Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 05 лютого 2025, 09:44

Створити нову тему Відповісти  [ 119 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Що означає народитися від води та Духа?
28075
UNREAD_POSTДодано: 21 грудня 2010, 14:20 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Братик написав:
Змінився яким чином?

Ти був добріший.

Цитата:
Якщо хтось постійно пише єресь...

Якщо постійно то згідний, але всі помиляються, навіть ти, то поясни як правильно.

Братик написав:
Цитата:
Тоді поясни свої слова:
Тому звідси випливає, що Христос говорячи про воду, теж мав на увазі тілесне народження. Він говорив про два різні народження: одне народження від води, друге народження від духа.

І де ти побачив тут водне хрещення? Я говорив про два народження а не про хрещення. Уважніше прочитай попередні дописи.

Я попросив пояснити:що Христос говорячи про воду, теж мав на увазі тілесне народження. То як ти пов’язуєш народження від води із тілесним народженням?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28076
UNREAD_POSTДодано: 21 грудня 2010, 14:22 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Протестант написав:
Ти якось дивно пояснюєш. У першому частині вірша віра і охреститися це різне, а другій частині віра означає хрещення.
Я намагаюся підкреслити логіку..................................

Щоб все не цитувати..... ясно, ти береш глибше. Але все таки даний тест говорить про водне хрещення, чи ні?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28078
UNREAD_POSTДодано: 21 грудня 2010, 16:08 

Востаннє тут були:
02 лютого 2025, 00:08
Написано: 4673
Віровизнання: християнин
Протестант написав:
Але все таки даний тест говорить про водне хрещення, чи ні?

Я вище показував, що занурення у воду без занурення у Христа немає жодного сенсу. Хрещення - це не просто (не лише) занурення у воду, але його ключове значення полягає в зануренні у Христа. До водного хрещення не можливо приступати без занурення у Христа, бо інакше таке водне хрещення не має ніякого значення. Але кожен хто зануриться у Христа, у Слово, той виконає все, що Христос заповів, у тому числі й водне хрещення по вірі.

Тому можна сказати, що даний текст говорить про водне хрещення при умові занурення у Христа або про занурення у Христа, яке включає водне хрещення. Ці обидва твердження є тотожними.

Але не правильно вважати, що цей текст говорить лише про водне хрещення без занурення у Христа. Бо саме водне хрещення не має жодного значення, якщо охрещуваний не вірить всім серцем у Христа.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28083
UNREAD_POSTДодано: 21 грудня 2010, 18:28 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
даний текст говорить про водне хрещення при умові занурення у Христа або про занурення у Христа, яке включає водне хрещення.

Тепер зрозуміло, із цим погоджуюся.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

28090
UNREAD_POSTДодано: 21 грудня 2010, 21:48 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Цитата:
Братик написав:
Змінився яким чином?

Ти був добріший.

Цікаво, яким би ти охарактеризував Христа, коли Він розганяв торговців з храму. Є таке поняття, як праведний гнів. Але це питання немає відношення до обговореної теми.

Цитата:
Я попросив пояснити:що Христос говорячи про воду, теж мав на увазі тілесне народження. То як ти пов’язуєш народження від води із тілесним народженням?

Я вже пояснив свою думку вище. Подивися хоча б перше повідомлення на сторінці 7.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31438
UNREAD_POSTДодано: 10 липня 2011, 22:36 

Востаннє тут були:
viewtopic.php?p=31344#p31344
Братик написав:
Протестант написав:
Братик написав:
А умова для спасіння одна: це народження від Духа Святого.

.... і від Писання

Немає такої умови в Біблії

Iван.3:5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже. "Вода" тоді що?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31441
UNREAD_POSTДодано: 10 липня 2011, 23:08 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Протестант написав:
Iван.3:5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже. "Вода" тоді що?
Вода як те, без чого не можливе земне життя. Й тварини мають таке.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

31443
UNREAD_POSTДодано: 10 липня 2011, 23:22 

Востаннє тут були:
Yur написав:
А я думаю, що там йде мова про живу воду = слово Боже, що оживляє:
Ісус відповів і промовив до неї: Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: Дай напитись Мені, ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води. (Iван.4:10)

Хто вірує в Мене, як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його. (Iван.7:38)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31448
UNREAD_POSTДодано: 11 липня 2011, 00:01 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Yur написав:
А я думаю, що там йде мова про живу воду = слово Боже, що оживляє:
Ісус відповів і промовив до неї: Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: Дай напитись Мені, ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води. (Iван.4:10)

Хто вірує в Мене, як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його. (Iван.7:38)
У чому ж тоді різниця між живою водою і животворящим Духом :)
Не можемо сторонитися води, як складової ЖИТТЯ.

Я христив вас водою, а Той вас христитиме Духом Святим. (Марка 1:8)

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

31449
UNREAD_POSTДодано: 11 липня 2011, 00:17 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Дух оживляючий - є особою, а жива вода - це те, що виходить із утроби - тобто те слово, яке промовляє Дух. Я так думаю.

Звичайна вода дає життя лише дочасній плоті. А Жива Вода дає життя вічне - життя нашому духу.
Звичайна вода, що ми п'ємо чи у ній занурюємося, є лише образом тої Води Живої, яку ми приймаємо від Христа, і перебуваючи у Христі (як та вітка на лозі), то ця вода виливається з нашої утроби, даючи іншим життя вічне.

І Христос каже: А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне. (Iван.4:14)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31450
UNREAD_POSTДодано: 11 липня 2011, 00:43 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Yur написав:
Дух оживляючий - є особою, а жива вода - це те, що виходить із утроби - тобто те слово, яке промовляє Дух. Я так думаю.
Ну як слово може асоціюватися з водою, хіба що в негативному плані, як кажуть "лити водицю". Жива вода мається на увазі, як утамування духовної спраги.
Слово ж і є Дух.
І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого. (2-е Сол.2:8)

В контексті Івана 3:5 йдеться саме про народження для ЖИТТЯ. Людина народжується во плоті, для якої вода є життєдайною необхідністю, аби потім відродитися у Дусі Святому.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

31480
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2011, 16:00 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Цитата:
Дух оживляючий - є особою, а жива вода - це те, що виходить із утроби - тобто те слово, яке промовляє Дух.

Тоді як же написано "Я христив вас водою, а Той вас христитиме Духом Святим". (Марка 1:8)? Іван не христив живою водою, Іван хрестив звичайною водою. Як бачимо "вода" зустрічається у різних значеннях: вода, як фізична сутність, тобто матерія, наше тіло; вода, як очищення, охрещення (Іванове хрещення); вода в духовному значенні, як Живе Слово.

Хай благословить тебе Господь!
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

47052
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2014, 17:38 

Востаннє тут були:
12 жовтня 2014, 08:28
Написано: 222
мені хотілося б запитати хрещення водою, як би мовити що це значить для самої людини яку хрестять, ну незнаю як спитати правільно: -буде їй після цього якось краще, стане вона більш наближеною до Бога, буде вона согрішати......

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49475
UNREAD_POSTДодано: 31 грудня 2024, 11:27 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
31 грудня 2024, 12:11
Написано: 70
Братик написав:
А відносно народження від води, то хіба розширена цитата не підтверджує мої слова? Никодим, почувши про друге народження, здивувався, як може людина ще раз родитися, адже не може ж вона знову ввійти до утроби матері. Тобто він говорив про тілесне народження. Христос же пояснив, що народження від духа не є народженням від тіла, бо "народжене від тіла є тіло, а народження від духа є дух". У всіх цих витатах фігурує два поняття: народження від тіла і народження від духа. Тому звідси випливає, що Христос говорячи про воду, теж мав на увазі тілесне народження. Він говорив про два різні народження: одне народження від води, друге народження від духа.

Повністю з вами згідна. Оскільки "земля із води та водою складена" (2Пет.3:5), а Чоловік створений з цього пороху земного, то все, що народжується від земних - є народженим з води.

Тим паче, треба мати на увазі, що всяке народження має своїх батьків. Без них народження не буває. Вони ініціатори, так би мовити, народити потомство. Ніколи "потомство" не ініціює своє народження. Ні в одному, ні в другому випадку. Це прерогатива батьків. Народжений уже нічого не може додати до свого народження, бо факт народження відбувся.

Ніяке занурення у воду, типу "водне хрещення", як самостійний акт, не є народженням з води, бо не має ніяких батьків. Воно потрібне при іншому народженні - народженні від Бога, від Духа. Отець ініціює це дійство шляхом освячення, відділення, людини в Дусі і вірі істині. Людина, спонукувана вірою, хреститься в ім'я Ісуса Христа в спосіб занурення у воду. І тепер вона живе, ходить в імені Отця, в якому ходить і Ісус Христос. Від народження згори маємо нового Батька - Бога.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 119 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>