Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 06 липня 2025, 13:41

Створити нову тему Відповісти  [ 100 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Сексуальний гріх
27645
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 00:47 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Сонячник написав:
Протестант написав:
Згідно якого Слова. Де Писання говорить про сповідь перед пресвітером..?

Яків писав так:
Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я, і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться. Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного! (Як.5:14-16)
Це один з прикладів. Я свідок, що так віруючі роблять, і Господь справді вздоровляє тоді, коли лікарі безсилі, і прощає гріхи.

Звичайно, що не кожен священик має владу прощати гріхи. Якщо він може сказати "Прощаються гріхи", але не може сказати "Встань і ходи", то швидше всього цей священик неправдомовець, і сам потребує спасіння.

Хочу лише підкреслити ще одне ключове слово "і над ним хай помоляться". . Пресвітер чи віруючий має лише право молитися, а не прощати гріхи.

І друге, навіть навіть фарисеї знали що прощає гріхи тільки Бог. Лук.5:21.... Хто ж Оцей, що богозневагу говорить? Хто може прощати гріхи, окрім Бога Самого?...
До речі, це є ознака звіра із моря, тобто підміна Христа. Об'явлення 13:1 - 10.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27646
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 00:54 

Востаннє тут були:
Yur написав:
навіть лінк про хіротонію навів.

Не читав. Я ж задав прості питання. А то зараз прочитаю більше питань появиться, як про чистилище і про хрещення немовлят.

Yur написав:
Протестант написав:
Католицьке вчення це не Боже вчення, Бо Писання говорить інакше Об.21:8 А лякливим, і невірним, і мерзким, і душогубам, і розпусникам, і чарівникам, і ідолянам, і всім неправдомовцям, їхня частина в озері, що горить огнем та сіркою, а це друга смерть!
Ну, якщо ви католиків маєте за таких ..

Я хотів підкреслити, що перше всього треба дивитися у Писання. А в даному випадку катехизм суперечить Писанню. Значить це не Євангельське вчення.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27648
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 00:58 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Сонячник написав:
Звичайно, що не кожен священик має владу прощати гріхи. Якщо він може сказати "Прощаються гріхи", але не може сказати "Встань і ходи", то швидше всього цей священик неправдомовець, і сам потребує спасіння.
Ви хоч подумали, що сказали. Як можете вирішувати хто є гідним а хто ні, це по-перше.
По-друге, сила їхня і право відпускати/затримувати не у їхніх ділах, а у словах Господа нашого ісуса Христа!
Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого!
Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються! (Івана 22,23)

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27651
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:06 

Востаннє тут були:
Yur написав:

Відступлюся від нашої теми. У мене таке запитання. Що означає прийміть Д.С.. якщо Д.С. злинув на них у день П’ятидесятниці? Не може Бог два рази христити Д.С..

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27653
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:10 

Востаннє редаговано Yur 12 грудня 2010, 01:15 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Yur написав:
Я хотів підкреслити, що перше всього треба дивитися у Писання. А в даному випадку катехизм суперечить Писанню. Значить це не Євангельське вчення.
При чому тут КАТЕХИЗМ ..
Аби не кусатися за язик треба уміти притримувати його.

Протестант написав:
Yur написав:
Відступлюся від нашої теми. У мене таке запитання. Що означає прийміть Д.С.. якщо Д.С. злинув на них у день П’ятидесятниці? Не може Бог два рази христити Д.С..
Я думаю що ці Ісусові слова сказані до апостолів є їхнім привілеєм.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Хто має право прощати гріхи?
27655
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:13 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Протестант написав:
Yur написав:
При чому тут КАТЕХИЗМ ..

Протестант написав:
Yur написав:
Я думаю що ці Ісусові слова сказані до апостолів є їхнім привілем.

І ще одне: Iван.20:24 А Хома, один з Дванадцятьох, званий Близнюк, із ними не був, як приходив Ісус. Получається не було в той час Хоми. Значить він не отримав Д.С. :sorry: :? :sorry: :?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27656
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:22 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Yur написав:
Я думаю що ці Ісусові слова сказані до апостолів є їхнім привілем.
І ще одне: Iван.20:24 А Хома, один з Дванадцятьох, званий Близнюк, із ними не був, як приходив Ісус. Получається не було в той час Хоми. Значить він не отримав Д.С. :sorry: :? :sorry: :?
На рахунок Хоми, я думаю він таки отримав Духа Святого. Торкнувшись Його Божих Ран і промовивши: Господь мій і Бог мій!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27657
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:31 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Протестант написав:
Лише Бог знає душу людини і лише Йому вирішувти хто прощений, а хто ні. В даному випадку Бог і вирішує Духом Своїм, через апостольських приємників. У католицькій і православних церквах існує таке поняття, як рукоположення або хіротонія http://azbyka.ru/dictionary/21/hirotoniya-all.shtml

Yur написав:
Протестант написав:
Yur написав:
В даному випадку Бог і вирішує Духом Своїм, через апостольських приємників.

Тобто, ви хочете сказати що Бог прощає тільки по рішенню Папу? А якщо мене попросить брат за нього помолитися то Бог може вислухати мою молитву і простити?

Пане Протестант, не уподоблюйтесь панові sss; я хочу казати те, що кажу й навіть лінк про хіротонію навів.

Протестант написав:
Yur написав:
навіть лінк про хіротонію навів.

Не читав. Я ж задав прості питання. А то зараз прочитаю більше питань появиться, як про чистилище і про хрещення немовлят.

Прочитав, є два питання:
1. Власть совершать рукоположение принадлежит епископам, и только им, как преемникам святых апостолов. Рукополагающий епископ должен быть православным.
Ви ж не православні, значить не маєте право?

2. Второе условие действительности хиротонии заключается в том, чтобы она совершалась в определенном порядке: от низших степеней к высшим, чтобы никто не поставлялся на высшую степень, минуя низшую. Срок пребывания на каждой из иерархических степеней не определен в канонах. Вместе с тем в них предусмотрено следующее: кандидат на более высокую степень должен успеть обнаружить способность к занятию ее достойным исполнением своего служения на низшей степени.
Припустимо ви перше питання пояснили. Тепер поясніть як могло перейти спадкоємство папства дальше якщо Іван 19 (1024-1033) купив папство. Але що «і грішно і смішно», що він здобув всі титули за один день.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27659
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:40 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Прочитав, є два питання:
1. Власть совершать рукоположение принадлежит епископам, и только им, как преемникам святых апостолов. Рукополагающий епископ должен быть православным.
Ви ж не православні, значить не маєте право?
2. Второе условие действительности хиротонии заключается в том, чтобы она совершалась в определенном порядке: от низших степеней к высшим, чтобы никто не поставлялся на высшую степень, минуя низшую. Срок пребывания на каждой из иерархических степеней не определен в канонах. Вместе с тем в них предусмотрено следующее: кандидат на более высокую степень должен успеть обнаружить способность к занятию ее достойным исполнением своего служения на низшей степени.
Припустимо ви перше питання пояснили. Тепер поясніть як могло перейти спадкоємство папства дальше якщо Іван 19 (1024-1033) купив папство. Але що «і грішно і смішно», що він здобув всі титули за один день.
Знаєте, мені правду кажучи зовсім нецікавим є у це вникати.
Богословські питання, питання що торкаються повсякденного життя християнина саме те, на чому можемо зосередитись.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27660
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:45 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Протестант написав:
Yur написав:
При чому тут КАТЕХИЗМ ..

Бо ви свої пояснення, пояснюєте так як говорить катехизм. Бо я почитав що про це сказано у катехизмі, а він суперечить Писанню http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=41

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27661
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:50 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Бо ви свої пояснення, пояснюєте так як говорить катехизм. Бо я почитав що про це сказано у катехизмі, а він суперечить Писанню http://catechismus.org.ua/index.php?opt ... &Itemid=41
Наведіть параграф, котрий як вважаєте суперечить Писанню, що саме й спробуємо розібратись.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27662
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 01:54 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Знаєте, мені правду кажучи зовсім нецікавим є у це вникати.
Богословські питання, питання що торкаються повсякденного життя християнина саме те, на чому можемо зосередитись.

Шкода що зараз немає Nurono. Бо він говорить і інші католики, не виключаю і вас що апостольське приємство передається, тільки ніяк не можу зрозуміти як може воно передаватися якщо деякі папи були такі грішні, що часом у світі так не грішать як вони. А тут ви ще дали мені силку, де вказується що потрібно пройти ступені служіння від найменшого до найбільшого. То хоч скажіть може така вища посада передаватися самим Христос у такі грішні і руки і серце? ( це не тільки цього папи стосується, а в загалі).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27663
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 02:02 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Наведіть параграф, котрий як вважаєте суперечить Писанню, що саме й спробуємо розібратись.

Поясніть цей розділ:

Що таке відпуст?

«Відпуст - це прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта. Відпусту досягає за певних умов християнин, відповідно наставлений, через посередництво Церкви, яка як служителька Відкуплення розділяє І дає його своєю владою зі скарбниці заслуг Христа і святих» Павло VI, Апост. конст. «Indulgentiarum doktrina», 1).
«Відпуст є частковий або повний, залежно від того, чи він звільняє від дочасної кари за гріхи частково чи цілком» (Там само, 2.). Кожний вірний може здобути відпусти для себе або для померлих (Кодекс канонічного права, кан. 994.).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Хто має право прощати гріхи?
27664
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 02:19 

Востаннє тут були:
Знайшов в інтернеті. Та як для мене все по Писанню.

Вчення про сповідь:

http://bmyr.kiev.ua/word/DOC/spovid.htm

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27666
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2010, 08:30 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Шкода що зараз немає Nurono. Бо він говорить і інші католики, не виключаю і вас що апостольське приємство передається, тільки ніяк не можу зрозуміти як може воно передаватися якщо деякі папи були такі грішні, що часом у світі так не грішать як вони.
Кожна людина грішна й не нам визначати міру її гріху.

Протестант написав:
Що таке відпуст?
«Відпуст - це прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта. Відпусту досягає за певних умов християнин, відповідно наставлений, через посередництво Церкви, яка як служителька Відкуплення розділяє І дає його своєю владою зі скарбниці заслуг Христа і святих» Павло VI, Апост. конст. «Indulgentiarum doktrina», 1).
«Відпуст є частковий або повний, залежно від того, чи він звільняє від дочасної кари за гріхи частково чи цілком» (Там само, 2.). Кожний вірний може здобути відпусти для себе або для померлих (Кодекс канонічного права, кан. 994.).[/i]
Відпуст іще називають індульгенцією.
Суть індульгенції полягає в здійснені щирих намірів християнина позбутися гріхів й здобути прощення кари за гріхи. Віруюча людина сама відчуває у собі цю здійсненість, Церква ж констатує й затверджує ті духовні зміни, що відбулися з людиною.
Я б так сказав, що отримання індульгенції для християнина, це як те свідчення медиків для хворого, що він на даний момент переборов хворобу і уже є здоровим.
Звичайно це не означає, що він не може знову підхопити якоїсь зарази, але безумовно індульгенція буде тим привитим імунітетом, що всіляко оберігатиме від хвороби/гріху.
Про відпуст - індульгенцію можна почитати тут: http://www.christusimperat.org/uk/node/12296

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 100 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело