Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 02 серпня 2025, 13:32

Створити нову тему Відповісти  [ 114 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Помилки Протестанського руху
24190
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 00:02 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
А взагалі вас думка щодо цього СЄ нецікавить??Чому??

Та ви самі сказали:
Цитата:
Н у то я написав що у такому протестантизмі з принциповими суперечностями правди немає.Про помилки говорити усього протестантизму недоречно.

По друге, із вами розмова 100% не будує. Третє із вами треба списати 10 сторінок і так чи так толку із цього не вийде.

Sh_21 написав:
sss написав:
Sh_21 написав:
Бачу ви добре провели розвідку про Тернопіль.
Друге, ви говорите що уважно читаєте, прочитайте моє повідомлення Додано: 26,07,2010, 17:14?
Та яка розвідка Ш21,це знайомі мені церкви,а також ті хто туди ходить.

То значить ви тернопільський, гралися у партизана?

То ви так і не відповіли.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24193
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 00:09 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Sh_21 написав:
То значить ви тернопільський, гралися у партизана?То ви так і не відповіли.
А з чого ви взяли таке??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24200
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 00:37 

Востаннє тут були:
sss написав:
Sh_21 написав:
То значить ви тернопільський, гралися у партизана?То ви так і не відповіли.
А з чого ви взяли таке??

Цитата:
Та яка розвідка Ш21,
1.це знайомі мені церкви,
2.а також ті хто туди ходить.
3.Ш21,а ви яких маєте на увазі протестантів?,тих шо на квітовій чи на 15квітня .....--Той що на Квітовій??чи на Довженка,а може тойщо на Збаразькій?Уточнюйте пане Ш21 про кого ви ведете мову??

Забули ще про Лепкого.
До речі між Церквами на вул. Квітовій, Довженка і Лепкого різниці не має. І також із баптистами не має проблем (15 квітня), Уже вам полекшим ваші поділи.
А хіба так важко відповісти?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24210
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 11:26 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
Так, це неправда. Я ніколи не чув, що хтось з протестантів так вважає

Правда. Лютерани так вважають! Я спілкувався з одним їх пастирем, так він так казав...
Я просто так таке не писав би.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24211
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 11:30 

Востаннє тут були:
Ще помилка. якщо у баптистів хтось розвівся з жінкою, його виключають з церкви.
А якщо не він винуватий? Я такого бувшого баптиста колись знав...
Це нормально так виключати?
Я проти розводів і за вічний шлюб двох, бо так нас створив Бог.
Але якщо таке сталося не по вині того хлопця (або жінки), то чому виключати?
Дайте йому шанс на спасіння. Хай більше не одружується вдруге. Але хай буде в Церкві...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24213
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 16:31 

Востаннє тут були:
23 липня 2025, 16:17
Написано: 4685
Віровизнання: християнин
Michail написав:
Правда. Лютерани так вважають! Я спілкувався з одним їх пастирем, так він так казав...

Можливо це була лише помилкова думка одного пастиря? Або ж Ви просто не порозумілися?
Michail написав:
Ще помилка. якщо у баптистів хтось розвівся з жінкою, його виключають з церкви.
А якщо не він винуватий? Я такого бувшого баптиста колись знав...
Це нормально так виключати?
Ні, це не нормально. Я такого також не чув. Але навіть якщо у якійсь церкві так поступили, то це помилка окремої церкви чи того пресвітера.
Отже, я бачу, що Ви помилки однієї людини поширюєте на всіх протестантів. Це не правильно.
А помилки бувають у кожної людини, незалежно до якої церкви вона належить.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24214
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 16:39 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
15 грудня 2010, 20:27
Написано: 24
sss написав:
А взагалі,якщо серйозно,то не про помилки слід говорити а про правду.Де вона???-У Біблії!!!То чи протестантські церкви несуть цю правду людям??--НІ!!Чому?-бо багато існує у них принципових суперечностей(субота,трійця,пекло,світ,мови,тощо).Тож зрозуміло що там де є правда суперечностей немає.Якщо говорити про якийсь окремий різновид протестантів то вже інша справа.Та про який??Який несе правду людям зі Св Письма?

Слід розуміти, що протестанти, які представлені в Україні, за невеликим винятком, належать до Евангелських християн. Це не монолітна група, між окремими течіями є відміності, як наприклад між баптистами і 50-никами в питані "інших мов", але разом із тим вони мають єдність в основоположних питаннях. До таких відносятся ті які стосуются особистості і служіння Ісуса, як це визначено в Апостольскому і Нікейскому символах віри. також це істини Реформації - вища авторитетність Писання, викуп Ісуса, оправдання по вірі, і незмінність служіння Святого Духа. Ці істини поділяють всі Евангельскі християни.

А ті в яких є розбіжності не є основоположними. Загалом же евангельскі християни стараются слідувати афоризму "В істині- єдність, в неясному -свобода, а у всьому -любов".

Таким чином протестанти в основоположних питаннях несуть істину з Біблії.

І взагалі хто-хто , але не сЄ, мають право робити нам закид в цьому. Чому? Дуже просто. СЄ просто на просто зробили профанацію слова «правда», своїми частими змінами вчення. Ну наприклад, іще донедавна «правдою» було що «цей рід» це покоління людей які народились до 1914 р. , пізніше що це «рід» це опис злих людей, а тепер віднедавна, що виявляється рід це водночас два покоління, і можна не сумніватись що далі будуть інший «новий світ». Так котре із цих пояснень –правда? І з погляду сьогодення чи є правдивим пояснення що «цей рід» -це люди які родились до 1914 р? Або кілька разів мінявся погляд на те чи мають надію на спасіння люди які загинули в потопі і Содомі. Як і вчення про те хто «вища влада». Я вже не кажу проте що до 30-их рр., вважали що Ісус прийшов невидимо в 1884 році, а опісля що 1914 р ( тобто тільки через два десятиліття до цього дійшли), як і святкували дні народження , різдво і т.д до 20-их рр.. Тепер все це не так, але в свій час все це називали «правдою».
І

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

24217
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2010, 23:04 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Ще помилка. якщо у баптистів хтось розвівся з жінкою....

Тут Лютеранів не має, тому не знаю чи ви праві, чи ні, скоріше ви не праві. А за цей розвід, я думаю ви до кінця не розібралися, можливо вони двоє винуваті були, якщо ви знаєте конкретно що сталося то напишіть, а так усе поки що у тумані.

І взагалі ви говорили про помилки Протестантських Церков, я думав ви про доктрини будете писати, а ви про окремих людей. Може тоді краще зупинитися на тільки на Євангельських Церквах, бо баптистів тут теж не має.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24219
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2010, 09:03 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Michail написав:

Можливо це була лише помилкова думка одного пастиря? Або ж Ви просто не порозумілися?

Тарас Коковський - пастор лютеранської Церкви України. Можете знайти в інтернеті.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24220
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2010, 09:05 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Michail написав:
Ще помилка. якщо у баптистів хтось розвівся з жінкою....

Тут Лютеранів не має, тому не знаю чи ви праві, чи ні, скоріше ви не праві. А за цей розвід, я думаю ви до кінця не розібралися, можливо вони двоє винуваті були, якщо ви знаєте конкретно що сталося то напишіть, а так усе поки що у тумані.

І взагалі ви говорили про помилки Протестантських Церков, я думав ви про доктрини будете писати, а ви про окремих людей. Може тоді краще зупинитися на тільки на Євангельських Церквах, бо баптистів тут теж не має.

баптисти теж до євангельських церков відносяться.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24221
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2010, 09:08 

Востаннє тут були:
"Таким чином протестанти в основоположних питаннях несуть істину з Біблії."

Як і католики і православні - в основоложних питаннях єдині.

"До таких відносятся ті які стосуются особистості і служіння Ісуса, як це визначено в Апостольскому і Нікейскому символах віри. також це істини Реформації - вища авторитетність Писання, викуп Ісуса, оправдання по вірі, і незмінність служіння Святого Духа. Ці істини поділяють всі Евангельскі християни."

І в нас це є. Тільки "вищу авторитетність Писання" - розуміємо як Біблія - першоджерело християнського вчення. Бо "Тільки Писання" придумав Лютер... До того так не було...

"Тут Лютеранів не має,"

А може заглянуть на каву :)

У моєму краї колись були, але їх витіснили езуїти..., а потім вони й самі пішли. (Бо реформати кальвіністи не пішли, а зостались).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24224
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2010, 12:17 

Востаннє тут були:
Ось може бути помилка пятдесяників і усіх харизматів (вкючаючи католицьких), що мовами на зібраннях моляться, коли ап. Павло писав, щоб мовами кожен собі молився....

Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 5:
Желаю, чтобы вы все говорили языками; но лучше, чтобы вы пророчествовали; ибо пророчествующий превосходнее того, кто говорит языками, разве он притом будет и изъяснять, чтобы церковь получила назидание.

28. Если же не будет истолкователя, то молчи в церкви, а говори себе и Богу.
УПО: А коли б не було перекладача, то нехай він у Церкві мовчить, а говорить нехай собі й Богові!
KJV: But if there be no interpreter, let him keep silence in the church; and let him speak to himself, and to God.

Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 6:
Теперь, если я приду к вам, братия, и стану говорить на [незнакомых] языках, то какую принесу вам пользу, когда не изъяснюсь вам или откровением, или познанием, или пророчеством, или учением?

Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 9:
Так если и вы языком произносите невразумительные слова, то как узнают, что вы говорите? Вы будете говорить на ветер.

Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 14:
Ибо когда я молюсь на [незнакомом] языке, то хотя дух мой и молится, но ум мой остается без плода.

Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 19:
но в церкви хочу лучше пять слов сказать умом моим, чтобы и других наставить, нежели тьму слов на [незнакомом] языке.

Или истолковывали на собраниях, чего много раз не наблюдается:
Книга 1-е Коринфянам > Глава 14 > Стих 27:
Если кто говорит на [незнакомом] языке, [говорите] двое, или много трое, и то порознь, а один изъясняй.

А ось, на маю думку, недоліки принципів баптизму...

http://www.splasch.narod.ru/princip.htm

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24228
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2010, 18:24 

Востаннє тут були:
23 липня 2025, 16:17
Написано: 4685
Віровизнання: християнин
Michail написав:
Ось може бути помилка пятдесяників і усіх харизматів (вкючаючи католицьких), що мовами на зібраннях моляться, коли ап. Павло писав, щоб мовами кожен собі молився....

Тут є тема, де пояснюється це питання, а саме вказано на різницю між молитвою на інших мовах і пророкуванням іншими мовами для збудування Церкви. Тобто коли ми молимося іншими мовами, то будуємо самих себе (бо це таємна молитва Духа Святого до Отця), а коли хтось говорить іншою мовою для церкви, тоді хтось, хто має такий дар від Бога, мусить виясняти зрозумілою мовою. І якщо уважно прочитати, то ап.Павло не забороняє молитися іншими мовами: Я ж хочу, щоб мовами говорили всі, а ліпше щоб пророкували... Отож, браття мої, майте ревність пророкувати, та не бороніть говорити й мовами! (1Кор.14:5, 39) Тому на зібраннях у п'ятидесятників кожен молиться собі й Богові - Духом і розумом, а коли є пророче слово до Церкви, то пророкують.
Michail написав:
А ось, на мою думку, недоліки принципів баптизму...

http://www.splasch.narod.ru/princip.htm

Я прочитав усі коментарі - не побачив я там недоліків, а лише поправки, з якими усі баптисти, мабуть, також погодяться.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24235
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2010, 01:26 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
том написав:
sss написав:
А взагалі,якщо серйозно,то не про помилки слід говорити а про правду.Де вона???-У Біблії!!!То чи протестантські церкви несуть цю правду людям??--НІ!!Чому?-бо багато існує у них принципових суперечностей(субота,трійця,пекло,світ,мови,тощо).Тож зрозуміло що там де є правда суперечностей немає.Якщо говорити про якийсь окремий різновид протестантів то вже інша справа.Та про який??Який несе правду людям зі Св Письма?
Слід розуміти, що протестанти, які представлені в Україні, за невеликим винятком, належать до Евангелських християн. Це не монолітна група, між окремими течіями є відміності, як наприклад між баптистами і 50-никами в питані "інших мов", але разом із тим вони мають єдність в основоположних питаннях. До таких відносятся ті які стосуются особистості і служіння Ісуса, як це визначено в Апостольскому і Нікейскому символах віри. також це істини Реформації - вища авторитетність Писання, викуп Ісуса, оправдання по вірі, і незмінність служіння Святого Духа. Ці істини поділяють всі Евангельскі християни.А ті в яких є розбіжності не є основоположними. Загалом же евангельскі християни стараются слідувати афоризму "В істині- єдність, в неясному -свобода, а у всьому -любов".
Цікаво буде і тут з вами порозмовляти Томе.Ну перше що можна сказати що правдоподібно виглядає, що ви хочете видати бажане за дійсне.Я б так нестверджував що Евангельські християни одні протестанти в Україні.Та й щодо того що у Євангельських християн розбіжності лише у мовах,то це теж,недуже відповідає дійсності.Згадаймо про суботу,адже наприклад є субботствуючі 50-ки,справи світу та участь у політиці,вольності та харизми,тощо.На мій погляд це суттеві відмінності про які тут висловлювались тіж евангельські християни у розд про різницю між харизматами та 50-ками,якось так наз цей розділ.То де правда,а де ні??

том написав:
Таким чином протестанти в основоположних питаннях несуть істину з Біблії.".
у яких це основоположних??У тих щой католики чи православні??То й вони теж її несуть.

том написав:
І взагалі хто-хто , але не сЄ, мають право робити нам закид в цьому. Чому? Дуже просто. СЄ просто на просто зробили профанацію слова «правда», своїми частими змінами вчення. Ну наприклад, іще донедавна «правдою» було що «цей рід» це покоління людей які народились до 1914 р. , пізніше що це «рід» це опис злих людей, а тепер віднедавна, що виявляється рід це водночас два покоління, і можна не сумніватись що далі будуть інший «новий світ». Так котре із цих пояснень –правда? І з погляду сьогодення чи є правдивим пояснення що «цей рід» -це люди які родились до 1914 р? Або кілька разів мінявся погляд на те чи мають надію на спасіння люди які загинули в потопі і Содомі. Як і вчення про те хто «вища влада». Я вже не кажу проте що до 30-их рр., вважали що Ісус прийшов невидимо в 1884 році, а опісля що 1914 р ( тобто тільки через два десятиліття до цього дійшли), як і святкували дні народження , різдво і т.д до 20-их рр.. Тепер все це не так, але в свій час все це називали «правдою».
І
Помітно що ви добре обізнанні з вченням СЄ.Яким чином можна запитати??
Ну а щодо тих змін про які ви написали у СЄ,то якраз це і є окремі вірші,та неосновоположні питання.Кожен хоче зрозуміти той чи інший важкий вірш,в тому числі і СЄ.Я впевнений що й ви,якщо ви вже довший час є християнином,також колись якісь окремі вірші могли розуміти по іншому ніж сьогодні.Це лише деталі.Їх не повністю і не зразу розуміли апостоли.А от те що СЄ відкрито визнають що десь у якихось глибших віршах мали неправильне розуміння,то це лише свідчить про їхню чесність та бажання йти до повнішого та точнішого розуміння цього світла.-"А путь праведних ніби те світло ясне, що світить все більше та більш аж до повного дня!"(Пр4:18).Тож для СЄ це світло стає яснішим,настільки наскільки Бог його проливає.Зовсім іншу картину я спостерігаю у вас та тих же ортодоксів.У вас же також відбуваються певні зміни щодо розуміння того чи іншого питання.Проте після таких змін,у вас виникають нові різновиди з різними приставками,суфіксами та префіксами,що й ми сьогодні спостерігаємо. У всякому разі,зміни до кращого,точнішого,правильнішого ведуть лише надобро.Ну і знову ж таки,це лише якісь глибокі питання які нестосуються основи,на відмінну від тих же протестантів

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24239
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2010, 11:25 

Востаннє тут були:
@Я прочитав усі коментарі - не побачив я там недоліків, а лише поправки, з якими усі баптисти, мабуть, також погодяться.@

Тоді добре, бо в цих питаннях з поправками і католики погобились би...
Як би не було, в основних питаннях більшість християн згодні між собою...

До речі про СЕ, оскільки між нами є й sss.
Ви ж не називаєте себе християнами...

"Хотя свидетели Иеговы, издатели этого буклета, и не пренадлежат ни к церквям христианского мира..." Буклет "Мирный новый мир: наступит ли он"

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 114 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело