Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 18 липня 2024, 10:15




Створити нову тему Відповісти  [ 461 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27253
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 09:22 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Я думаю що вам католику для орієнтації ,буде достатньо свого офіційного католицького перекладу пана Хоменка.-"Усе він створив гарним у свій час, та й вічність(не мир) він вклав їм у серце, одначе, так, що чоловік не може збагнути діл, що їх творить Бог, від початку до кінця".Ви йому довіряєте пане католику??
Уже й ні за що учепитись невігласам, а вони й далі за своє, -- обман в живі очі, крутійство .. :( Невже й справді не знають, що слово мир російською означає також світ, тим паче що англійською написано world.
Дякую,дякую.Не знаю кого ви хочете образити чи тільки мене чи й також інших які перед тим теж висловились в сторону вічності а не мир(світ).Особливо про це ясно висловився ваш брат католик Михайло.То чи невігласом ви і його вважаєте??А всеж часто подібні лукавці ображаючи інших приховують таким чином себе.То чи дійсно цей лукавець вдається до такого кроку??Проаналізуймо!!Отож він вважає що правильний переклад Екл3:11-не вічність,а мир(світ),бо так написанно в деяких перекладах на інш мовах.По-перше,чому ж тоді цей католицький ітелегент не бере до уваги те що написанно бодай у його католицькому перекладі проф Хоменка.Зрозуміло-невигідно.Адже якби цей лукавий католик був правий то у його католицькому перекладі не було б такого неоднозначного натяку словами "вічність(не світ) вклав в серце".Ну але якщо йому більше подобаються переклади на інші мови,то давайте подивімось і у ці переклади.Почнемо з Рос:-Он [Бог] сделал все прекрасным в свое время; и притом вложил вечность в сердце их; хотя человек не постигает дела, которое делает Бог, от начала до конца» (Екклесиаст 3:11,ПАМ);
Продовжимо анг:-He has made everything beautiful in its time. Also, he has put eternity into man’s heart, yet so that he cannot find out what God has done from the beginning to the end.((English Standard Version)
God has given them a desire to know the future. He does everything just right and on time, but people can never completely understand what he is doing.(New Century Version);
Гляньмо у франц:-Dieu fait toute chose belle en son temps. Il a implanté au tréfonds de l'être humain le sens de l'éternité. Et pourtant, l'homme est incapable de saisir l'œuvre que Dieu accomplit du commencement à la fin.(La Bible du Semeur)
Ну й Німецький-Er aber tut alles fein zu seiner Zeit und läßt ihr Herz sich ängsten, wie es gehen solle in der Welt; denn der Mensch kann doch nicht treffen das Werk, das Gott tut, weder Anfang noch Ende.(Luther Bibel 1545)
Отож у цих провідних перекладах інших мов навіть натяку не має на мир(світ).То чому той католик який себе наз Юром,перечить цьому.Зрозуміло,бо так вигідно.Ну то його справа,нехай тримається свого переконання у своєму світі(мире),а не кричить криком про "обман в живі очі".
Цитата:
Іще раз для орієнтації інші переклади Екклезіяста 3:11.Як бачимо слова з цитати вложил мир в сердце - вічність поклав їм у серце - hath set the world in their heart несуть конкретне смислове наповнення. Йдеться про сотворений Богом світ видимий і невидимий, про цілу Вічність.
Вибачте вічність як на мене не вказує на світ,бо ви самі твердите що світ,зоокрема видимий дочасний.То чому ви суперечите самі собі??Бо ви лукавець,який запинається на своєму слові??Як бачимо вище це лише ваше смислове наповнення та деяких перекладів.Бо якби було так,то інше б не перекладали,особливу увагу звертаю на ваш переклад Хом.То в чому тут справа??А справа тут у тому що через неоднозначні переклади цих слів і існує чимало різних пояснень цього біблійного вірша. Але його суть полягає у тому, що рано чи пізно кожен з нас задумується про своє майбутнє і про зміст життя. Протягом століть люди не могли змиритися з тим, що все життя вони трудяться у поті чола тільки для того, аби потім померти. На відміну від усіх інших земних створінь людина думає не лише про задоволення нагальних потреб, а й про майбутнє і про те, що чекає на неї після смерті. Люди навіть плекають думки про можливість ніколи не помирати. Чому? Тому що, як каже згаданий вірш, Бог «вічність поклав їм у серце».
Щоб задовольнити це бажання, люди завжди цікавились, чи існує життя після смерті. Дехто думає, що, коли ми помираємо, невидима душа продовжує жити. Другі вірять у нескінченний цикл перероджень, або реінкарнацію. Ще інші вважають, ніби все в житті людини визначає доля або провидіння і що нічого не можна змінити. На жаль, жодне з цих пояснень не дає задовільних відповідей. І не дивно, адже Біблія каже: "Не розуміє людина тих діл, що Бог учинив, від початку та аж до кінця".
Конфлікт між бажанням знайти відповідь і неспроможністю це зробити протягом багатьох віків мучить мислителів та філософів. А втім, не забуваймо, що саме Бог заклав в наше серце прагнення жити вічно. Тож хіба не логічно, що тільки він може його задовольнити? Зрештою про Творця Біблія каже: "Ти руку свою відкриваєш і задовольняєш бажання усього живого" (Псалом 145:16,НС).Так і ви лукавий католику хочете жити(а не помирати),проте не розумієте чому.Якби це було не так,то вас би вже тут на форумі не було.А чому ви хочете якнайдовше жити,бути молодим,здоровим та й далі тут баламутити голову--всеж відповідь одна-бо Бог "вічність поклав їм у серце".Тому нічого тут крутити людям голову та виявляти ще більше своє лукавство.

Yur написав:
Як таке можна умістити в серці людини. Очевидно відповідь треба шукати в призначенні самої людини.КАТЕХИЗМ[color=#800040][i]377 «Управління» світом, яке Бог від початку довірив людині, здійснювалося передусім у самій людині як панування над собою. Людина була бездоганною й упорядкованою у цілому своєму бутті тому, що була вільною від потрійної пожадливості (Пор. 1 Ів. 2, 16.), — підпорядковує її чуттєвим насолодам, пожаданню земних благ і самоствердженню всупереч наказам розуму
Таке можна умістити лише у вашій лукавій голові.Ну й щодо катехизису то читайте його у себе дома,а тут подавайте доводи з Слова.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27254
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 09:32 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
Показовим є польський переклад книги Екклезіястової 3:11Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie, dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata*,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł, jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.
http://www.biblia.poznan.pl/PS/Biblia.htm
Думаю тут досить маніпулювати перекладами.Можна навести такий же показовий переклад і цією мовою який вказуватиме зворотнє.Користуйтесь у своїх доводах перекладами на знаних тутешнім людям мовах.Цього достатньо.Особливо коли вас католика заохочують ссилатись на ваш католицький переклад Хома.Та й то справа тут не лише в цих словах Еклазіаста,адже й інші місця Письма це доводять(Пс37:29).Вічність отримають праведні люди які житимуть на оновленій землі. :)




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27258
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 16:51 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Думаю тут досить маніпулювати перекладами.Можна навести такий же показовий переклад і цією мовою який вказуватиме зворотнє.Користуйтесь у своїх доводах перекладами на знаних тутешнім людям мовах.
Невігласи самі ж себе й видають, судячи про всіх за своїми мовними знаннями.

Й стосовно показового прикладу лукавлять. Бо ніде не найдуть звортнього смислу, як і у випадку з цитатою Екклезіяста 3:11. Котра й натяку не містить про нетлінність фізичних тіл.
У чому кожен має нагоду пересвідчитись, перечитавши у різних перекладах:

Всё соделал Он прекрасным в свое время, и вложил мир в сердце их, хотя человек не может постигнуть дел, которые Бог делает, от начала до конца.
УПО: усе Він прегарним зробив свого часу, і вічність поклав їм у серце, хоч не розуміє людина тих діл, що Бог учинив, від початку та аж до кінця...
KJV: He hath made every thing beautiful in his time: also he hath set the world in their heart, so that no man can find out the work that God maketh from the beginning to the end.
http://www.maranatha.org.ua/bible/index ... ok=21&ch=3
Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie,
dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata*,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł,
jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.
http://www.biblia.poznan.pl/PS/Biblia.htm




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27259
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 18:56 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Думаю тут досить маніпулювати перекладами.Можна навести такий же показовий переклад і цією мовою який вказуватиме зворотнє.Користуйтесь у своїх доводах перекладами на знаних тутешнім людям мовах.
Невігласи самі ж себе й видають, судячи про всіх за своїми мовними знаннями :D
Ну що ж образи і далі продовжуються.Воно й не дивно-Це ж католик.Юрію ніхто нікого не судить по мовним знанням.це висновок з того що тут відбувається.Більшість форумчан цитують Писання укр або рос мовами.Тому закликав використовувати переклади тими мовами які використовують більшість.А якщо ви такий знавець інших мов то персонально для вас наводжу ще раз переклади на анг,франц,та нім мові.Уважно прочитайте та на їхній основі доведіть свою думку про світ який Бог вложив комусь у серце.
Еклезіаста3:11
(English Standard Version)-"He has made everything beautiful in its time. Also, he has put _eternity(вічність) into man’s heart, yet so that he cannot find out what God has done from the beginning to the end"

(New Century Version)-"God has given them a desire to know the future. He does everything just right and on time, but people can never completely understand what he is doing".
.(La Bible du Semeur)-"Dieu fait toute chose belle en son temps. Il a implanté au tréfonds de l'être humain le sens de l'éternité. Et pourtant, l'homme est incapable de saisir l'œuvre que Dieu accomplit du commencement à la fin"
(Luther Bibel 1545)-"Er aber tut alles fein zu seiner Zeit und läßt ihr Herz sich ängsten, wie es gehen solle in der Welt; denn der Mensch kann doch nicht treffen das Werk, das Gott tut, weder Anfang noch Ende".Отже є переклади іншими мовами.Дерзайте шановний з своїм смисловим поняттям про мир-світ- world який начебто Бог вклав комусь у серце.Чи ці переклади підтверджують вашу теорію??
Цитата:
Й стосовно показового прикладу лукавлять. Бо ніде не найдуть звортнього смислу, як і у випадку з цитатою Екклезіяста 3:11. Котра й натяку не містить про нетлінність фізичних тіл.
Зворотнього смислу немає навіть змісту шукати у розмові з вами.Так як його у вас немає.Лише гра на публіку.Клоун тай годі.Подивімось який зміст цей клоун вклав у Екл3:11-
Цитата:
Іще раз для орієнтації інші переклади Екклезіяста 3:11.Як бачимо слова з цитати вложил мир в сердце - вічність поклав їм у серце - hath set the world in their heart несуть конкретне смислове наповнення. Йдеться про сотворений Богом світ видимий і невидимий, про цілу Вічність.
Отже як видно з підкресленних слів цей клоун цього разу,створений Богом світ видимий, називає вічністю.Хоча іншими разами доводив зворотне,начебто створенний видимий світ не має нічого спільного з ВІЧНІСТЮ..Деякі його глибокі цитати
Yur написав:
-"Матерія ж тлінна, бо є ознакою землі "проклятої"..."Тож сотворене минеться а Боже залишиться."..."Віки це ЧАСові відрізки. ЧАСу як і усьму матеріальному настає КІНЕЦЬ."..."У Вічності ж часу (фізичного) не має."..."Матерія фізичне поняття, таке ж як і енергія. Минеться земля, й усе разом з нею".
Мабуть достатньо,аби піймати того клоуна на слові.То для чого і далі тут баламутити голову.Стосовно слів Екл про" вічність яку вклав Бог у серце людини",я і далі стверджую що цей вираз свідчить про нетлінність фіз тіла,про що написанно в попередньому повідомленні.Повторювати змісту небачу.Ну а для клоуна-Повторюю справу зробленно-лукавця вчергове виявленно!!! ;) :yes:

Бачите, пане Юрію, усе просто як борщ, комар носа не підточить.Навіщо суперечити самому собі. Як кажуть у таких випадках: тут вам не в січку сц..и. Дужесмішно.То як, й надалі будете дєрзати вашими плінтусними доводами, чи мо передумали :lol: :D




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27261
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 20:35 

Востаннє редаговано Yur 04 грудня 2010, 23:37 (всього 1 раз).
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Мабуть достатньо,аби піймати того клоуна на слові.
Абсолютно достатньо :) Невисмикувати слова з фраз і робити з цього свої висновки, справді може тільки клоун, як і стверджувати що в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл.

Всё соделал Он прекрасным в свое время, и вложил мир в сердце их, хотя человек не может постигнуть дел, которые Бог делает, от начала до конца.
УПО: усе Він прегарним зробив свого часу, і вічність поклав їм у серце, хоч не розуміє людина тих діл, що Бог учинив, від початку та аж до кінця...
KJV: He hath made every thing beautiful in his time: also he hath set the world in their heart, so that no man can find out the work that God maketh from the beginning to the end.
http://www.maranatha.org.ua/bible/index ... ok=21&ch=3
Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie,
dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata*,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł,
jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.
http://www.biblia.poznan.pl/PS/Biblia.htm




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27264
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 23:36 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Мабуть достатньо,аби піймати того клоуна на слові.
Абсолютно достатньо. Стверджувати що в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл, справді може тільки клоун.
Юрію дарма стараєтесь.Це ж чудово видно як ви граєте на публіку.Тому клоун він і в африці клоун,бо грає для задоволення публіки.Щодо тогож Екл3:11,моє пояснення ви не спростували,а вчепились за ті два іншомовні переклади,де замість слова "вічність" вжито "світ".Я ж вам навів подібні іншомовні переклади де і натяку на "світ" немає.Ви вчергове промовчали,а ідалі тримаєтесь своїх перекладів.Я знову пояснив,що слова з Екл пояснюють порізному,в залежності на який переклад оператись.Тому я опираючись на ряд перекладів які подають слово "вічність",пояснив своє бачення цього.Більш того таке бачення грунтується не лише на словах з Екл3:11,а й на інш місцх Писання-Пс37:29,Пр2:21,22 тощо.Що не так??.Публіці стає очевидною ваша сутність просторово/часова??Ще раз повторюю справа зробленна,сутність розкрита,тому нічого тут і далі вдаватись до клоунади.
Yur написав:
Як і висмикувати слово з фрази і робити свої висновки, може тільки клоун. Напевно в надії, що ніхто особливо не вникатиме. Але тут таке не канає ;-D
Ого які вирази чоловічі.Все канає Юрію.Фрази не виривались а подавались такими які вони і були та узгоджувались з попередніми.


Цитата:
Фраза: "Йдеться про сотворений Богом світ видимий і невидимий, про цілу Вічність" й означає те, що у ній написано. А саме: сотворене видиме і невидиме, як одне ціле-(вічність)??.
А от про одне ціле мова не йшла ні в тій цитаті ні в інших ваших словах.Видиме ви писали дочасне,а невидиме вічне.Чи не так?? :? :? .То як тепер можете це обєднувати в одне ціле??Ну хіба не клоун??Про що далі говоритимемо??Ви там дещо згадували про лузера,то чи бува цей термін не пасує вам в даній ситуації пане Юрію?? :lol:
Цитата:
Небо і земля сотворені Богом, це одвічна цілісність, або ціла Вічність
Ага,дивимось ще раз на ваші колишні глибокі умозаключенія-- "Матерія ж тлінна, бо є ознакою землі "проклятої".Матерія це і є небо(планети) і земля-"ж тлінна"(слова лузера).Висновок не вічна.То про яку вічність ви пишете хлопче??Далі- "Минеться земля, й усе разом з нею"-отже з цих слів аж ніяк не прийдеш то теперішнього висновку Юрка-"...земля сотворені Богом, це одвічна..., або ціла Вічність".Ну хіба не суперечит той пан сам собі.Юра досить :oops: :lol:
Цитата:
Тлінне й нетлінне має свій початок у Бозі. Утім тлінному (ЧАСовому обмеженому віками) настає кінець такими є фізичні тіла, нетлінне ж духовне -- безконечне вічне. (розпізнавати вікове і вічне)
Отже тлінному(видимому) настає кінець,а нетлінне ж духовне(невидиме)-вічне!!То це різне!!От і самі ви себе знову спростували-сотворене видиме і невидиме, як одне ціле,про вічність??Тож звісно що клоуну байдуже що люди з нього сміються,це його робота!!Ну й на здоровя і я посміюсь :D :D




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27265
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 23:49 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Юрію дарма стараєтесь. Це ж чудово видно як ви граєте на публіку.
Тут і старатися нічого. Клоун сам усе й робить :D , викручується із шкіри пнеться, усіляко намагаючись утікти від відповідальності.

Факт як і був залишається фактом, стверджувати, що в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл може тільки клоун.

Всё соделал Он прекрасным в свое время, и вложил мир в сердце их, хотя человек не может постигнуть дел, которые Бог делает, от начала до конца.
УПО: усе Він прегарним зробив свого часу, і вічність поклав їм у серце, хоч не розуміє людина тих діл, що Бог учинив, від початку та аж до кінця...
KJV: He hath made every thing beautiful in his time: also he hath set the world in their heart, so that no man can find out the work that God maketh from the beginning to the end.
http://www.maranatha.org.ua/bible/index ... ok=21&ch=3
Uczynił wszystko pięknie w swoim czasie,
dał im nawet wyobrażenie o dziejach świata*,
tak jednak, że nie pojmie człowiek dzieł,
jakich Bóg dokonuje od początku aż do końca.
http://www.biblia.poznan.pl/PS/Biblia.htm




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27267
UNREAD_POSTДодано: 05 грудня 2010, 00:10 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Юрію дарма стараєтесь. Це ж чудово видно як ви граєте на публіку.
Тут і старатися нічого. Клоун сам усе й робить :D , викручується із шкіри пнеться, усіляко намагаючись утікти від відповідальності. Факт як і був залишається фактом, стверджувати, що в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл може тільки клоун.!
Ну і що ти тут поробиш.Людина поступово починає набирати рис пташки папугая,повторюює одне і теж,байдуже що без розуму.
А стверджувати що у Екл3:11 мова йде про вічність фіз тіла людини і не потрібно.Уважно пташко ще раз прочитайте-"Он [Бог] сделал все прекрасным в свое время; и притом вложил вечность в сердце их; хотя человек не постигает дела, которое делает Бог, от начала до конца" (Екклесиаст 3:11, ПАМ).
-"Усе він створив гарним у свій час, та й вічність(не мир) він вклав їм у серце, одначе, так, що чоловік не може збагнути діл, що їх творить Бог, від початку до кінця".(Екл3:11).
-"He has made everything beautiful in its time. Also, he has put _eternity(вічність) into man’s heart, yet so that he cannot find out what God has done from the beginning to the end".((English Standard Version).
Тож пташко папугай усі ці переклади подають слово "Вічність",яка вкаладенна в серце людини,тобто у центр її бажань,думок та емоцій.Хоча людина не розуміє чому зараз так не є ,як є у неї на серці.Ви просто ще юний,але це питання часу я сподіваюсь. :yes: Ви мене не розчаруєте ;-D




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27268
UNREAD_POSTДодано: 05 грудня 2010, 00:14 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Зрозуміло, що соромно, що таліпає із середини, зрозуміло що вкотре вляпався по самі вуха. :cry:
Пізно. Уже нічого не вдієш, треба було думати раніш, як молоти дурниці, буцімто в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл.
Не йдеться там про таке, у чому кожен має нагоду пересвідчитися.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27269
UNREAD_POSTДодано: 05 грудня 2010, 00:26 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
Зрозуміло, що соромно, що таліпає із середини, зрозуміло що вкотре вляпався по самі вуха. :cry: Пізно. Уже нічого не вдієш, треба було думати раніш, як молоти дурниці, буцімто в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл.Не йдеться там про таке, у чому кожен має нагоду пересвідчитися.
ой біда,і далі за своє.Я розумію,що вам Юрію би так хотілося,але не плутайте грішне з праведним,бажання з дійсністю??А пересвідчитись кожен може у Слові до якого я постійно закликаю.Нехай вони і вирішують.З вами все ясно,у ваше серце Бог вклав невидимо видне ціле а той не ціле та вічне а то й невічне.Ну що поробиш -ха йому грець :lol: :lol: Успіхів вам юначе.Єще багато цікавих тем.Спробуйте себе ще там.Подивіться особливо на ті які завершуються моїми повідомленнями.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27270
UNREAD_POSTДодано: 05 грудня 2010, 00:33 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Звичайно я не збираюся тут нікого перекричати. Можете й далі проджовжувати оті викрутаси вужа на сковорідці.
Утім користь від цієї розмови таки є.
Молоти дурниці й вішати лапшу, буцімто в Екклезіяста 3:11 йдеться про нетлінність фізичних тіл, на цьому форумі уже не пройде.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27279
UNREAD_POSTДодано: 05 грудня 2010, 16:03 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
Звичайно я не збираюся тут нікого перекричати. Можете й далі проджовжувати оті викрутаси вужа на сковорідці.
Складається зовсім протилежне враження :???: Ну й щодо викрутасів,то ж зрозуміло,що кожен судить по собі.Чи не так??Мої так звані викрутаси це лише слова Писання,на відміну від ваших зовнішньо/просторових,часово/вічних та емпіграфічних :D .Кричіть скільки завгодно,це не діє.Лише Слово має справжню вагу. :yes: :yes:
Утім користь від цієї розмови таки дійсно є Юрію
Молоти дурниці й вішати лапшу, буцімто в Екклезіяста 3:11НЕ йдеться про нетлінність фізичних тіл, на цьому форумі уже не пройде. :lol: :lol:




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27512
UNREAD_POSTДодано: 09 грудня 2010, 00:10 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Пропоную сюди перенести розмову про призначення сотвореності з гілки "Чи є діва Марія матір’ю Божою".
==================================================================
Попередньо, пане Michail, ви не погодилися з моєю тезою, що очищення Духом визволяє від сотвореності.
Ще раз хочу наголосити.
Святий Дух очищує від первородного гріху й тим самим від земної сотвореності. Такою є людина есхатологічна. Духовна - неземна - несотворена.
Призначення ж людини не закінчується в земному/сотвореному.

Но в чем же, по церковному учению, состоит человеческое величие. Не в подобии тварному миру, но в том, чтобы быть по образу естества Сотворившего. http://www.vehi.net/nissky/nissky.html
...............
[174]. Совершенство человека заключается не в том, что уподобляет его совокупности тварного, а в том, что отличает его от космоса и уподобляет Творцу.
http://www.wco.ru/biblio/books/lossk1/Main.htm Глава VI. ОБРАЗ И ПОДОБИЕ
................
Поэтому никак не следует думать, что мы по воскресении будем иметь такое тело, какое имел первый человек до грехопадения. И сказанное: Яков перстный, такови и перстнии, не следует понимать применительно к тому, что сделалось по совершении греха. Ибо не должно думать, что он, прежде нежели согрешил, имел духовное тело и что вследствие греха оно изменилось в душевное. Думать так значит мало обращать внимания на слова этого великого учителя, который говорит: Есть тело душевное и есть тело духовное; тако и писано есть: бысть первый человек Адам в душу живу (ст. 44, 45).Глава XXIII
http://christianity.shu.ru/Texts/augustine/civ_dei/civdei13.htm

Сподіваюсь розумієте, пане Michail, що естество Сотворившего, яким за словами святителя Григорія Ниського, має стати єство людини, не може бути сотвореним. Адже Творець несотворений.
Як бачимо Св. Августин теж ясно дає зрозуміти, що людина первісна (сотворена Богом у Раю), і людина есхатологічна (після Воскресіння) це зовсім не одне й те ж.

Про те, що не буде земного у Воскресінні говорить Євангелія:

Та не перше духовне, але звичайне, а потім духовне.
Перша людина з землі, земна, друга Людина із неба Господь.
Який земний, такі й земні, і Який небесний, такі й небесні.
І, як носили ми образ земного, так і образ небесного будемо носити. (1-е Кор. 15:46-49)


Небесний образ духовний. Звичайно він теж Богом сотворений як і увесь духовний світ (Небо); сказано ж На початку Бог створив Небо та землю. Але земної (з пороху) сотвореності у небесної людини немає.

Св. Дамаскин http://www.wco.ru/biblio/books/ioannd2/Main.htm, XII (26)

Бог сотворил человека непорочным, правым, любящим добро, свободным от печали и забот, украшенным всякою добродетелью, изобилующим всеми благами, как бы некоторый второй мир – малый в великом, – как нового ангела, поклоняющегося Богу, – сотворил его смешанным из двух природ, созерцателем видимого творения, проникающим в тайны творения мысленного, царствующим над тем, что на земле и подчиняющимся вышней власти, земным и небесным, временным и бессмертным, видимым и умопостигаемым, как середину между величием и ничтожеством; сотворил его в одно и то же время духом и плотию: духом по благодати, плотию – в предупреждение гордости; духом – затем, чтобы он оставался неизменным и прославлял Благодетеля, плотию – затем, чтобы страдал и страдая памятовал о том, кто он, и, впадая в гордость, вразумлялся
То хіба такою страдаючою планував людину, Бог коли її ліпив?
А ви питаєте навіщо Богу очищувати від сотвореності, якщо створив усе добрим. Й на це є відповідь у Церкви:
И виде Бог, яко добро (Быт. 1, 8). Созидаемое Богом не очам Божиим доставляет приятность, и одобрение красоты у Бога не таково, как у нас. Для Него прекрасно то, что совершено по закону искусства и направлено к благопотребному концу. http://www.orthlib.ru/Basil/sixday03.html
................
302 Сотворення має свої властивості й досконалість, але воно не вийшло з рук Творця завершеним. Воно створене «у дорозі» до остаточної досконалості, яку він ще має осягнути і до якої Бог його призначив.http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=38



p.s. тож маєте нагоду, прийнявши участь в бесіді, пане Michail, показати усім який ви християнин католик, за кого себе тут видаєте, а ви, пане sss, спостерігаючи, маєте добру нагоду підібрати нових рекрутерів




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27529
UNREAD_POSTДодано: 09 грудня 2010, 15:25 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Звідки: Ужгород, Закарпаття
Віровизнання: греко-католик
Цитата:
"Юр: Поэтому никак не следует думать, что мы по воскресении будем иметь такое тело, какое имел первый человек до грехопадения."

Я про це не наголошую. Я лиш кажу, що істинне тіло (не плоть наша, алевоно реальне й тепер) воскресне в іншій реальності, в іншому вимірі... А весь космос буде в той вимір Божественний переведений. На це Ви вже згоджувалитсь раніше. Про це казав і Шарден, це визнано і в катиехизмі, як реальне, але те,Ю що Церква не може пояснити, як це Бог зробить.



Ви спілкуєтесь на греко-католицькому форумі. Там Ви це нііколи не пропонували до обговорення (і таку тематику взагалі)?



Юр: "й тим самим від земної сотвореності."
"Земної сотвореності..." Дуже цікаво.
В догмі про очищення марії гвориться про очищення Первородного гріха. і нічого про очищення від земної сотвореності.
Тим більше що на Землі тіло Марії було таке як в Адама і Єви. В Царстві Небесному ввійшло в божественість Христа в повноті.
Ні тіло Христа ні тіло Марії не зотліло"Не зазнає зотління", а було в повноті вознесене. От що цікаво. Цьому не може протиречити ніякий вираз. Це факт.
Це все ми вже обговорювали.
А як воно одухотворилося це вже інше. Можна й порозмислити над Вашим лстаннім постом.

Ці теологічні спекуляції (нам пояснювали, що так називаються такі роздуми) все-таки вимагають трохи часу на роздуми. Цитати філософського стилю.

Перечитаю детально останній пост вдома і дам відповідь трохи пізніше. ОК?


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Тіло й кров посісти Божого Царства не можуть...(1Кор.15:
27534
UNREAD_POSTДодано: 09 грудня 2010, 17:09 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Michail написав:
Цитата:
"Юр: Поэтому никак не следует думать, что мы по воскресении будем иметь такое тело, какое имел первый человек до грехопадения."
Я про це не наголошую. Я лиш кажу, що істинне тіло (не плоть наша, алевоно реальне й тепер) воскресне в іншій реальності, в іншому вимірі... А весь космос буде в той вимір Божественний переведений. На це Ви вже згоджувалитсь раніше. Про це казав і Шарден, це визнано і в катиехизмі, як реальне, але те,Ю що Церква не може пояснити, як це Бог зробить.
Усе Церква може пояснити, та не кожен хоче розуміти.
Істиність тіла не в його видимій зовнішньо/просторовості, але в його призначанні. Церква устами святителя давно виголосила. Спробуйте вдуматись.
7. «Сотворим человека по образу Нашему». О внутреннем человеке сказано: «Сотворим человека». Однако ты скажешь: «Почему Он не говорит нам о разуме?» Он сказал, что человек (создан) по образу Божию. Разум — это человек. Послушай, что говорит апостол: «Если внешний наш человек и тлеет, то внутренний со, дня на день обновляется». Каким же образом? Я различаю двух людей: одного, кто появляется, и другого, кто скрывается под появившимся, т. е. невидимого; это человек внутренний. Итак, в нас есть внутренний человек, и мы в некотором смысле двойные и, сказать по правде, мы есть бытие внутреннее. «Я» — говорится о человеке внутреннем. То, что находится вне (меня), — это не лично «я», но это «мое». Рука — это не «я», но «я» — это разумное начало души. Рука же — часть человека. Поэтому тело — это (как бы) орудие человека, орудие души; словом «человек» обозначается душа как таковая.http://www.orthlib.ru/Basil/sixday10.html
Аби щось говорити про преображенні духовні тіла, треба змінити уяву.

Michail написав:
В догмі про очищення марії гвориться про очищення Первородного гріха. і нічого про очищення від земної сотвореності.
Тим більше що на Землі тіло Марії було таке як в Адама і Єви. В Царстві Небесному ввійшло в божественість Христа в повноті.
Ні тіло Христа ні тіло Марії не зотліло"Не зазнає зотління", а було в повноті вознесене. От що цікаво. Цьому не може протиречити ніякий вираз. Це факт.
Факт й те, що повнота вашої уяви знаходиться в лазні!
6. В каком же все-таки смысле Писание гласит, что мы созданы по образу Бога?
Давайте исследуем то, что относится к Богу, и мы познаем то, что касается нас, а именно, что мы не имеем образа Божиего, если понимать его в телесном смысле. Внешние очертания бывают (лишь) у тела, подверженного гибели. http://www.orthlib.ru/Basil/sixday10.html

Про що й мова, пане Michail. Коли говорите про нентлінні вознесенні, себто преображенні/духовні тіла, а уява ваша поверта' вас у лазню, ваше усвідомлення на рівні лазні й позостанеться.
==================================================================

Спробуйте таки вчитатися в святиля:
5. «Сотворим человека по образу и по подобию Нашему». По образу Бога мы созданы. Как же именно по образу Бога? Очистим свое грубое сердце, невоспитанное восприятие, отбросим невежественные представления о Боге. Если мы сотворены по образу Бога, как об этом сказано, то и строение (συμμορφος) у нас то же самое. У Бога есть глаза и уши, голова, руки, седалищная часть, — ведь и говорится в Писании, что Бог восседает, — также ноги, на которых Он ходит. Разве Бог не таков? Но устрани из сердца непотребные выдумки (представления). Отбрось от себя мысли, не соответствующие величию Бога. Бог не имеет очертаний (ασχηματιστος), Он прост (απλους). Не фантазируй насчет Его строения; не преуменьшай на иудейский манер Того, Кто велик; не замыкай Бога в свои телесные представления; не ограничивай Его мерой своего ума. Он неограничен в Своем могуществе.http://www.orthlib.ru/Basil/sixday10.html




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 461 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 31  Далі


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>