Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 27 вересня 2024, 21:21




Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31155
ДописДодано: 19 червня 2011, 18:27 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Братик написав:
sss написав:
Братик написав:
В танку ті, хто не може зрозуміти суть триєдинства. Подружжя - чудовий земний приклад двоєдинства.
Тобто ти маєш на увазі сЄ.Непоганий жарт.а чому в танку??Яке танк має відношення до триєдинства чи двоєдинства??Ну і все ж щодо отого земного двоєдинства.Ким є чоловік і жінка?чимось чи кимось одним.А ким чи чим??Будь серйозним Браттіку,тут тобі не танк.

Танк символізує броню. В даному випадку броню від меча духовного - Слова Божого. На мою думку, подружжя - наглядний приклад Триєдиності Бога. Скажімо, хто для дитини є богом? Батько чи мати? Я думаю обоє в рівній мірі. І мама має повне право сказати дитині: якщо ти слухаєш мене - ти слухаєш тата, бо я і тато - одне. Для дитини. Так само і для нас: Бог Отець і Бог Христос і Бог Дух Святий для нас є в рівній мірі Богом.
Ну навіщо видумувати ровер,коли все чітко виклав Бог у Письмі.Шановний для дитини батько є все ж вищий,бо він є головою родини.Так і Бог є головою Христа,тому про яке ти рівноправство говориш я нерозумію.Якось ти зле послуговуєшся отим мечем духовним.Хіба що ним для тебе є всяка видумка яка зявляється у твоїй розумній голові.Тож тут дійсно броня (щит віри)є необхідною.Не гай дарма часу.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31156
ДописДодано: 19 червня 2011, 18:27 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Сонячник написав:
sss написав:
При цьому ви чомусь соромитесь пригадати що вони такі ж сотворенні як і Ісус «початок Божого творіння»(Об3:14).Ісус початок Божого творіння,вони ж є продовженням цього Божого творіння.Хіба ні??
Ні, Христос не творився, а Ним було все створено. Христос - початок творіння, бо все почалося від Нього. Я Альфа й Омега, Перший і Останній, Початок і Кінець. (Об.22:13) .
Ганебна маніпуляція та підміна Божих слів.В Кол чітко сказанно що все сталося «через Нього»,тобто за Його посередництвом,подібно як Біблія писалась за посередництвом людини.Самого ж Сина названо «родженим (створеним Об3:14)найпершим з усього створіння». В Об22:13 мова йде не про Ісуса,а про Бога(Отця).Навіщо ж так пане Сонячнику писати обман в живі очі.Надієтесь цього ніхто не помітить??
sss написав:
Ну і зараз взагалі бачимо ще дехто прирівнює тройцю до людини яка складається з духа ,душі і тіла.Якийсь абсурд Сонячнику.
.
Цитата:
Абсурд!
То нашо таке робити??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31157
ДописДодано: 19 червня 2011, 18:28 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Називаючи Отця і Сина різними живими істотами, СЄ тим самим намагаються заперечити Одноістотність/Єдиносущність Отця і Сина.
Хіба воно не так є??Ви ж самі говорите що Син це не Отець,а отже дві різні істоти.То навіщо їм приплітаєте одну сутність,подібно до змія горинича з трьома головами??
Сутність Отця і Сина Божа.viewtopic.php?p=30926#p30926Зміїне ж, в отому блудослів'ї, що від неспроможности :yes: .
вибачте,але оте зміїне воно правдоподібно дуже пасує під оту одну сутність з трьома істотами чи то головами про яку розповідають давні казки про ОДНОГО змія з трьома головами.Ну й до такого начебто блудослівя призводить ваше блудослівя про одночасно трьох і одного.Як то кажуть –«що посієш,те й пожнеш».Чи не так пане Юрку.
========================

sss написав:
Yur написав:
Взяти хоча би Даля http://dal.sci-lib.com/word014967.html ; Ушаковаhttp://dic.academic.ru/dic.nsf/ushakov/851870??
А для чого їх брати??Хто вони такі??
.
Цитата:
Філологи науковці, що досліджують значення слів. .
А он воно що.А чи є вони безсторонніми??Та й для чого вам зважати на якихось професорів.Ви ж власного професора Хоменка під ноги кидаєте,заперечуючи його переклад 1 Ів5:7.Хіба ні??Зміст то, який Юрку??
sss написав:
Yur написав:
Й навіть ту ж Біблію:І скулюються, як ранений, на площах міських, коли душі свої випускають на лоні своїх матерів (Плач Єремії 2:12) ??
Біблію це вже краще.Але переклад використали не дуже той зрозумілий.Дивимось (Хом)-« по майданах міських і виливають свої душі у материнське лоно».Очевидно що тут мова йде не про випускання душ з материнської запазухи,а про вилиття своїх болей(плачу) у материнське лоно(місце коло грудей).
Ми ж чудово розуміємо символічний вираз «вилити душу»який не вказує на випускання з себе якоїсь надприродної субстанції яка існує поза тілом.Хіба ні??
.
Цитата:
Виглядає що нібельмеса .. .
Чому??
sss написав:
Що є тим материнським лоном звідки випускаються душі???
.
Цитата:
Утробу нутро порорділлі іще називають материнським лоном. .
Так ви хочете сказати що пан професор Хоменка мав на увазі що «по майданах виливають свої душі у материнське лоно» тобто у нутро породіллі звідки виходить дитина??Як це,виливати душу у нутро породіллі??Поясніть дуже цікаво!!

sss написав:
Yur написав:
І як тут не крути, Боже лоно у Його сутності.
Та тут нічого крутити,коли бути чесним.Лише ваша нечесність доводить до такого кручення.Боже лоно не є у Його сутності,а коло(біля) Його сутності,подібно як лоно людини не є сутністю людини,а дуже близьким та затишним місцем біля людини.Зможете заперечити??
.
Цитата:
Самі ж собі й перечите, як завжди блудослів'ям і пустозвонством, відсутністю логічного мислення й неспритяйняттям елементарних речей, як ото значення слів. .
Так ви тут начебто є для того аби вказувати на оте блудослівя,відсутність логічного мислення і несприйняття елементарних речей.Тож вкажіть будь ласка де таке є??

sss написав:
Yur написав:
А ви кажете., де б ото ваші одновірці про усе це довідалися, як не на цьому гостинному форумі.
Так так,форум то гостинний,але ви незавжди себе ведете по гостинному.Ну й звісно що мої однодумці мають чудову нагоду тут довідатись хто ще незнає,про те якими доводами щодо тройці орудують прихильники тройці доводячи тройцю.Ну і як бачимо усі вони ,ті доводи є подібними до солом’яного будиночка.Подуєш на нього,тобто приділиш їм увагу, так і розвалюється цей бажаний будиночок.То дякую вам Юрку за таку нагоду,продемонструвати це для своїх і нетільки однодумців.Проджовжимо???
.
Цитата:
Сугубо задля ваших одновірців, аби мали нагоду пересвідчитися в усій неспроможності свідківського віровчення.
Вельми вдячний вам за таку чудову нагоду,проте неспроможним тут як бачимо є не вчення сЄ,а отих людей до яких ви себе начебто причислюєте.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31158
ДописДодано: 19 червня 2011, 18:30 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
початківець написав:
sss написав:
Цікаве ви собі імя
вибрали панеПочатківець .Чому самеце??У чому ви єпочатківцем??Ну а щодо вашогоповідомлення ,то все жспробуйте дослідити оте глибше в Писанні .Думаю ви зміните свій погляд на тройцю .Адже ви кажетещо Бог єВсезнаючий.Погоджуюсь.Ачи є таким Ваш Ісус-Бог??Чи знає вінусе ??,приміром колибуде кінець світу(день ігодину кінця)??Дайтевідповідь будь ласка..Також ви кажете Бог єВсемогутній ,тобто всеможе.А цікаво чи можеІсус вирішити хтосидітиме праворуч таліворуч від Нього уЦарстві ??Тож цікавобуло б від вас дізнатисьщодо цих «дитячихістин». Думаю доситьпоки що дитячихістин .Тож чекатиму відвас розясненя їх.Дужечекатиму і віритиму щови мені як початківецьроз’ясните це .Відображати
я початківець на цьому форумі, тому й дав собі таке ім'я. А що воно вам про щось говорить? Особисто для мене нема великого значення, яке в мене ім'я на форумі. .
та ні,так не кажіть.тепер я зрозумів що ви є не початківцем у Божій науці,а лишень тут на форумі.Дякую за пояснення.
.
Цитата:
Чому ви замість відповідей задаєте питання? Тому як я перший почав задавити питання, то давайте ще розглянем місця з Писання. .
А яке це має значення??Задаю питання вам,аби ви самі дійшли правильного висновку,що Бог це не тройця.
.
Цитата:
"8. Я Альфа й Омега,говорить Господь, Бог,Той, Хто є, і Хто був, і Хто
має прийти,Вседержитель!"(Об.1) .
чудові слова і звісно що мова тут йде про одного Бога(Отця) Всемогутнього,а не про Ісуса,якого ви називаєте іншим Богом ніж Отець,адже твердите що Бог був в Бога або з Богом.Ви хоч пороздумували над таким абсурдом??
.
Цитата:
"8. І ті чотири тварині,кожна з них маланавколо по шість крил, авсередині повна очей. Іспокою не мають вонидень і ніч , промовляючи:Свят, свят, свят Господь,Бог Вседержитель, щоВін був, і що є, і що маєприйти! 9. І коли тітварини складають славу , і честь, і подяку Тому, Хто сидить на
престолі й живе віки вічні , 10. тоді падають двадцять чотири старці перед Тим , Хто сидить на престолі, і вклоняютьсяТому, Хто живе віки вічні,і складають вінці своїперед престолом та кажуть : 11. ДостойнийТи, Господи й Боже наш,прийняти славу, і честь, ісилу, бо все Ти створив, із волі Твоєї існує та створене все !"(Об.4) .
Знову ж таки яскраве підтвердження того що Вседержитель Бог є один.
.
Цитата:
"12. І казали вони гучнимголосом: ДостойнийАгнець, що заколений,
прийняти силу, ібагатство, і мудрість, іміць, і честь, і славу, іблагословення! 13. Ікожне створіння, щовоно на небі, і на землі, іпід землею, і на морі, івсе, що в них, чув я,говорило: Тому, Хтосидить на престолі, іАгнцеві благословення, ічесть, і слава, і сила навічні віки! 14. А чотиритварині казали: Амінь! Ідвадцять чотири старціпопадали тапоклонились Тому , Хто
живе повік віку!"(Об.5) Як бачите, Ісуса Христа Біблія називає не лише Сином Божим, а й Сином Людським, сином теслі, Месією, Агнцем і ... Господом Богом! Чи ви хочете, вельмишановний 3с, подібно до книжників і фарисеїв назвати Ісуса Христа богохульником та богозневажником, Який насмілився прийняти на землі поклоніння і честь, хоч до цього Бог-Отець говорив в Своєму слові, що не віддасть нікому Своєї слави. Але проходить час і Бог-Отець змінився. Господь вирішив віддати, ну не всю - хочаб частину, Своєї слави. Чому так сталось? Ой, а в Об'явлені взагалі читаєм, що Ісус Христос приймає славу,честь,поклоніння від всього творива що на небі,на землі,під землею. Що сталось?! Хто прав?! Євреї,які відкинули Новий Завіт і відповідно Ісуса. Або ж дійсно Ісус є правдивим Богом і всі слова Його є вірні. Я вибираю 2-ий варіант. А ви, пане 3с?
Не знаю на чому основується такий ваш вибір,але мені дивно про нього читати з ваших вуст.Хіба вам не виднося що в 13 вірші написанно про двох «Тому хто сидить на престолі і Агнцеві».Хіба вам не виднося що ніде Ісуса,або Агнця не названо Богом,а лише сином Божим чи людським??Чому ж кажете про нього як про Господа Бога?Ну а щодо шанування Ісуса то хіба ви не читали у Слові про те що Сам Бог визначив те,аби інші шанували Його сина.Нй й звісно що це не через те що Син є одним богом з Отцем,а тому що так визначив Бог.В церкві християни повинні шанувати,тобто слухатись своїх пастирів земних,бо так теж визначив Бог.Хіба це вам не зрозуміло.Подивіться уважно у Біблію---«Саме тому Бог підніс його на вище становище і великодушно дав йому ім’я, вище від будь-якого іншого імені. 10 Він зробив це для того, щоб перед Ісусовим ім’ям схилилось кожне коліно тих, хто на небі, хто на землі і хто під землею, 11 та щоб кожен язик відкрито визнав: Ісус Христос — то Господь на славу Бога, Отця»(Фил2:9-11).То хто підніс Ісуса та дав йому таке величне імя,тобто становище???Початківце я сподіваюсь ти напишеш мені про це??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31159
ДописДодано: 19 червня 2011, 18:31 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Marius (Mak) написав:
і так що в нас є ви сказали що вони:єдині в поглядах,намірах,цілях,думках,тощо.
а коли Ісус прийшов еа землю щось змінилось ?? чи Вони залишились єдині в усьому цому?????
Правдоподібно виглядає що так,хіба що можна згадати той жахливий момент в житті Ісуса коли його мали стратити,де він під великим напруженням промовиви-«нехай буде не моя а твоя воля»,що власне цими словами,всеж він визнав свою одностайність з своїм Богом,адже погодивя з Божою волею.Ну й і тут яскравий приклад того що Бог це не Ісус,адже про чию волю говорив Ісус кажучи «нехай буде не моя а твоя воля»??Якщо Ісус Бог,то кого він має на увазі говорячи «нехай буде не моя а ТВОЯ»,тобто чия???




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31160
ДописДодано: 19 червня 2011, 19:20 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Defens написав:
sss написав:
Сонячник написав:
Братик написав:
В танку ті, хто не може зрозуміти суть триєдинства. Подружжя - чудовий земний приклад двоєдинства.
Подружжя - це трошки інший приклад. Подружжя - це приклад єдинства Церкви Христової з Богом.
Бог же Один, але в трьох іпостасях - як три сутності в одній особі. Тут більше підходить приклад людини: тіло, душа і дух.
Христос не є окремою від Отця особою, але Він став видимим для людини образом Божим, щоб ми могли наслідувати Його життя.
От от Братіку,а ти про танки.Читай про що помазання вчить.Приклад подружжя не пасує тройці.Тож треба вишукувати інші приклади.Добре проаналізуймо приклад про тіло,душу і дух.Чи є кожен з цих трьох написанних обєктів,людиною??Звісно що ні.Бо навіть за вашими віруваннями душа,як окрема субстанція яка покидає тіло після смерті людиною всеж не є.Людина це начебто лише тіло,чи ні??а про дух то тут взагалі вам нічого навіть сказати.Чи дух є людиною??Чи знає дух щось,чого б незнала душа,подібно як Отець знає те чого незнає Син??.Чи може тіло щось,чого неможе дух,подібно як Отець може те ,чого неможе Син???.Чи може тіло існувати без духа чи душі,подібно як Отець існував без Сина??.Ну і так далі.Відповіді на ці питання явно свідчитимуть що цей приклад ,аж ніяк теж не пасує до того що ви вчите про тройцю.Отаке то воно помазання оте ваше,яке вас навчає чогось про тройцю.Один каже що тройця то те саме що подружжя та про тих хто має іншу думку щодо цього каже ,що вони в танку.Великий Розумник ,аякже!!!Інший описує тройцю як ТзОВ,з трьома власниками які взаємозалежні одне від одного.Ще один каже що тройця це не три різні особи,а лише три вияви одної і тієї ж особи-Бога.Ну і зараз взагалі бачимо ще дехто прирівнює тройцю до людини яка складається з духа ,душі і тіла.Якийсь абсурд Сонячнику.Що відповідає у вашому тілі за свідомість та відчуття тіло,дух чи душа????
Можливо подружя і не цілком відповідна аналогія Трійці, думаю більше підходить простір, який складається із висоти, ширини і довжини, складає нероздільну єдність але кожна координита є чимось іншим. Сподііваюсь що ця аналогія допоможе зрозуміти заблуканим вівцям - свідкам башти істину про Божу природу!
Знову ж таки чергові аналогії для хочаб якогось пояснення тройці,дарма що Живого Бога-особу порівнюють до неживих простих величин.Таких аналогій багато до яких ви вдаєтесь.Чув подібну,де тройцю порівнюють до яйця(одного)-білка,жовтка,та шкарлупи(трьох).Проте чомусь той хто вдався до такої аналогії чомусь забув що той же білок чи жовток яйцем не є,а лише його частиною.Подібно і ви пане Defens забуваєте що довжина,без ширини та висоти також не є простором,а лише його сладовою.Тому ми ніколи про довжину не говоримо як про простір.а от про Синга ви говорите як про одного Бога.Чому??Та й зрештою думаю годі тут наводити якісь аналогія аби доказати тройцю.Ісус Христос,будучи найкращим вчителем жодного разу не вдався до таких аналогій щодо тройці,хоча щодо інших речей з його уст вийшла і не одна така аналогія.Як думаєте чому??Невже він не усвідомлював потребу яка притаманна людям,щодо сприйняття тройці в таких аналогіях.чому ви до них вдаєтесь,а він ні??Тож не переймайтесь долею "заблуканих овець" свідків башти.Тримайтесь обговорюваною теми та постарайтесь виявити витримку і допомогти зясувати істинну у цьому питанні.Чекатиму ваших пояснень.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31169
ДописДодано: 19 червня 2011, 21:07 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Звідки: Рівненщина
Віровизнання: п'ятидесятник
3с, а ви поклоняєтесь Ісусу Христу? Ви віддаєте Йому честь і хвалу?
20. Ми знаємо, що Син
Божий прийшов, і розум
нам дав, щоб пізнати
Правдивого, і щоб бути в
правдивому Сині Його,
Ісусі Христі.Він Бог
правдивий і вічне
життя !
(1Ів.5)




"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31171
ДописДодано: 19 червня 2011, 21:33 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
початківець написав:
3с, а ви поклоняєтесь Ісусу Христу? Ви віддаєте Йому честь і хвалу?
20. Ми знаємо, що СинБожий прийшов, і розумнам дав, щоб пізнатиПравдивого, і щоб бути вправдивому Сині Його,Ісусі Христі.Він Богправдивий і вічнежиття !(1Ів.5)
Звісно що сЄ,шанують та прославляють Христа Ісуса.Адже про це говорить Писання.Проте не таким способом як це робите ви.Слово Бога та перші християни чудово ілюструють те яким чином таке шанування повинне відбуватись.Ну а щодо слів з 1Ів5 то Христа там названно "правдивим Сином".Богом же правдивим є один, Той хто є Богом Ісусовим та Богом нашим(Ів20:17,17:3) Чи погодитесь??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31175
ДописДодано: 20 червня 2011, 12:44 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Звідки: Україна
Як нема аргументiв, то на помiч приходить власний переклад СЕ. Там вони собi вже все написали, як iм треба.




ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31182
ДописДодано: 20 червня 2011, 16:51 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
Філологи науковці, що досліджують значення слів.
А он воно що.А чи є вони безсторонніми??Та й для чого вам зважати на якихось професорів.Ви ж власного професора Хоменка під ноги кидаєте,заперечуючи його переклад 1 Ів5:7.Хіба ні??Зміст то, який Юрку??
Це ви вже вигадуєте, й до речі вкотре до хамства вдаєтесь.
Професора Хоменка католика, того хто визнавав Святу Трійцю :yes: , ніхто під ноги не кидає.
Стосовно чи є безсторонніми філологи, по-крайній мірі у них немає розбіжностей в трактуванні етимології слова ЛОНО. У чому й можна пересвідчитися на нетівських сторінках.

sss написав:
Yur написав:
Утробу нутро порорділлі іще називають материнським лоном.
Так ви хочете сказати що пан професор Хоменка мав на увазі що «по майданах виливають свої душі у материнське лоно» тобто у нутро породіллі звідки виходить дитина??Як це,виливати душу у нутро породіллі??Поясніть дуже цікаво!!
Так не про душі мова а про саме лоно, що є отим притулком. Я ж не заперечую, що значення слова лоно доволі обширне, навпаки кажу, що вузько берете. Тому й навів посилання на словники й на Писання. Ви ж намагаєтесь довести, що слово лоно не містить у собі внутрішнього РОДного змісту. Не підходить вам цитата Плач Єремії 2:12, де згадується материнське лоно, маємо й інші де говориться про лоно жінки, як ознаку особисту внутрішню. У того ж Хоменка :)
А як дасть їй води напитись, то, коли вона осквернила себе і спроневірилася своєму чоловікові, то станеться, що вода прокляття увійде в неї у всій своїй гіркоті, і опухне живіт у неї, і зів'яне лоно в неї, і стане вона проклята серед своїх людей. (Числа 5:27)




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31206
ДописДодано: 24 червня 2011, 06:19 

Стать: Він
Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Звідки: MA-USA
sss написав:
Братик написав:
sss написав:
Братик написав:
В танку ті, хто не може зрозуміти суть триєдинства. Подружжя - чудовий земний приклад двоєдинства.
Тобто ти маєш на увазі сЄ.Непоганий жарт.а чому в танку??Яке танк має відношення до триєдинства чи двоєдинства??Ну і все ж щодо отого земного двоєдинства.Ким є чоловік і жінка?чимось чи кимось одним.А ким чи чим??Будь серйозним Браттіку,тут тобі не танк.

Танк символізує броню. В даному випадку броню від меча духовного - Слова Божого. На мою думку, подружжя - наглядний приклад Триєдиності Бога. Скажімо, хто для дитини є богом? Батько чи мати? Я думаю обоє в рівній мірі. І мама має повне право сказати дитині: якщо ти слухаєш мене - ти слухаєш тата, бо я і тато - одне. Для дитини. Так само і для нас: Бог Отець і Бог Христос і Бог Дух Святий для нас є в рівній мірі Богом.
Ну навіщо видумувати ровер,коли все чітко виклав Бог у Письмі.Шановний для дитини батько є все ж вищий,бо він є головою родини.Так і Бог є головою Христа,тому про яке ти рівноправство говориш я нерозумію.Якось ти зле послуговуєшся отим мечем духовним.Хіба що ним для тебе є всяка видумка яка зявляється у твоїй розумній голові.Тож тут дійсно броня (щит віри)є необхідною.Не гай дарма часу.

ссс, ти не уважно прочитав мій пост, або свідомо лукавиш, перекручуючи його зміст. Я не заперечую, що чоловік - голова дружині, а Бог Отець - голова Сину. Я лиш сказав, що для дитини, мати і батько на одному рівні, обоє вони для дитини є богом. Дитина в рівній мірі повинна слухатися як батька, так і маму. Вищість чоловіка має відношення лише для жінки, яка повинна слухатись чоловіка. Але для дитини обоє є рівні. Так само і для нас, що Син, що Отець на одному рівні, бо обоє - Одне (для нас).




Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31247
ДописДодано: 26 червня 2011, 15:38 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Taj написав:
Як нема аргументiв, то на помiч приходить власний переклад СЕ. Там вони собi вже все написали, як iм треба.
Ви як завжди неперевершенні пане Taj.Проте чомусь незрозуміло про що ви мову ведете.В яких таких випадках приходить власний переклад сЄ??От приміром ви в якому перекладі читаєте слова з1Ів5:7,в Ог чи Хом??Чи не помічаєте суттєвої різниці??Як на вашу думку яким тут слід користуватись перекладом,коли нема аргументів,яко то ви кажете??Напишіть будьте добрі по сутті.Дякую.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31250
ДописДодано: 26 червня 2011, 23:08 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Філологи науковці, що досліджують значення слів.
А он воно що.А чи є вони безсторонніми??Та й для чого вам зважати на якихось професорів.Ви ж власного професора Хоменка під ноги кидаєте,заперечуючи його переклад 1 Ів5:7.Хіба ні??Зміст то, який Юрку??
Це ви вже вигадуєте, й до речі вкотре до хамства вдаєтесь.
Чому ж вкотре зводите наклеп на мене.Я констатую факт вашого заперечення того що подав шанований професор,а саме відсутність вставки з 1Ів5:7,яка відчутно позбавляє вас важливого доводу тройці.Незаймайтесь словоблудством.
Цитата:
Професора Хоменка католика, того хто визнавав Святу Трійцю :yes: , ніхто під ноги не кидає.
Та я власне і не перечу тому що він визнавав тройцю.Я веду мову про те що ви неодноразово заперечуєте те що висвітлював католик пан Хоменко.Таким чином ви виявляєте що для вас його позиція стосовно 1ів5:7 є ніщо.Як це можна назвати по іншому,хіба не кидаєте під ноги його багаторічну працю??Постійно пробуєте увильнути від сутті питання говорячи що позиція церкви стосовно слів з1Ів5:7 інша та що Хоменко був сторонником тройці.Я ж не про це знову ж таки веду мову а власне про його переклад слів з1Ів5:7.Чи є він достовірним??Чи позиція Хоменка стосовно цього місця є суто його суб’єктивним поглядом ??Чи до цього причетні і інші церковні діячі і таким чином сама католицька церква?? Зрозуміло мабуть що так.Тож якщо ви з Підгорецьких,то я можу зрозуміти вашу позицію стосовно цього.То все ж відкрийтесь,чи маєте ви якесь відношення до Підгорецьких???
Цитата:
Стосовно чи є безсторонніми філологи, по-крайній мірі у них немає розбіжностей в трактуванні етимології слова ЛОНО. У чому й можна пересвідчитися на нетівських сторінках.
це ж чудово що нема розбіжностей.Проте ви самі визнали що значення цього слова є різне в залежності в якому контексті воно вживається.Хіба ні??То чому ж ви одразу пристали до отого одного значення утроби породіллі.Бог же не породілля.У Святому Письмі Він себе часто виявляє пастирем.Тому я взяв значення слова «лоно» яке вживається вконтесті цього прикладу.Звісно що,таким чином ви потрапили в глухий кут,тому й почали вдаватись до філологів та інших значень цього слова.Але при цьому ви шановний забули про контекст.Лише відсутність щирості та чесності призводить до таких дій.Отож ви нещирий та нечесний співбесідник.Чи я помиляюсь??

sss написав:
Yur написав:
Утробу нутро порорділлі іще називають материнським лоном.
Так ви хочете сказати що пан професор Хоменка мав на увазі що «по майданах виливають свої душі у материнське лоно» тобто у нутро породіллі звідки виходить дитина??Як це,виливати душу у нутро породіллі??Поясніть дуже цікаво!!
Цитата:
Так не про душі мова а про саме лоно, що є отим притулком. Я ж не заперечую, що значення слова лоно доволі обширне, навпаки кажу, що вузько берете. Тому й навів посилання на словники й на Писання. Ви ж намагаєтесь довести, що слово лоно не містить у собі внутрішнього РОДного змісту. Не підходить вам цитата Плач Єремії 2:12, де згадується материнське лоно, маємо й інші де говориться про лоно жінки, як ознаку особисту внутрішню. У того ж Хоменка :)
А як дасть їй води напитись, то, коли вона осквернила себе і спроневірилася своєму чоловікові, то станеться, що вода прокляття увійде в неї у всій своїй гіркоті, і опухне живіт у неї, і зів'яне лоно в неї, і стане вона проклята серед своїх людей. (Числа 5:27)
Знову нова цитата.Навіщо ж ви подавали першу,коли вона не підкреслює того значення утроби породіллі,адже душу туди не виливають?? Щодо Чисел,то очевидно що контекст вказує на те що тут лоном жінки є її утроба,але ж Бог не є жінкою і ніколи себе не прирівнює до жінки.Тож непіддавайтесь отій недобрій звичці не зважати на контекст.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31251
ДописДодано: 26 червня 2011, 23:12 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Братик написав:
ссс, ти не уважно прочитав мій пост, або свідомо лукавиш, перекручуючи його зміст. Я не заперечую, що чоловік - голова дружині, а Бог Отець - голова Сину. Я лиш сказав, що для дитини, мати і батько на одному рівні, обоє вони для дитини є богом. Вищість чоловіка має відношення лише для жінки, яка повинна слухатись чоловіка. Але для дитини обоє є рівні. Так само і для нас, що Син, що Отець на одному рівні, бо обоє - Одне (для нас).
Як це неуважно.Ти й знову повторюєш –«Дитина в рівній мірі повинна слухатися як батька, так і маму».Тому я змушений і цього разу тебе заперечити.Дитина в християнській сімї повинна слухатись більше батька,адже він є головою родини.Скажімо коли мати говорить дитині одне ,а батько інше.Як одне так і інше не суперечить Писанню.Кого повинна послухатись дитина??Якого «бога»??
Ну й те що Бог говорив про одне тіло,не вказує на одну сутність яка зявилась у чоловіка і жінки.Мова йшла про шлюб,сімейне обєднання двох людей у одну сімю.У вашої ж тройці начебто характер інший.Ні двох ні трьох Богів немає.Ніякого обєднання трьох Богів теж немає.Є,як кажуть ваші, один Бог який постає в трьох різних іпостасях,виявах.Може виявлятись яко Отець,яко Син або ж яко Дух Св в залежності до ситуацій та потребностей.Подібно як одна людина може бути дома батьком,на роботі вчителем ,а в армії військовим тощо.Тож не баламутьте голову людям з такими інтерпретаціями.Оприділіться ким є тройця-одним у трьох виявах чи три об’єднані в одне.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31255
ДописДодано: 26 червня 2011, 23:32 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Пане Дефенс і тут ви якось абстрагувались від коментарів повязаних з вашими повідомленнями.Не подавайте поганий приклад іншим у цьому.Он вже й Початківцеві нічого написати у відповідь.Докладіть все ж зусиль та допоможіть Юркові у цьому питанні.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 39  Далі


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>