Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 28 вересня 2024, 01:30




Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31552
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 00:17 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Defens написав:
sss написав:
Defens написав:
Можливо подружя і не цілком відповідна аналогія Трійці, думаю більше підходить простір, який складається із висоти, ширини і довжини, складає нероздільну єдність але кожна координита є чимось іншим. Сподііваюсь що ця аналогія допоможе зрозуміти заблуканим вівцям - свідкам башти істину про Божу природу!
Знову ж таки чергові аналогії для хочаб якогось пояснення тройці,дарма що Живого Бога-особу порівнюють до неживих простих величин.Таких аналогій багато до яких ви вдаєтесь.Чув подібну,де тройцю порівнюють до яйця(одного)-білка,жовтка,та шкарлупи(трьох).Проте чомусь той хто вдався до такої аналогії чомусь забув що той же білок чи жовток яйцем не є,а лише його частиною.Подібно і ви пане Defens забуваєте що довжина,без ширини та висоти також не є простором,а лише його сладовою.Тому ми ніколи про довжину не говоримо як про простір.а от про Синга ви говорите як про одного Бога.Чому??Та й зрештою думаю годі тут наводити якісь аналогія аби доказати тройцю.Ісус Христос,будучи найкращим вчителем жодного разу не вдався до таких аналогій щодо тройці,хоча щодо інших речей з його уст вийшла і не одна така аналогія.Як думаєте чому??Невже він не усвідомлював потребу яка притаманна людям,щодо сприйняття тройці в таких аналогіях.чому ви до них вдаєтесь,а він ні??Тож не переймайтесь долею "заблуканих овець" свідків башти.Тримайтесь обговорюваною теми та постарайтесь виявити витримку і допомогти зясувати істинну у цьому питанні.Чекатиму ваших пояснень.
Дійсно, без висоти чи ширини простір не буде простором. Правильно, але цим ви підтвердили що Отець без Сина чи Духа Святого не буде Богом.
А ким же тоді??Ким же тоді був Отець,коли Сина нестало на протязі трьох днів??
Цитата:
Все вірно, дякую за логічну підказку про підтвердження Трійці.
Та наздоровя.але я небачу у цій аналогії жодного підтвердження тройці.Відкрийте її ясніше!!
Цитата:
Як видно аналогія із простором дуже точна. Ще раз дякую.
Будь ласка,проте у чому ж вона точна.Розясніть.наперед дякую.
Цитата:
Аналогії не є доказом, а прикладом, який допомагає зрозуміти істину. Ісус теж використовував аналогії в притчах. Тому прошу не лукавити.
Гм,а в чому моє лукавство полягає.У тому що я небачу тотожності вашого прикладу щодо простору та тройцею??Мабуть погано відкриваєте це.тож дуже прошу вас роз’ясніть це доступніше.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31553
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 00:18 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Marius (Mak) написав:
ми всі люди на ціі землі не можим зрозуміти до кінця ні Бога ні Його Триєдинство...як казав і Мартин Лютер:,, якщо ми спробуем до кінця зрозуміти нашим розумом Триєдинство то можна втратити розум, а якщо ми не повірим в це то можна втратити спасіня.''
я не теологале читаючи святе писаня я розумію що нам не все дано зрозуміти тому інколи треба просто ВІРИТИчому люди вважають себе такими розумними що дуають що можуть помістити Бога в своій головілюди не шукають як виконувати Божі заповіді а хочуть показати своє знання
як можна повірити людині яка їде проти Слова Божого кажучи що Бог не триєди всього лише тому що він цого не розуміе
Шановний ,та ми не просто не розуміємо вашого догмату,ми не бачимо жодних підстав у Писанні,які б вказували на ту тройцю.Ні цього слова,ні чітко вираженої конфігурації,подібно яка є у вас,в Божому слові не знайти.То як ви насмілюєтесь говорити про те що сЄ йдуть проти Слова.Наводьте свої підстави з Писання де б про це чітко було сказанно,от і зясуємо чи так воно є.До поки усі доводи ваших одновірців як бачимо є простою маніпуляцією з неточними перекладами,неправильним розумінням ба навіть з явними вставками людського в Боже.Навіть до чого додумалиьс,говорячи що Бога неможливо пізнати.То як ви пізнали що він Троодин??Усе це викрито та спростованно.тож маєте ще щось,або ж можете щось заперечити з того що тут спростованно щодо тройці,то уважно це проаналізую,коли напишете.Успіхів вам.
Marius (Mak) написав:
цікаво про тих людей що вірять тільки в те що можуть зрозуміти своєю головою,що для вас віра????
Те що й написанно у Біблії-«А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого.».Розумієте суть цих слів??повинна бути якась підстава сподіванного чи доказ небаченногодля такої віри.Інакше така віра буде сліпою.Он один тут парубок,писав що Бог це Рожевий Невидимий Одноріг.Як думаєте чи варто у це повірити??Тож для кращого розуміння дайте відповідь,що таке сліпа віра??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31554
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 00:19 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
початківець написав:
Verum написав:
Все, що я тут прочитав,схиляє мене до думки,що sss усе логічно доводить, а переважна більшість просто виляє хвостами.....Не врахуєте це за образу,це моя особиста думка.
.:D так-так! Справа в тому, що дійсно 3s все доводить на основі своєї логіки. Всі інші стараються доводити на основі Письма. Тому й получаються такі розбіжності.
Все таки світлий розум переміг.Знайшовсь тут хоч один для кого є очевидним абсурд тройці.Що б ти Початківце не говорив,правдоподібно виглядає,що ти є початківцем не лише тут на форумі і слова подаєш в стовпчик не розуміючи цього,а й у Божій науці.Проте це не біда.Навчишся як і тут на форумі слова подавати нормально,так і Писання сприймати так як належиться.Лишень слід бути чесним,об’єктивним та смиреним,чого і тобі бажаю.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31555
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 00:20 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Marius (Mak) написав:
незнаюякий Бог у sss але мій Бог настільки великий що ніяка людська логіка його не розкриє до кінця
я вважаю що ми не можим вірити лише в те що ми розуміем своею логікою інколи треба просто вірити по справжньому якщо подивитисі Євр. 11:1 то ми бачим що не все можна довести логікою Бог кличе на вірити і в те що ми не розуміем до кінця!!
якщо я читаю біблію то вірю в все чо там написано я не можу відрізати кусок і викінути лише тому що я не розумію
я вважаю що в Триединство Бога невірять тільки ті що не читають Біблію і ніколи не дивились в орегіналі як пише!!
А ну,ну розкажи як пише в ориг..Ти мабуть читаєш його.Цікаво,дуже прошу.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31560
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 12:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Звідки: Рівненщина
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Що б ти
Початківце не
говорив,правдоподібно
виглядає,що ти є
початківцем не лише тут
на форумі і слова подаєш
в стовпчик не розуміючи
цього,а й у Божій
науці.Проте це не
біда.Навчишся як і тут на
форумі слова подавати
нормально,так і Писання
сприймати так як
належиться.Лишень слід
бути чесним,об’єктивним
та смиреним,чого і тобі
бажаю.

Та заспокійтеся. Ніхто не заперечує те, що ти дійсно є розумною та дуже грамотною людиною. І це я говорю без іронії. Але біда в тому, що ти сам іноді захоплюєшся своїми інтелектуальними здібностями, що заважає бути смиренним та лагіднішим. Хоч сам всіх звинувачуєш у нещирості та хитрості. Але ж сам недалеко відійшов. Ти сам цитуєш Огієнка, а коли тобі наводять місця з того ж Огієнка, які прямо свідчать про те, що Ісус є Бог, то ти звинувачуєш нас, що ми користуємся невдалим та невірним перекладом. Тому оприділись.
І взагалі, я не стараюсь показатися розумником в чиїсь очах, в тому числі і твоїх.




"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31564
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2011, 23:56 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
..у перекладі Хоменка ..
viewtopic.php?p=31563#p31563
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє :)

sss написав:
Yur написав:
Не вигадуйте, аргументи якраз вказують на зворотнє; ніде не сказано що твориво є роджене, саме про Сина сказано роджений, Того Хто і Є Початком усього сотвореного і його Кінцем.
та я вроді би не вигадую,а ссилаюсь на те як написанно.самі ж писали що слід найперш вірити у те що написанно.Тож чи ви вірите у те що Син є першим «початком(першим) Божим творивом»(Об3:14).
Авжеж, вірю що Син Є початок Божого творива (Об'явлення 3:14), що Він і Є Початок і Кінець. (Об'явлення 22:13); й також вірю, в Однородженого Сина, що в лоні Отця,

sss написав:
Також цікаво що ви відповісьте стосовно того як сказанно про ангелів-вони родженні чи сотворенні??Та й про мудрість уПр8:22 вона роджена чи все ж сотворена??Не соромтесь,сміливіше.
Що ж тут соромитися, від кого може бути народжена мудрість, як не від Бога. В серці людини теж народжується розумне й не розумне, думки добрі і злі, й це аж ніяк не заперечує, що людина народжує дітей.

sss написав:
Yur написав:
Пане sss, звичайно можна заговорити й це питання. Утім кожен розуміє, й ваші одовірці в тому числі, що ЛОНО в контексті народження не може бути ніякою пазухою, а є утробою -- внутрішньою сутністю, що й вказує на єдиносущність Отця і Сина.
Так справа в тому що ви пересмикуєте і видаєте бажане за дійсне.Адже не написанно що роджений з лона Отця.Як не крути слово «родженний» стосовно духовних осіб передає все ж не ту саму думку що й в людей,так само як і інші речі стосовно людей не несуть ту ж саму суть стосовно духовних осіб.
Й нічого крутити, Єдинородний ОДИН.
Порівняння з мудрістю дешеве (як і все у свідків), мудрість одна з моральних чеснот всеохоплююча і не є істотою, ким до речі є ангели.

sss написав:
Ми зовсім різні,бо ми тіло де є він і вона,вони є духи де поділення на він і вона немає.Тому той лоно у Бога,не слід плутати з лоном у жінки,подібно як місце людини яким вона сідає на щось не слід плутати з тим місцем яким Бог сідає на щось.Чи не так Юрію??
А яким місцем сідає Бог, раз уж почали.

sss написав:
Yur написав:
Тим паче, якщо не було НІЧОГО окрім Бога, то звідкіля взялася ота пазуха, що означає наявність одягу? Тому коли вже й говорити про якийсь одяг/пазуху, то як приналежність Божій сутності, й тоді справді уже немає значення утроба чи пазуха, бо не є зі сторони, а є Божою сутністю.
Нащо ж і далі вдавати нерозумного коли неодноразово вам писав,що лоно стосовно Бога вказує не на складки верхнього Божого одягу,а на те безпечне та затишне місце коло Бога,подібно як таким місцем у пастуха була запазуха.Тож коли не було нічого,все таки оте місце коло Бога було.Там власне й був Син,адже «Слово було з Богом».Так написанно чи ні,Юра??
Написано Однороджений Син, що в лоні Отця. Про місце коло Бога це уже ви вигадуєте. Не написаного такого й бути такого не може, по тій простій причині, що не було НІЧОГО окрім Бога, у тому числі й жодних місць затишних, безпечних й тому подібних.

До речі, одновірці ваші уже давно зрозуміли, що коли немає НІЧОГО окрім Бога й нічого щось по-за Богом шукати. Й ви це зрозуміли, але задля "збереження лиця" вирішили попручатися у сподіваннях, що звівши розмову в інше русло, як завжди це буває, може якось замнеться. Не вийде.

sss написав:
Yur написав:
Мова про Однородженого Сина, що в лоні Отця. Особу.
Так ,і там не сказанно про «родженого з лона Отця»,що власне заперечує вашу думку,адже народжуються з лона,а не в лоні.Хіба ні??
Ні, пане sss, сказано. Чорним по білому НАПИСАНО:
Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був. (Івана 1:18)

переклад Хоменка
Ніхто й ніколи Бога не бачив. Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, - той об'явив.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31576
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2011, 19:09 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
початківець написав:
sss написав:
Що б ти
Початківце не
говорив,правдоподібно
виглядає,що ти є
початківцем не лише тут
на форумі і слова подаєш
в стовпчик не розуміючи
цього,а й у Божій
науці.Проте це не
біда.Навчишся як і тут на
форумі слова подавати
нормально,так і Писання
сприймати так як
належиться.Лишень слід
бути чесним,об’єктивним
та смиреним,чого і тобі
бажаю.

Та заспокійтеся. Ніхто не заперечує те, що ти дійсно є розумною та дуже грамотною людиною. І це я говорю без іронії. Але біда в тому, що ти сам іноді захоплюєшся своїми інтелектуальними здібностями, що заважає бути смиренним та лагіднішим. Хоч сам всіх звинувачуєш у нещирості та хитрості. Але ж сам недалеко відійшов. Ти сам цитуєш Огієнка, а коли тобі наводять місця з того ж Огієнка, які прямо свідчать про те, що Ісус є Бог, то ти звинувачуєш нас, що ми користуємся невдалим та невірним перекладом. Тому оприділись. І взагалі, я не стараюсь показатися розумником в чиїсь очах, в тому числі і твоїх.
О,починаєте прогресувати хоч тут на форумі.це вже добре,слова пишете так як слід.посутті вашого повідомлення.Даруйте ,але я ненамагаюсь себе показати грамотною людиною.про це теж говорю без іронії.Більш того жодним чином не захоплююсь своїми інтелектуальними здібностями.Щодо смирення та лагідності то тут мені їх заважає виявляти ваше ставлення(не тільки ваше) до сЄ.Яскравим прикладом цього є пан Верум який просто висловив свою думку, яка більш схожа до думки сЄ.Ну й пани тут присутні чуть не заклювали його за це.А чоловік же просто шукає правду.он так налякали його що вже й нечути тут його.Тож моє ставлення до присутніх тут панів є повністю відповідним до того яке вони демонструють до сЄ.Я уже писав колись і ще раз повторю,моє поводження є повним відображенням поводження вашої компанії.Якщо я не смиренний чи нелагідний,то це тому що такими є ви??Дивлячись на поводження моє,маєте можливість побачити себе.
Щодо мого звинувачення вас у нещирості,то так воно і є.Ви дійсно часто себе ведете нещиро.Незнаю чи завжди свідомо.Цитую Ог бо тут так роблять пани.проте для порівняння використовую і інші.особливо коли є у цьому потреба аби ви самі подивились на той чи інший фрагмент об’єктивно,а не так як його побачив певний перекладач,якими іноді керувала певна суб’єктивність або ж інша необ’єктивна користь.Тому мені нічого оприділятись,лишень вам пропоную бути всебічними,бо тільки так ви пізнаєте істинну.Тож то ваша справа,бажаєте чи ні.Я будучи сЄ,завжди використовую різні переклади аби побачити повну картину.І на мою думку робити так правильно.От до прикладу,як ви сприймаєте слова з 1Тим3:16-«Безсумнівно, велика це таємниця благочестя: Хто в тілі з'явився, Той оправданий Духом,»(Ог).Чи тут йде мова про Бога?Звичайно що ні.Чи не так??А тепер порівняємо з російським синодальним перекладом(СП)-« И беспрекословно -- великая благочестия тайна: Бог явился во плоти, оправдал Себя в Духе».Як самі ж бачите тут зовсім інший зміст,де каже начебто сам Бог явився в тілі.Ну й зачастую дехто використовує цей фрагмент аби підтвердити буцім Ісус-Бог.Проте згідно з Ог,такий висновок не випливає.Тож це місце є дуже сумнівне.Подібно і з Ог,інші перекладачі подають деякі фрагменти по іншому ніж він.і власне читаючи ті фрагменти доходиш до іншого висновку.Скажімо той же вірш з Рим9:5 де Христа буцім названо «Богом що над усіма».З перекладу сучасною мовою(СМ) такого висновку не дійдеш.тож це також є принаймні спірний фрагмент.Слід просто задуматись кому було вигідно тут назвати Ісуса Богом подібно як і в 1Тим 3:16.Як і один так і інший так і третій переклади тих хто вірить у тройцю.Чому в той час як російський православний синод в своєму перекладі 1Тим3:16,називає Ісуса Богом,Ог це спростовує,і перекладає по іншому,де й натяку на Бога немає??Як на мене відповідь очевидна-синод піддався бажанню видати бажанне за дійснеі трохи сфальшував написанне,аби був ще один аргумент з Письма щодо того що Ісус-Бог.Так і в інш перекладах.Огієнко в інших місцях піддається такому бажаню,можливо воно було не так його як тих хто над ним.Тож думайте пане Початківце і ніколи не доведеться хизуватись нічим.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31577
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2011, 19:10 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє :)
Даруйте,але як на мене, ваші закиди є пезбідставними.Аби не виникало у цьому сумнівів,вкажіть що саме вас наштовхнуло на тку думку.Я свою підставу вашої приналежності до опозиції церкви вказав-це ваше заперечення того що переклав католик Хоменко у 1Ів5:7.Підкреслюю ще раз –це він робив під пильним наглядом церкви.Ви ж його працю кинули під ноги.Це й нагадало мені поводження тих кого називають Підгорецькими.Тепер хотілося б почути вас.Прошу,прошу…

sss написав:
Yur написав:
Не вигадуйте, аргументи якраз вказують на зворотнє; ніде не сказано що твориво є роджене, саме про Сина сказано роджений, Того Хто і Є Початком усього сотвореного і його Кінцем.
та я вроді би не вигадую,а ссилаюсь на те як написанно.самі ж писали що слід найперш вірити у те що написанно.Тож чи ви вірите у те що Син є першим «початком(першим) Божим творивом»(Об3:14).
Цитата:
Авжеж, вірю що Син Є початок Божого творива (Об'явлення 3:14), що Він і Є Початок і Кінець. (Об'явлення 22:13); й також вірю, в Однородженого Сина, що в лоні Отця,
Не хвилюйтесь пане Юр,я вас запитував лишень щодо Об3;14.Тож дякую вам за відповідь.Але чи не є бува це лукавством,читати одне а тлумачити інше як то роблять ваші одновірці говорячи що там мається на увазі що Ісус не є самим початком Божих творінь,а тим хто почав Божі творіння.як гадаєте?

sss написав:
Також цікаво що ви відповісьте стосовно того як сказанно про ангелів-вони родженні чи сотворенні??Та й про мудрість уПр8:22 вона роджена чи все ж сотворена??Не соромтесь,сміливіше.
Цитата:
Що ж тут соромитися, від кого може бути народжена мудрість, як не від Бога. В серці людини теж народжується розумне й не розумне, думки добрі і злі, й це аж ніяк не заперечує, що людина народжує дітей.
Це ви так знову перечите Хоменкові який переклав що мудрість сотворена,говорячи про її народження,чи просто виляєте хвостом як висловився один пан з ясним розумом??Всеж вона сотворена чи роджена згідно з тим як переклав ваш опозиціонер Хоменко.Також я не прочитав нічого від вас щодо ангелів.Я ж вас запитував Юр,ангели сотворенні чи родженні??Чому ви промовчали??

sss написав:
Yur написав:
Пане sss, звичайно можна заговорити й це питання. Утім кожен розуміє, й ваші одовірці в тому числі, що ЛОНО в контексті народження не може бути ніякою пазухою, а є утробою -- внутрішньою сутністю, що й вказує на єдиносущність Отця і Сина.
Так справа в тому що ви пересмикуєте і видаєте бажане за дійсне.Адже не написанно що роджений з лона Отця.Як не крути слово «родженний» стосовно духовних осіб передає все ж не ту саму думку що й в людей,так само як і інші речі стосовно людей не несуть ту ж саму суть стосовно духовних осіб.
Цитата:
Й нічого крутити, Єдинородний ОДИН.Порівняння з мудрістю дешеве (як і все у свідків), мудрість одна з моральних чеснот всеохоплююча і не є істотою, ким до речі є ангели.
До чого тут один єдинородний.Мова йшла про народження в духовному світі яке не слід порівнювати з тілесним.Тому й приклад з мудрістю є дуже навіть доречним,адже вона теж є родженою(сотвореною) перш усього творива.Чи не так?тож як і все у сЄ основане на Писанні і є взаємо повязанне на відмінну від вас навіть таких доблесних опозиціонерів католицькому режиму.Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.

sss написав:
Ми зовсім різні,бо ми тіло де є він і вона,вони є духи де поділення на він і вона немає.Тому той лоно у Бога,не слід плутати з лоном у жінки,подібно як місце людини яким вона сідає на щось не слід плутати з тим місцем яким Бог сідає на щось.Чи не так Юрію??
Цитата:
А яким місцем сідає Бог, раз уж почали.
Гадаєте можливо про це дізнатись?

sss написав:
Yur написав:
Тим паче, якщо не було НІЧОГО окрім Бога, то звідкіля взялася ота пазуха, що означає наявність одягу? Тому коли вже й говорити про якийсь одяг/пазуху, то як приналежність Божій сутності, й тоді справді уже немає значення утроба чи пазуха, бо не є зі сторони, а є Божою сутністю.
Нащо ж і далі вдавати нерозумного коли неодноразово вам писав,що лоно стосовно Бога вказує не на складки верхнього Божого одягу,а на те безпечне та затишне місце коло Бога,подібно як таким місцем у пастуха була запазуха.Тож коли не було нічого,все таки оте місце коло Бога було.Там власне й був Син,адже «Слово було з Богом».Так написанно чи ні,Юра??
Цитата:
Написано Однороджений Син, що в лоні Отця. Про місце коло Бога це уже ви вигадуєте. Не написаного такого й бути такого не може, по тій простій причині, шо не було НІЧОГО окрім Бога, у тому числі й жодних місць затишних, безпечних й тому подібних.
Так і написанно,тому не кажіть роджений _з_лона.Чи не так?.Ну а щодо того коли небуло нічого Окрім Бога навіть лона Божого,тобто місця коло Бога,то з моменту зявлення(родження) Сина зявляється лоно Бога,тобто оте місце,яке порівнюється з лоном пастуха який носив у ньому овечку.Чи будуть якісь розумні заперечення??
Також якщо пам’ятаєте,то Ісуса названо агнцем Божим,що ще яскравіше узгоджується з тим про що пишу.Людина пастух носить у лоні ягня,Ісус-ягня Боже подібно перебував у лоні Пастуха Бога.Як я і говорив усе Писання само розкриває,в тому числі і стосовно лона Бога.

Цитата:
До речі, одновірці ваші уже давно зрозуміли, що коли немає НІЧОГО окрім Бога й нічого щось по-за Богом шукати. Й ви це зрозуміли, але задля "збереження лиця" вирішили попручатися у сподіваннях, що звівши розмову в інше русло, як завжди це буває, може якось замнеться. Не вийде.
Цікаво чому таким шрифтом малим подали цей текст.взагалі пане Юр пручатись задля лиця мені нічого,бо воно у мене збереженне як ніколи.тому й немаєте до чого підкопатись крім мови про невігласів та упертюхів.Тож ще раз для вас та ваших однодумців-Коли небуло нічого окрім Бога,зявляється син і одночасно зявляється оте місце яке символічно названо лоном подібним до того яке є у пастуха. Сподіваюсь це не є зведенням розмови в інше русло,а й далі зясування сутті того що таке лоно в якому перебував син.Будуть зрозумілі заперечення???

sss написав:
Yur написав:
Мова про Однородженого Сина, що в лоні Отця. Особу.
Так ,і там не сказанно про «родженого з лона Отця»,що власне заперечує вашу думку,адже народжуються з лона,а не в лоні.Хіба ні??
Цитата:
Ні, пане sss, сказано. Чорним по білому НАПИСАНО:
Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був. (Івана 1:18)переклад Хоменка
Ніхто й ніколи Бога не бачив. Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, - той об'явив.
Ну й як ці слова вказують на те що син родився _з_лона,тобто з середини Бога??Як на мене,вони чітко показують те що сталось колись--сина який перебував в лоні Бога,Творець посилав на землю.якраз тоді син виявляє нам не те що він Бог,а те яким є Бог.Адже дивлячись на нього(не зовнішньо) авнутрішньо,по характеру ми розуміємо яким є Бог та Отець Ісуса.От таким чином син нам виявив Бога,а саме його характер.Тож не відривайте від одного та не пристосовуйте до іншого,адже це нерозумно.На все добре пане Юр.І далі сподіваюсь від вас розсудливості!!!




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31582
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2011, 21:26 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Звідки: Рівненщина
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Тож моє
ставлення до присутніх
тут панів є повністю
відповідним до того яке
вони демонструють до
сЄ.

А. Он воно як: з чистим - чисто, з лукавим - по лукавству його. :yes:
Цитата:
Я уже писав колись і
ще раз повторю,моє
поводження є повним
відображенням
поводження вашої
компанії.Якщо я не
смиренний чи
нелагідний,то це тому
що такими є ви??

просто в тебе якась неправильна думка склалась. Нема тут ніякої "компанії". Кожен від власного імені дописує свої поняття на те чи інше питання. Принаймні можу сказати за себе. Якщо я згідний з думкою учасника, в незалежності від того, до якої деномінації він належить, то чому я буду перечити. І навпаки.
Цікава в тебе поняття. Буди лукавим, бо всі такі! :lol:
Цитата:
Я будучи сЄ,завжди
використовую різні
переклади аби побачити
повну картину.І на мою
думку робити так
правильно.

так, це правильно. Але говорити про неточність перекладу через те, що в тому чи іншому перекладі є прямо сказано про Божественість Ісуса Христа, неправильно. Тому, напевно, у вас( сЄ) і виникла потреба у новому ультрасучасному перекладі Письма, де місця, які свідкують, що Ісус і Отець - одне, трішки перекручені. Чи не так?
Цитата:
думайте пане Початківце
і ніколи не доведеться
хизуватись нічим.

дійсно, нам треба думати лиш над тим, що нам, християнам, нічим хизуватись. Хіба іменем Господа нашого Ісуса Христа!




"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31583
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2011, 21:44 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє
Даруйте,але як на мене, ваші закиди є пезбідставними.Аби не виникало у цьому сумнівів,вкажіть що саме вас наштовхнуло на тку думку.
Які закиди, ви взагалі про що думаєте, пане sss .. ану, ану зінавайтесь :lol:

sss написав:
Я свою підставу вашої приналежності до опозиції церкви вказав-це ваше заперечення того що переклав католик Хоменко у 1Ів5:7.Підкреслюю ще раз –це він робив під пильним наглядом церкви.Ви ж його працю кинули під ноги.Це й нагадало мені поводження тих кого називають Підгорецькими.Тепер хотілося б почути вас.Прошу,прошу…
Про Хоменка ось тут: viewtopic.php?p=31563#p31563 , стосовно підгорецьких монахів, мало про це обізнаний. Можете відкрити окрему гілку.

sss написав:
Yur написав:
Авжеж, вірю що Син Є початок Божого творива (Об'явлення 3:14), що Він і Є Початок і Кінець. (Об'явлення 22:13); й також вірю, в Однородженого Сина, що в лоні Отця,
Не хвилюйтесь пане Юр,я вас запитував лишень щодо Об3;14.Тож дякую вам за відповідь.Але чи не є бува це лукавством,читати одне а тлумачити інше як то роблять ваші одновірці говорячи що там мається на увазі що Ісус не є самим початком Божих творінь,а тим хто почав Божі творіння.як гадаєте?
Гадаю як написано так і воно є. Єдинородний Син Божий і Є Початок і Кінець.

sss написав:
Yur написав:
Що ж тут соромитися, від кого може бути народжена мудрість, як не від Бога. В серці людини теж народжується розумне й не розумне, думки добрі і злі, й це аж ніяк не заперечує, що людина народжує дітей.
Це ви так знову перечите Хоменкові який переклав що мудрість сотворена,говорячи про її народження,чи просто виляєте хвостом як висловився один пан з ясним розумом?? Всеж вона сотворена чи роджена згідно з тим як переклав ваш опозиціонер Хоменко.
Хоменко це ваш свідківський опозиціонер, бо у його перекладі сказано Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, ви ж йому суперечите, кажете що сотворений. хоч написано саме ЄдиноРОДний. А у стосунку до чесноти мудрості, нехай буде що вона водночас сотворена й народжена. Про Сина ніде не сказано, що Він сотворений.

sss написав:
Також я не прочитав нічого від вас щодо ангелів. Я ж вас запитував Юр,ангели сотворенні чи родженні??Чому ви промовчали??
Говорив уже не раз, ангели духовні сотворіння.

sss написав:
Yur написав:
Й нічого крутити, Єдинородний ОДИН.Порівняння з мудрістю дешеве (як і все у свідків), мудрість одна з моральних чеснот всеохоплююча і не є істотою, ким до речі є ангели.
До чого тут один єдинородний.Мова йшла про народження в духовному світі яке не слід порівнювати з тілесним.Тому й приклад з мудрістю є дуже навіть доречним,адже вона теж є родженою(сотвореною) перш усього творива.Чи не так?тож як і все у сЄ основане на Писанні і є взаємо повязанне на відмінну від вас навіть таких доблесних опозиціонерів католицькому режиму.Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.
Якщо про мудрість й сказано сотворена (встановлена) й народжена, то про Сина сказано Однонароджений.

sss написав:
Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.
Це добре, що накінець засвоїли.

sss написав:
Yur написав:
А яким місцем сідає Бог, раз уж почали.
Гадаєте можливо про це дізнатись?
Гадаю, що нічого вам про це просторікувати.

sss написав:
Yur написав:
Написано Однороджений Син, що в лоні Отця. Про місце коло Бога це уже ви вигадуєте. Не написаного такого й бути такого не може, по тій простій причині, шо не було НІЧОГО окрім Бога, у тому числі й жодних місць затишних, безпечних й тому подібних.
Так і написанно,тому не кажіть роджений _з_лона.Чи не так?.
Кажу так як написано, читайте зверху.

sss написав:
Ну а щодо того коли небуло нічого Окрім Бога навіть лона Божого,тобто місця коло Бога,то з моменту зявлення(родження) Сина зявляється лоно Бога,тобто оте місце,яке порівнюється з лоном пастуха який носив у ньому овечку.Чи будуть якісь розумні заперечення??
То що спершу з'являється лоно, чи Син ?

sss написав:
Також якщо пам’ятаєте,то Ісуса названо агнцем Божим,що ще яскравіше узгоджується з тим про що пишу.Людина пастух носить у лоні ягня,Ісус-ягня Боже подібно перебував у лоні Пастуха Бога.Як я і говорив усе Писання само розкриває,в тому числі і стосовно лона Бога.
Пане sss, люди не глупі в тому числі ваші одновірці, усе бачать, усе розуміють що ви пишете. Краще дайте відповідь на поставлене вище запитання :)




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31585
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2011, 23:23 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Звідки: Рівненщина
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Таки
Початківце вбогими є
твої знання про сЄ.

я й не доводжу нікому, що я знаток доктрини ВБ.
Цитата:
Ну й власне
Єлизавета була на
відміну від тебе щирою
та нелукавою,і назвала
майбутнього Ісуса
Господом,алеж не
Богом.Чи не так??Тож
проаналізуй ще раз оте
до чого ти вповаєш та
дай відповідь на моє
вбоге спростування твоєї
писанини.

в простоті свого серця питаю: пане 3с, роз'ясни мені значення слів ГОСПОДЬ і БОГ.
Код:
Відомо з
Писання що Христос
здійснював великі чуда,в
тому числі і виганяв
демонів з Божою
допомогою.Так само як
це колись робили
пророки,а пізніше
апостоли.І це ж не
робило їх Богами,чи
одним Богом.Дехто міг
говорити що його зцілив
Ісус чи Павло,хоча звісно
що насправді це зробив
один Бог через Христа чи
Павла чи колись Іллю.Чи
не так Початківце.

але чомусь демони тремтіли не перед іменем Петра, Павла чи ще когось, а саме перед Іменем Господа Ісуса Христа. Чи ти не помітив цієї різниці, роблячи такі порівняння.
Цитата:
Помилкою їхньою
було те що вони не
повірили що такою
владою Бог поділився зі
своїм сином.А син чітко
про це говорив «весь суд
Отець віддав
синові».Невже ви і про
це не знали.Напишіть
щиро та відверто.

А помилкою вашою є те, що ви не помітили, що Ісус має таку ж саму владу, славу як Бог-Отець і являється Таким Самим Богом. Так пише Письмо. І не треба протестувати проти цього, навіть якщо я й не розумію всього цього.




"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31589
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2011, 00:14 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє
Даруйте,але як на мене, ваші закиди є пезбідставними.Аби не виникало у цьому сумнівів,вкажіть що саме вас наштовхнуло на тку думку.
Які закиди, ви взагалі про що думаєте, пане sss .. ану, ану зінавайтесь :lol:
Та неграйте варята пане Юр.Я про ті ваші закиди щодо моєї начебто приналежності до голубицьких.Які у вас є підсьави думати так про мене??Ну й всеж декільки слів хотілося б від вас прочитати щодо Підгорецьких.Що вас підштовхнуло приєднатись до них??

sss написав:
Yur написав:
Авжеж, вірю що Син Є початок Божого творива (Об'явлення 3:14), що Він і Є Початок і Кінець. (Об'явлення 22:13); й також вірю, в Однородженого Сина, що в лоні Отця,
Не хвилюйтесь пане Юр,я вас запитував лишень щодо Об3;14.Тож дякую вам за відповідь.Але чи не є бува це лукавством,читати одне а тлумачити інше як то роблять ваші одновірці говорячи що там мається на увазі що Ісус не є самим початком Божих творінь,а тим хто почав Божі творіння.як гадаєте?
Цитата:
Гадаю як написано так і воно є. Єдинородний Син Божий і Є Початок і Кінець.
Знову крутите.Про сина ніде не сказанно що він є кінцем Божих творінь.Хіба ні??Тому у контексті творіння Син є початком,тим кого було сотворенно першим-первородний.Тож якось воясніть своє протилежне бачення словам Біблії
sss написав:
Yur написав:
Що ж тут соромитися, від кого може бути народжена мудрість, як не від Бога. В серці людини теж народжується розумне й не розумне, думки добрі і злі, й це аж ніяк не заперечує, що людина народжує дітей.
Це ви так знову перечите Хоменкові який переклав що мудрість сотворена,говорячи про її народження,чи просто виляєте хвостом як висловився один пан з ясним розумом?? Всеж вона сотворена чи роджена згідно з тим як переклав ваш опозиціонер Хоменко.
Цитата:
Хоменко це ваш свідківський опозиціонер, бо у його перекладі сказано Єдинородний Син, що в Отцевому лоні, ви ж йому суперечите, кажете що сотворений. хоч написано саме ЄдиноРОДний. А у стосунку до чесноти мудрості, нехай буде що вона водночас сотворена й народжена. Про Сина ніде не сказано, що Він сотворений.
Даруйте,але щодо опозиційності Хоменка усім відомо,а от про опозиційність деяких католиків до нього,відомо не всім.Тож навіщо це приховувати пане Юр??Пишіть так як воно є.Ну і щоб він там не писав про Єдинородного,він також писав що Син є -"початок створіння Божого".а це звучить не так як кажуть ваші одновірці буцім Син "почав Божі творіння".Хіба ні?.Отож той хто є початком Божих створін очевидно теж є створінням.Це ж простий логічний висновок пане Юр.Ви нелюбите логіку та здоровий глузд??

sss написав:
Також я не прочитав нічого від вас щодо ангелів. Я ж вас запитував Юр,ангели сотворенні чи родженні??Чому ви промовчали??
Цитата:
Говорив уже не раз, ангели духовні сотворіння.
Гм,та я помічав це.Я питав обгрунтувань цього.як то ви так незрозуміли мене??Тож обгрунтуйте те що неодноразово писали про ангелів як сотворінь

sss написав:
Yur написав:
Й нічого крутити, Єдинородний ОДИН.Порівняння з мудрістю дешеве (як і все у свідків), мудрість одна з моральних чеснот всеохоплююча і не є істотою, ким до речі є ангели.
До чого тут один єдинородний.Мова йшла про народження в духовному світі яке не слід порівнювати з тілесним.Тому й приклад з мудрістю є дуже навіть доречним,адже вона теж є родженою(сотвореною) перш усього творива.Чи не так?тож як і все у сЄ основане на Писанні і є взаємо повязанне на відмінну від вас навіть таких доблесних опозиціонерів католицькому режиму.Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.
Цитата:
Якщо про мудрість й сказано сотворена (встановлена) й народжена, то про Сина сказано Однонароджений.
В даному випадку ми зясовуємо роджений Син чи сотвореннийі на що це вказує,а не його одне й унікальне зявлення на світ Божий.Тож як і про Сина так і про мудрість НАПИСАННО що вони родженні чи сотворенні перш усякого сотворіння і є початком Божих сотворінь.То всеж родженні вони чи сотворенні,адже я неодноразово читав від вас та однодумців що то є велика ріжниця.Прокоментуйте будь ласка.

sss написав:
Будьте розсудливими пане з таким чудовим імям Юр.
Цитата:
Це добре, що накінець засвоїли.
Мабуть що так.

sss написав:
Yur написав:
А яким місцем сідає Бог, раз уж почали.
Гадаєте можливо про це дізнатись?
Цитата:
Гадаю, що нічого вам про це просторікувати.
то навіщо про це запитали??

sss написав:
Yur написав:
Написано Однороджений Син, що в лоні Отця. Про місце коло Бога це уже ви вигадуєте. Не написаного такого й бути такого не може, по тій простій причині, шо не було НІЧОГО окрім Бога, у тому числі й жодних місць затишних, безпечних й тому подібних.
Так і написанно,тому не кажіть роджений _з_лона.Чи не так?.
Цитата:
Кажу так як написано, читайте зверху.
Якось воно виглядає нетак як кажете.Читайте зверху де про це писали по одному а тепер по іншому.

sss написав:
Ну а щодо того коли небуло нічого Окрім Бога навіть лона Божого,тобто місця коло Бога,то з моменту зявлення(родження) Сина зявляється лоно Бога,тобто оте місце,яке порівнюється з лоном пастуха який носив у ньому овечку.Чи будуть якісь розумні заперечення??
Цитата:
То що спершу з'являється лоно, чи Син ?
Чому ж ви такий неуважний.Писав же -"Одночасно".
sss написав:
Також якщо пам’ятаєте,то Ісуса названо агнцем Божим,що ще яскравіше узгоджується з тим про що пишу.Людина пастух носить у лоні ягня,Ісус-ягня Боже подібно перебував у лоні Пастуха Бога.Як я і говорив усе Писання само розкриває,в тому числі і стосовно лона Бога.
Цитата:
Пане sss, люди не глупі в тому числі ваші одновірці, усе бачать, усе розуміють що ви пишете. Краще дайте відповідь на поставлене вище запитання :)
Уже дав.Тож якщо неглупі,прошу або заперечити це,або ж визнати правоту.Навседобре пане Юр.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31590
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2011, 00:30 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
початківець написав:
sss написав:
ТакиПочатківце вбогими єтвої знання про сЄ.

я й не доводжу нікому, що я знаток доктрини ВБ.
То краще не пиши про те чого незнаєш.
Цитата:
Ну й власне
Єлизавета була на
відміну від тебе щирою
та нелукавою,і назвала
майбутнього Ісуса
Господом,алеж не
Богом.Чи не так??Тож
проаналізуй ще раз оте
до чого ти вповаєш та
дай відповідь на моє
вбоге спростування твоєї
писанини.
Цитата:
в простоті свого серця питаю: пане 3с, роз'ясни мені значення слів ГОСПОДЬ і БОГ.
якщо в простоті то поясню.Господь(євр Адонай) -той хто господстує,панує,володарює.Тож будь хто маючи владу господствувати,панувати,володарювати є паном.Сара називала Авраама паном своїм.Зрозуміло що не тому що вважала його Богом.Чи не так.подібно і Єлизавета.Бог (ЕЛ,Елогім)-це невидима всемогутня духовна особа,яка є одною і виключною від усіх інших.-"Я Єгова(ориг ЙХВХ),Бог твій що вивів тебе з Рабста,Я Бог один","Люби Єгову(ориг) Бога твого та служи йому одному","Немає іншого Бога крім мене одного"
Код:
Відомо з
Писання що Христос
здійснював великі чуда,в
тому числі і виганяв
демонів з Божою
допомогою.Так само як
це колись робили
пророки,а пізніше
апостоли.І це ж не
робило їх Богами,чи
одним Богом.Дехто міг
говорити що його зцілив
Ісус чи Павло,хоча звісно
що насправді це зробив
один Бог через Христа чи
Павла чи колись Іллю.Чи
не так Початківце.

Цитата:
але чомусь демони тремтіли не перед іменем Петра, Павла чи ще когось, а саме перед Іменем Господа Ісуса Христа. Чи ти не помітив цієї різниці, роблячи такі порівняння.
Так тремтіли,бо знали що перед ними був Син живого Бога якому Бог дав владу та силу їх дусити.Ну й говорили вони до нього не як до Бога,а як до сина Божого.Чи не так?
Цитата:
Помилкою їхньою
було те що вони не
повірили що такою
владою Бог поділився зі
своїм сином.А син чітко
про це говорив «весь суд
Отець віддав
синові».Невже ви і про
це не знали.Напишіть
щиро та відверто.

Цитата:
А помилкою вашою є те, що ви не помітили, що Ісус має таку ж саму владу, славу як Бог-Отець і являється Таким Самим Богом. Так пише Письмо. І не треба протестувати проти цього, навіть якщо я й не розумію всього цього.
Таку та й не таку.Адже над ним є його голова Бог.Тому він підлеглий Богові,так само як чоловік підлеглий Христу.Чому ти цього не помічаєш??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31592
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2011, 02:00 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
Стосовно моєї приналежності до підгорецьких, краще розкажіть про вашу до голубицьких
А що є у вас якісь підстави так про мене думати??Поділіться
Ну якже ж, хіба можуть виникати якісь сумніви, чи можете довести зворотнє
Даруйте,але як на мене, ваші закиди є пезбідставними.Аби не виникало у цьому сумнівів,вкажіть що саме вас наштовхнуло на тку думку.
Які закиди, ви взагалі про що думаєте, пане sss .. ану, ану зінавайтесь :lol:
Та неграйте варята пане Юр.Я про ті ваші закиди щодо моєї начебто приналежності до голубицьких.Які у вас є підсьави думати так про мене??
Самі ж створюєте підстави, я назвав всього лиш прізвище.

sss написав:
Ну й всеж декільки слів хотілося б від вас прочитати щодо Підгорецьких.Що вас підштовхнуло приєднатись до них??
Спершу розкажіть, як ви приєдналися до голубицьких :D

sss написав:
Yur написав:
Гадаю як написано так і воно є. Єдинородний Син Божий і Є Початок і Кінець.
Знову крутите.Про сина ніде не сказанно що він є кінцем Божих творінь.Хіба ні??Тому у контексті творіння Син є початком,тим кого було сотворенно першим-первородний.Тож якось воясніть своє протилежне бачення словам Біблії.
В Об'явлені 22:13 сказано саме про Ісуса Христа. Прихід Сина Людського й буде кінцем світу.

sss написав:
В даному випадку ми зясовуємо роджений Син чи сотвореннийі на що це вказує,а не його одне й унікальне зявлення на світ Божий.Тож як і про Сина так і про мудрість НАПИСАННО що вони родженні чи сотворенні перш усякого сотворіння і є початком Божих сотворінь.То всеж родженні вони чи сотворенні,адже я неодноразово читав від вас та однодумців що то є велика ріжниця.Прокоментуйте будь ласка.
Не вигадуйте, про Сина НАПИСАНО Однонароджений, тут взагалі немає чого з'ясовувати.
Мудрість всеохоплююча одна з моральних чеснот, що походить від Бога й впроваджена Богом. Єдинородний Син особа.
Де що з цього приводу тут viewtopic.php?p=31591#p31591

sss написав:
Yur написав:
То що спершу з'являється лоно, чи Син?
Чому ж ви такий неуважний.Писав же -"Одночасно".
Отже з'являється лоно разом із Сином, а потім Син з лона виходить. А коли ж все таки відбувається народження Сина, коли Він з'являється разом з лоном, чи коли Він виходить із лона?




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
31593
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2011, 11:48 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Звідки: Рівненщина
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
То краще не пиши про те
чого незнаєш.

а ти що десь помітив, що я тут тлумачу суть вчення сЄ? Тож надаль буть пильним, перш ніж звинувачувати когось в чомусь.
Цитата:
якщо в простоті то
поясню.Господь(євр
Адонай) -той хто
господстує,панує,володарює.Тож
будь хто маючи владу
господствувати,панувати,володарювати
є паном.

дякую за щиристь! Але чи не звернув ти уваги, що Бога-Отця в Ст.Заповіті теж названо Господом? І не тільки: Єговою, Сущим, Сафаофом і т.д. А коли Христа в Н.Заповіті названо Господом, то ти робиш всякі спростовування. І як ти поясниш ще одне ім'я Христа - Еманнуїл?




"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 39  Далі


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей


©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>