Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 грудня 2024, 19:55

Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: П'ятидесятники
27255
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 09:53 

Стать: Він
Востаннє тут були:
05 серпня 2019, 12:31
Написано: 413
Віровизнання: християнин
відповідатиму тільки на те що стосується теми.
Протестант написав:
Nurono написав:
Бо з одної сторони "Дії Апостолів", а з іншої період після Воронаєва, а що між ними вашого?

Та я ж був тобі сказав, що П’ятидесятники як конфесія появилися у 19 ст., до того не було такої назви, яка тут проблема?
Те саме я тебе питався, від коли появилися католики, хіба не від 1054 року? Що у вас є спільного із апостолами, якщо дії апостолів і католики зовсім не похожі?
Ти не уважно прочитав, приміром, списки антіохійських рукоположень. Це вже пряма лінія.
Що ж до назви "католицька Церква", - і тут ти впустив, що ця назва є працях ранніх отців.

Протестант написав:
Nurono написав:
Протестанте, поясни мені що ти розумієш під поняттями "конфесія" і "церква".?

Я уже пояснював, ти ж говориш що я постійно не по темі говорив, то на це твоє запитання значить відповів.
Чому не хочеш написати значень цих термінів?

Люби Господа в усьому більше! Господь благословляє тебе, і дає тобі мир!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27260
UNREAD_POSTДодано: 04 грудня 2010, 19:18 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Nurono написав:
Що ж до назви "католицька Церква", - і тут ти впустив, що ця назва є працях ранніх отців.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Католицизм

Nurono написав:
Протестант написав:
Nurono написав:
Протестанте, поясни мені що ти розумієш під поняттями "конфесія" і "церква".?

Я уже пояснював, ти ж говориш що я постійно не по темі говорив, то на це твоє запитання значить відповів.
Чому не хочеш написати значень цих термінів?

Церква складається з людей.

Слово „церква" в грецькій мові звучить “еклезія” і означає:ті, що покликані. Це відноситься до людей, які позитивно відкликнулися до Божого покликання.
Звичайне розуміння слова „церква" означає будівлю для поклоніння Богу. Але апостол Павло пише: ".Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Святий у вас перебуває? (1 Кор. 3:16; 6:19).
Церква Христова не була створена, щоб бути політичною силою для контролю людей або країн. Апостол Петро наглядно пояснює що таке Церква: "Вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власності Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас Із темряви до дивного світла Свого; колись не народ, а тепер народ Божий" (1 Пет. 2:9,10).

Є лиш одна "Церква”

В очах Божих є лиш одна Церква. Але котра? Чи Католицька, чи Православна? А, можливо, Баптистська чи П'ятидесятницька? Бог не впізнає Свою Церкву за назвою, яку надали їй люди. Без різниці як людина назвала її. Церква складається з людей, котрі спасенні кров'ю "Агнця Божого" (Об'яв. 5:9). Ті люди були покликані із світа, від гріха й зла, і вони сердечно відкликнулися до Христа, щоб служити Йому для Його слави.
Ісус мав цікаву зустріч з одною самарянкою, котра старалася дискутувати з Ним на тему: Де є правильне місце для поклоніння Богові чи на горі Герезим, чи в Єрусалимі?
Ісус відповів їй: "Ні на горі цій, ані в Єрусалимі... але... богомольці (поклонники) правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі і в правді" (Івана 4:20-24), отже без різниці в якому це буде місці. Правдива Церква Христова знаходить себе всередині цієї правди.

Конфе́сія (лат. confessio — сповідання) — особливість віросповідання в межах певного релігійного вчення, а також об'єднання віруючих, послідовників цього релігійного віросповідання.

Інша назва — релігійна деномінація (англ. religious denomination).

Термін конфесія часто вживається для опису різних християнських церков, наприклад, Православ'я, Католицизму і багатьох варіантів Протестантизму. Цей термін також використовується і для опису гілок Юдаїзму (ортодоксали, консерватори, реформатори та реконструктори), та зрідка для гілок Ісламу (суніти та шиїти).

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27306
UNREAD_POSTДодано: 06 грудня 2010, 13:32 

Востаннє тут були:
То п'ятидесятники - церква чи лише конфесія?
Як поясниш це - http://kvitova.te.ua/ ? "Церква..."

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27321
UNREAD_POSTДодано: 06 грудня 2010, 19:08 

Востаннє тут були:
Nurono написав:

І одне і друге.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27333
UNREAD_POSTДодано: 06 грудня 2010, 23:08 

Востаннє тут були:
то тепер дай історію...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27338
UNREAD_POSTДодано: 06 грудня 2010, 23:50 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
то тепер дай історію...

Щось не зрозумів, підемо по третьому кругу. Давай інакшу сторону розглянемо, треба вияснити "Христос передається по спадщині" ?, чи " Христос там де збираються в Його Ім’я"?
Я бачу у Писанні другий варіант.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27340
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 00:01 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Щось не зрозумів, підемо по третьому кругу. Давай інакшу сторону розглянемо, треба вияснити "Христос передається по спадщині" ?, чи " Христос там де збираються в Його Ім’я"?
Другий без першого не можливий!
То історія буде?
Де вас шукати між апостолами і Воронаєвим або Канзас-стріт? Хто ви і звідки? Хто ті через кого передавалась ваша конфесія/церква?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27341
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 00:09 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
Протестант написав:
Другий без першого не можливий!
То історія буде?

Тепер покаже це у Біблії.

Nurono написав:
Де вас шукати між апостолами і Воронаєвим або Канзас-стріт? Хто ви і звідки? Хто ті через кого передавалась ваша конфесія/церква?

Ну ти дивний, третій раз говорю що наша конфесія виникла у 19 ст. а історію читай на першій сторінці. Хіба історія скрита? Що і ній неправильного?

Та й я не раз питався що у вас спільного із апостольською Церквою? Якщо читати дії апостолів і дивитися у вашу історію це різні люди. То хто ви такі, як ви можете себе називати християнами, а ними не бути? Чому ви тільки назву носите "християнин", а самі насправді про Бога забули. Яке ви маєте право приватизацію Христа? Чому ви вважаєте що Христос передається по спадщині?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27344
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 00:33 

Востаннє тут були:
Nurono писав:
Цитата:
А які плоди - лжепророцтво про прихід в 1533р. Христа! Молодці - наплодоносили....

Про яке пророцтво мова йде?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27363
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 15:33 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Вибачте що втручаюсь у вашу динамічну розмову.Але одне мені хочеться зрозуміти по відношенню до церкви/конфесії 50-ків ХВЄ яких тут представляє в тому числі Протестант.
Протестант написав:
Nurono написав:

І одне і друге.
Пане Протестант,трохи раніше протетсант Сонячник висловив таку думку-"А конфесій, які кажуть, що є церквою - багато, але насправді жодна така організація не є Тілом Христовим, а блудницею зі світом".

То я так і не зрозумів з отієї динамічної розмови, :? чи ви погоджуєтесь із ним стосовно того що ваша церква/конфесія теж є блудницею??Так чи ні??.
Також Сонячник добавив ще таке -"Уся ця система так званих християнських церков складає Великий Вавилон".Ну і чи це означає що ви(можливо дійсно народжений з гори) є серед Вавилону Великого,так як належите до церкви/конфесії яка належить до отієї системи так званих християнських церков,які складають Великий Вавилон"???Мені дуже цікаво дізнатись про це.Чи могли б написать так чи ні??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27368
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 15:57 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
11 лютого 2015, 12:52
Написано: 134
Віровизнання: протестант
Цитата:
Пане Протестант,трохи раніше протетсант Сонячник висловив таку думку-"А конфесій, які кажуть, що є церквою - багато, але насправді жодна така організація не є Тілом Христовим, а блудницею зі світом".

То я так і не зрозумів з отієї динамічної розмови, чи ви погоджуєтесь із ним стосовно того що ваша церква/конфесія теж є блудницею??Так чи ні??.
Також Сонячник добавив ще таке -"Уся ця система так званих християнських церков складає Великий Вавилон".Ну і чи це означає що ви(можливо дійсно народжений з гори) є серед Вавилону Великого,так як належите до церкви/конфесії яка належить до отієї системи так званих християнських церков,які складають Великий Вавилон"???Мені дуже цікаво дізнатись про це.Чи могли б написать так чи ні??

Sss, Ви допускаєте повно логічних помилок при спілкуванні (раджу вам прочитати підручник з логіки для початківців) і перекручуєте чиїсь вислови як вам вигідно. Зауважте, що Соняшник мав на увазі не конкретні церкви, а так звані християнські, а до чого тут церква на Квітовій?

Очі Господні на цьому місці, позирають на злих та на добрих.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27369
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 16:13 

Востаннє тут були:
sss написав:
Мені дуже цікаво дізнатись про це.Чи могли б написать так чи ні??

Якщо ви так уважно дослідили слова Сонячника, то уважно дослідіть мої. Із моїх слів видно що частково погоджуюся, але я завжди говорю про одну особу, а не колектив. Якщо "церква" це зібрання викуплених Ісусом Христом, то "Вавилон" теж зібрання тих хто грішать. Церква є помісна і соборна, також Вавилон і помісний і соборний. То я тут проблем не бачу.
А ви себе куда відносити?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27379
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 18:34 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Мені дуже цікаво дізнатись про це.Чи могли б написать так чи ні??

Якщо ви так уважно дослідили слова Сонячника, то уважно дослідіть мої. Із моїх слів видно що частково погоджуюся, але я завжди говорю про одну особу, а не колектив.??
Пане Протестанте ви мене розчаровуєте.Невже ви досі не зрозуміли,що я стараюсь дуже уважним бути до того що мене цікавить.Власне чому вас про це запитав,бо ви якось неоднозначно про це писали.Що й цього разу підтвердили.Перше-я вас питав про вашу церкву(колектив ХВЄ),якого Сонячник назвав блудницею,як і інші колективи(церкви).То чи ви теж вважаєте свою церкву(колектив),блудницею???Розумієте перше питання.ТАК ЧИ НІ??
Протестант написав:
Якщо "церква" це зібрання викуплених Ісусом Христом, то "Вавилон" теж зібрання тих хто грішать. Церква є помісна і соборна, також Вавилон і помісний і соборний. То я тут проблем не бачу.А ви себе куда відносити??
Вибачте ,але я помітив що церквою/конфесією тоді ви назвали свою церкву на Квітовій.Тай Сонячник писав що,не люди які грішать є Вавилоном,а-"Уся ця система так званих [b]християнських церков ("які кажуть, що є церквою.., але насправді... є блудницею зі світом"),і складає Великий Вавилон".[/b]Ваша церква на Квітовій називає себе християнською церквою,чи нетак??Так ви самі про це написали.Отже є серед отієї "системи так званих християнських церков ("які кажуть, що є церквою.., але насправді... є блудницею зі світом"),які складають Великий Вавилон".Тож друге моє питання полягало у тому:-якщо ви належите до "християнської церкви" яка є частиною Вавилону Великого,то чи є і ВИ частиною того Вавилону,адже ви належите до церкви(ХВЄ) яка є його частиною?? ТАК ЧИ НІ??
Цитата:
А ви себе куда відносити??
Не знаю чи повірите,але всеж скажу:-"І станеться на кінці днів, міцно поставлена буде гора дому Господнього на[b] шпилі гір, і піднята буде вона понад згір'я, і полинуть до неї всі люди. І підуть численні народи та й скажуть: Ходіть та зберімось на гору Господню, до дому Бога Якового, і доріг Своїх Він нас навчить, і ми підемо стежками Його! Бо вийде з Сіону Закон, і слово ...."[/b](Ісаї2:2,3).Отже я себе відношу до цих людей які йдуть до цієї гори на прикінці днів.І звісно що до цієї гори(церкви,організації-юридично) мене та інших спроваджує настановленний Цар Ісус Христос.То куди він може мене спроваджувати як не до своєї церкви??? :yes: :yes:

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27380
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 18:45 

Востаннє тут були:
Assol написав:
Sss, Ви допускаєте повно логічних помилок при спілкуванні (раджу вам прочитати підручник з логіки для початківців) і перекручуєте чиїсь вислови як вам вигідно. Зауважте, що Соняшник мав на увазі не конкретні церкви, а так звані християнські, а до чого тут церква на Квітовій?
Шановна панянко Асоль,ви мене мабуть хочете образити.Навіщо??Памятаєте слова отого мудреця стосовно "сажотряса",вважайте щоб не "замаститись".Ну й стосовно логічних помилок,то яка різниця між конкретними церквами та так званими християнськими церквами.Хіба конкретна церква наприклад на "Гагаріна" не наз Християнською.Отже конкретна церква є так званою(хіба ні?) християнською церквою на "Гагаріна".То в кого там проблєми з логікою :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27382
UNREAD_POSTДодано: 07 грудня 2010, 18:54 

Востаннє редаговано Сонячник 07 грудня 2010, 19:06 (всього 2 разів).

Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Nurono написав:
І все ж, чому ваші духовні служителя це допускають? - неправдиві мови, лжепророків...
Хоча, вже можу з вашого допису зробити висновок - ваші пастирі під впливом духу омани. Це говорять наведені цитати. Тоді чому ви даєте їм пасти себе? - вони ж не Божі! - бо не відрізняють правди від омани.

Духовні служителі цього не допускають. Я ж вище писав, що там де діє Дух Божий - немає місця злому.
Ось тому то не встоять безбожні на суді, ані грішники у зборі праведних, дорогу бо праведних знає Господь, а дорога безбожних загине! (Пс.1:5-6)

Духом омани водяться лише недуховні пастирі (лідери), а це лише ті, що не повірили Ісусу Христу і не перебувають в Його Слові. І кожен, хто не прийняв Ісуса Христа (Слово Боже) у своє серце, а повірив байкам свого пастира, той попадає у спокусу. І багато-хто підуть за пожадливістю їхньою, а через них дорога правдива зневажиться. (2Петр.2:2)
Nurono написав:
То може вже пора озвучити, яке віросповідання вірне? - на Ваш погляд/віру.
Ісус Христос сказав: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене. (Iван.14:6)
Лише той, хто покорився Христу, лише в кому перебуває Слово Боже, і лише хто приносить плоди духа є галузкою Виноградини, - це вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої. (1Петр.2:9)

Немає жодного іншого правдивого віросповідання, окрім перебування у Христовім Слові.
sss написав:
Тай Сонячник писав що,не люди які грішать є Вавилоном,а-"Уся ця система так званих християнських церков ("які кажуть, що є церквою.., але насправді... є блудницею зі світом"),і складає Великий Вавилон".

Є праведні християни, яких називають п'ятидесятниками, але водночас є лжехристиянські організації, які можуть називатися п'ятидесятницькою чи іншою християнською церквою, а отже назва церкви зовсім не вказує на її правдивість.

А розпізнати церкву-блудницю дуже просто: Вони покинули просту дорогу та й заблудили... бо, висловлюючи марне базікання, вони зваблюють пожадливістю тіла й розпустою тих, хто ледве втік від тих, хто живе в розпусті. Вони волю обіцюють їм, самі бувши рабами тління. (2Петр.2:15,18-19)
Така лжецерква обіцяє спасіння всім членам своєї організації, хто покірний їхньому лідеру - людині гріха, сину погибелі.
Тому то антихрист діє таким чином, щоб проста і правдива дорога Христова була зневажена, і саме тому часто називається християнською, п'ятидесятницькою чи євангельською церквою.

Істинна же церква немає лідерів, які ведуть народ за собою. Єпископ чи пресвітер правдивої церкви не займає місце Бога в храмі, а є поставленим Богом слугою для народу Божого. Правдивий євангеліст вказує невіруючим не на двері своєї помісної церкви, а на Двері Царства Небесного - Ісуса Христа, Який говорив так: Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде. (Iван.10:9)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>