотаріуса на кожній довідці для Італії. :cry:
Здається, дві години під посольством і дві всередині - не така вже й велика плата за п’ятирічну візу.

Дякую за підтримку. :bye:
Думаю, ще запитання у мене ще будуть, тому назовсім не прощаюся.
І перше із них - чи потрібно робити страховку?

Ще забула сказати: вчора була співбесіда, сьогодні вже повернули паспорт. :ok:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23655
UNREAD_POSTДодано: 12 червня 2010, 17:23 

Стать: Він
Востаннє тут були:
02 лютого 2025, 00:08
Написано: 4673
Віровизнання: християнин
Alla, вітаю! :)
Alla написав:
І перше із них - чи потрібно робити страховку?

Страховка не потрібна. Ніхто її не вимагає - це річ добровільна. Хоча медицина в США (як і страховка) - дорога. Тому краще берегтися, щоб не хворіти.

Якщо є віза, то вже можна купувати авіаквитки. У літаку дадуть два бланки (типу декларації), які необхідно правильно заповнити (тобто внести дані і на всі питання відповісти "NO"), бо інакше в аеропорті будуть перевіряти всі валізи. Ось зразок.

Коли прилітаєте в США, то спочатку буде паспортний контроль: там потрібно вибрати чергу для НЕгромадян США (щоб не довелося двічі стояти у черзі). Коли дойдете до віконечка, то офіцер у вас запитає коли ви збираєтеся відлітати назад, бо він має вам визначити термін перебування - як правило дають на півроку. Там вас сфотографують і перевірять відбитки пальців. До паспорта прикріплять першу карточку з печаткою доки вам дозволено знаходитися в США - ту карточку заберуть при відльоті. Після того, як знайдете свою валізу в аеропорті, йдете на митний контроль, де показуєте другу карточоку. Якщо все добре заповнено, то вам скажуть пройти далі до виходу - і ви в Америці.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23663
UNREAD_POSTДодано: 13 червня 2010, 15:00 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
13 червня 2010, 17:34
Сонячник, дякую. :yes:
Квиток вже є. Але дуже маленький час між рейсами - всюди по 1,5 години.
Чи реально встигнути за 1,5 години у Нью-Йорку пройти паспортний контроль і встигнути на інший рейс?
Страховку хотіла робити, як має бути, не для когось. :?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23668
UNREAD_POSTДодано: 14 червня 2010, 05:35 

Востаннє тут були:
08 лютого 2011, 13:51
Написано: 371
Alla написав:
Сонячник, дякую. :yes:
Квиток вже є. Але дуже маленький час між рейсами - всюди по 1,5 години.
Чи реально встигнути за 1,5 години у Нью-Йорку пройти паспортний контроль і встигнути на інший рейс?
Страховку хотіла робити, як має бути, не для когось. :?

1.5 години може ніби вистачити але попросіть прикордонників який сортують лінії перед будками паспортного контролю щоб пропустили поза чергою але вони не повинні таке робити. Може повезе.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23679
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2010, 04:49 

Востаннє тут були:
Alla написав:
Я ніколи не мав пересадки в Нью-Йорку, але думаю, що якщо на цей рейс ви зареєструвалися ще в Україні, то півтори години - навіть забагато.
Черга на паспортний контроль проходить за півгодини (тобто усіх пасажирів з літака за цей час як правило пропускають). А щоб не переживати, то просто треба швиденько зайняти чергу для Non-Citizen (у крайньому разі попросити тих, що сортують людей, щоб пропустили поза чергою, як пише Юрій). А далі у вас залишається як мінімум година для того, щоб знайти потрібний gate для пересадки на інший літак. Правда, не знаю, де саме потрібно проходити митний контроль: в Нью-Йорку чи у кінцевому аеропорті.
Але у будь-якому випадку, хвилюватися з цього приводу не варто, бо часу достатньо. А навіть якщо будуть затримки з вини авіакомпанії, то вони повинні виправити проблему за свій рахунок.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23688
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2010, 20:23 

Востаннє тут були:
08 лютого 2011, 13:51
Написано: 371
Митний контроль після паспортного контролю - перший порт вїзду тобто за словами Alla буде JFK.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23709
UNREAD_POSTДодано: 17 червня 2010, 09:54 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
10 вересня 2010, 09:16
Написано: 5
Хочу поцікавитись, може хтось щось підкаже!
Мені 20 я навчаюсь стаціонарно, хочу поїхати в Штати десь на місяць-два, але не знаю куди звертатись, і яку візу відкривати, іще одне, чи може людина, яка має Green Card відправити мені запрошення, наперед вдячна!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23714
UNREAD_POSTДодано: 17 червня 2010, 19:19 

Востаннє тут були:
vitkakvitka написав:
Мені 20 я навчаюсь стаціонарно, хочу поїхати в Штати десь на місяць-два, але не знаю куди звертатись, і яку візу відкривати, іще одне, чи може людина, яка має Green Card відправити мені запрошення, наперед вдячна!
Тобі найкраще відкривати візу J-1 за програмою Work&Travel (ця віза дозволяє три місяці заробляти і 1-2 місяці подорожувати Америкою). Це ідеально для студентів. А просто поїхати на 1-2 місяці в гості, щоб лише потратити зароблені в Україні гроші - це не вигідно, а тому важче отримати для цього візу.
Наприклад, у мене є туристична віза B1/B2, але я не маю можливості працювати в Америці. Студенти ж в США можуть за пару місяців добре заробити (тут отримують від 5 до 15 дол. за год.), а потім ще й відпочити - і тим самим відшкодують усі витрати на подорож до США.

Людина, яка має Green Card, звісно може запросити... Однак, слід розуміти, що наявність родичів чи знайомих в США іноді можуть завадити в отриманні візи. Адже чим більше у вас родичів і знайомих в США, то тим міцніші зв'язки з США, а отже менше шансів отримати гостьову візу. Запрошення потрібне хіба для того, щоб пояснити на співбесіді, якою є мета вашої подорожі і де будете проживати в США.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23715
UNREAD_POSTДодано: 17 червня 2010, 21:18 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
vitkakvitka написав:
Тобі найкраще відкривати візу J-1 за програмою Work&Travel (ця віза дозволяє три місяці заробляти і 1-2 місяці подорожувати Америкою). Це ідеально для студентів. А просто поїхати на 1-2 місяці в гості, щоб лише потратити зароблені в Україні гроші - це не вигідно, а тому важче отримати для цього візу.
Наприклад, у мене є туристична віза B1/B2, але я не маю можливості працювати в Америці. Студенти ж в США можуть за пару місяців добре заробити (тут отримують від 5 до 15 дол. за год.), а потім ще й відпочити - і тим самим відшкодують усі витрати на подорож до США.

Людина, яка має Green Card, звісно може запросити... Однак, слід розуміти, що наявність родичів чи знайомих в США іноді можуть завадити в отриманні візи. Адже чим більше у вас родичів і знайомих в США, то тим міцніші зв'язки з США, а отже менше шансів отримати гостьову візу. Запрошення потрібне хіба для того, щоб пояснити на співбесіді, якою є мета вашої подорожі і де будете проживати в США.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23716
UNREAD_POSTДодано: 17 червня 2010, 21:22 

Востаннє тут були:
Я розумію, що не вигідно, але я не встигаю цього року по work&travel виїхати :(
А можна поцікавитись, як ви відкрили візу туристичну???
на скільки часу, які документи,і в якому порядку здавали?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23720
UNREAD_POSTДодано: 18 червня 2010, 18:42 

Востаннє тут були:
vitkakvitka написав:
А можна поцікавитись, як ви відкрили візу туристичну???
на скільки часу, які документи,і в якому порядку здавали?
Ну, у мене свої обставини: мої рідні легально проживають в США. І я двічі подавав документи на візу, і перший раз отримав відмову.

Першого разу (2003 рік) у мене був чистий паспорт, а зарплата була трохи більше як 300 дол. (хоча робота дуже престижна). Я детально розробив план подорожі, забронював авіаквитки, оформив відпустку на роботі на три тижні... На співбесіді мене запитали чому мої рідні емігрували до США і яка у мене зарплата. Я чесно сказав, і офіцер з посмішкою поставила у паспорт штамп, що відмовлено у видачі візи.
Тому, якщо у вас маленька зарплата (менше 500 дол.), то краще скажіть, що це комерційна таємниця, або просто, що ви задоволені своєю зарплатою, на життя вистачає і ще залишається. Бо їх не цікавить саме число, а то чи ви задоволені зарплатою. А жоден американець не може уявити собі як можна прожити місяць за 500 дол. (у них дуже великі витрати).

Другого разу (2008 рік) я вже був більш готовим: я не бронював жодних авіаквитків та не розробляв плану подорожі, але мій паспорт вже був заповнений візами різних країн, а зарплата перевищувала 1000 дол. Візу просив на три тижні. На співбесіді також поцікавилися, яким чином брат виїхав до США, але я наголосив, що я мав таку ж саму можливість емігрувати, але не захотів (а це плюс). Запитали яка у мене зарплата, а також поцікавилися у яких умовах я мешкаю в Україні, на що я відповів, що зарплатою і помешканням повністю задоволений, трошки пожартував... і дали візу.

Тобто суть співбесіди: головне довести, що вам немає сенсу залишатися в США, бо в Україні для вас кращі умови. І кожен аплікант повинен довести це самостійно. Тобто ви можете навіть не чекати на запитання офіцера, а самі скажіть йому, чому саме ви не хочете жити в США. А кожна відповідь офіцеру повинна його переконувати, що в Україні вам краще.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23722
UNREAD_POSTДодано: 18 червня 2010, 19:40 

Востаннє тут були:
Дуже дякую за відповіді, а ви сам подавали документи на візу?, чи вам хтось допомагав? маю на увазі турфірму??? ;-D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23723
UNREAD_POSTДодано: 18 червня 2010, 23:43 

Востаннє тут були:
vitkakvitka написав:
а ви сам подавали документи на візу?, чи вам хтось допомагав? маю на увазі турфірму??? ;-D
Я завжди сам усі документи готую (деколи допомагаю турфірмам). :)
Там все дуже просто. Краще самостійно заповнити онлайн-анкету. Причому жодних документів консульство США не вимагає, окрім вказаних на сайті для відповідної візи.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23725
UNREAD_POSTДодано: 19 червня 2010, 00:16 

Востаннє тут були:
24 грудня 2010, 11:34
Шкода що раніше не знав що можна сказати типу моя зарплата, комерційна таємниця. Я отримав відмову, хоча в 2004 році мав візу ж1 Запитали яка зарплата, відповів 170 баксів та чи одружений, я сказав що поки ні. Сказали вас тут нічого не тримає. Я кажу в мене тут машина, нерухомість, можу показазати, сказали ні, так що ніяких документів я навіть не показував. Дістав відмову. Дуже шкода. Був впевнений на 90% що відкриють а тут...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23726
UNREAD_POSTДодано: 19 червня 2010, 09:59 

Востаннє тут були:
Вибачте, що дістаю питаннями, але можете дати ссилку на цю анкету?
і в яку приблизно суму вам обійшлась віза? :oops:

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 505 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 34  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 3 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>