Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 05 лютого 2025, 22:01

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
3817
UNREAD_POSTДодано: 20 липня 2006, 07:57 

Стать: Він
Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Гарно сказано! Зображення

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3858
UNREAD_POSTДодано: 22 липня 2006, 09:44 

Востаннє тут були:
Ось як визначається націоналізм у світовій вільній енциклопедії (Вікіпедія):
Націоналізм – світоглядний принцип, найбільшою мірою притаманний передовим представникам народу, що виборює своє право на розбудову власної держави, тобто прагне перетворитись на націю. Для XX ст., особливо його другої половини, це широко розповсюджене явище, зумовлене крахом світової колоніальної системи. Після розпаду СРСР у серпні 1991 р., націоналізм, як один із способів розвитку світової співдружності народів, вступив у свій черговий етап.

Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу. Народ, у свою чергу, — це не тільки корінний етнос, а й усі етнічні меншини. І дійсний (а не змішаний із шовінізмом, з його намаганнями довести виключність та зверхність "своєї" зростаючої етнонації) націоналізм обстоює право на, державність усіх (як корінних, так і некорінних) етнічних угруповань народу. Коли мета перетворення певного народу на державну націю вже досягнута, націоналізм тим самим остаточно» виконує свою історично-конструктивну роль і від нього має залишитися лише патріотизм.
Ресурс: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%B7%D0%BC

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3895
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2006, 03:19 

Востаннє тут були:
08 лютого 2011, 13:51
Написано: 371
Обережно з Wikipedia - тут всяка неперевірена інфо поститься... Моя рекомендація - моніторити і перевіряти з іншими надійними ресурсами.

Націоналізм походить від Французької революції і рух націоналізму в ті часи почався просуватися ширше по всьому світу. То є з перевіреної книжки з Історії на англ. мові.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3935
UNREAD_POSTДодано: 25 липня 2006, 08:51 
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
01 серпня 2006, 11:28
Написано: 135
Yura написав:
Націоналізм походить від Французької революції і рух націоналізму в ті часи почався просуватися ширше по всьому світу. То є з перевіреної книжки з Історії на англ. мові.

Єс! Книжки на англійській мові то безумовний авторитет!
Додайте ще, хто ту книжку перевіряв - і ми ваші.
Націоналізм - то таке файне! Файно український націоналізм, файно грузинський, файно німецький, файно американський, непогано і російський. Та тільки як всі ці націоналізми разом зійдуться - хочеться
відійти вбік.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3977
UNREAD_POSTДодано: 25 липня 2006, 17:01 

Востаннє тут були:
08 лютого 2011, 13:51
Написано: 371
Горнятко:

Мені з вами не цікаво... І ще глумишся з моїх слів ... :twisted:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3979
UNREAD_POSTДодано: 25 липня 2006, 17:14 

Востаннє тут були:
02 лютого 2025, 00:08
Написано: 4673
Віровизнання: християнин
Горнятко написав:
Та тільки як всі ці націоналізми разом зійдуться - хочеться відійти вбік.
Звичайно, не цікаво балакати з пустого в порожнє...
Але все ж таки, якщо в Україні - український націоналізм, в Грузії - грузинський, в Росії - російський, то чого ж їм сходитися? Так як кожна держава має свою символіку, назву, владу, так і своїх патріотів і націоналістів! І одна влада іншій не мішає! Головне щоб українці не вмішувалися у справи Росії чи Грузії, і навпаки! Нехай кожен у своєму домі буде господарем і гостинним до приходьків!

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3981
UNREAD_POSTДодано: 25 липня 2006, 18:13 

Востаннє тут були:
А мені цікаво, бо не з порожнього в пусте.
Сонячник написав:
Але все ж таки, якщо в Україні - український націоналізм, в Грузії -
грузинський, в Росії - російський, то чого ж їм сходитися? Так як
кожна держава має свою символіку, назву, владу, так і своїх
патріотів і націоналістів! І одна влада іншій не мішає! Головне щоб
українці не вмішувалися у справи Росії чи Грузії, і навпаки!
Нехай
кожен у своєму домі буде господарем і гостинним до приходьків!

Наведу деякі приклади гасел доморощенних націоналістів (скорочено):
1. Росія винна нам золотий і діамантовий запас.
2. Росія винна нам за голодомор.
3. Росія багато років гнобила Україну і не давала їй державності.
4. Росія винна нам по вкладам ощадбанку.
Можна було б продовжити гасла патріотів і націоналістів.
Питання? З точки зору російського націоналізму: головне щоб українці не вмішувалися у справи Росії? Хто вам не дає бути господарем у своєму домі і гостинним до приходьків?
Але націоналізм починається там, де є претензії на надзвичайність і до борща сусідньої нації.
А без вимог, демаршів, асамблей, претензій, невдоволенності історією та інше - хіба його , націоналізм хтось унюхає. А так - пахне!
Врешті останню незалежність Україні принесла коммуністична Верховна Рада та лідер держави колишній комуністичний ідеолог Кравчук. А де були націоналісти? Це вони зараз кричать: комуністи, у вас нема майбутнього, бо жаба давить.
Націоналізм завжди давить якась жаба.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4023
UNREAD_POSTДодано: 26 липня 2006, 06:23 

Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Горнятко написав:
Наведу деякі приклади гасел доморощенних націоналістів (скорочено):
1. Росія винна нам золотий і діамантовий запас.
2. Росія винна нам за голодомор.
3. Росія багато років гнобила Україну і не давала їй державності.
4. Росія винна нам по вкладам ощадбанку.
Можна було б продовжити гасла патріотів і націоналістів.

Що факт, то факт - нікуда не дінешся. Але це - не гасла, це - історична правда. Нікуди від того не дінешся. Але ж намагаються заперечити очевидне деякі невігласи-сусіди. Зуміли ж покаятися німці за злочини у ІІ свійтовій війні, і хто їм зараз за це докоряє.
Цитата:
Але націоналізм починається там, де є претензії на надзвичайність і до борща сусідньої нації.

Та ні, коли є претензії на надзвичайність - це вже шовінізм, а не націоналізм. А націоналізм - російський, український, грузинський тощо - це єдиний шлях до досягнення повного взаєморозуміння між націями, адже це - любов до своєї і повага до всіх інших націй.
Цитата:
Врешті останню незалежність Україні принесла коммуністична Верховна Рада та лідер держави колишній комуністичний ідеолог Кравчук. А де були націоналісти? Це вони зараз кричать: комуністи, у вас нема майбутнього, бо жаба давить.
Націоналізм завжди давить якась жаба.

Це вже зовсім якесь хворобливе марення. Адже незалежність України, Росії - це наслідок мирної боротьби українських, російських, прибалтійських, грузинських націоналістів, які зрозуміли, що лише національні цінності (а не ідеологічні) здатні забезпечити всебічний розвиток держави. А то, що комуністам на чолі з Кравчуком вдалося скористатися з цього і залишитися при владі, а тоді розікрасти країну - це факт.
Але цікава ще одна фраза Горнятка:
Цитата:
Хто вам не дає бути господарем у своєму домі і гостинним до приходьків?
А до кого ж тоді ти себе відносиш, Горнятко?Прикро, але це мислення яничара, якого ідеологічною обробкою позбавили національної самоідентифікації, привили почуття меншовартості і зашореності. :(

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4038
UNREAD_POSTДодано: 26 липня 2006, 11:31 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Але це - не гасла, це - історична правда. Нікуди від того не дінешся.

Всяка історична правда має декілька сторін. Націоналізму притаманно висвітлювати вигідну йому сторону. Наприклад: гасло "Росія винна нам золотий та діамантовий запас" Питання: А міжнародні зобовязання та борги Союзу вона вам не винна?
Taj написав:
А націоналізм - російський, український, грузинський тощо - це єдиний шлях до досягнення повного взаєморозуміння між націями.

Не можу зрозуміти коли буде взаємопорозуміння між націями нашо тоді
націоналізм. Що він буде робити?
Taj написав:
Це вже зовсім якесь хворобливе марення. Адже незалежність України, Росії - це наслідок мирної боротьби українських, російських, прибалтійських, грузинських націоналістів, які зрозуміли, що лише національні цінності (а не ідеологічні) здатні забезпечити всебічний розвиток держави.

Ви дійсно побачили всебічний розвиток держави за ці роки?
Націоналіст Івченко шляхом продуманих переговорів привів до цін на газ 230 долярів пороти 50 до його національної свідомості.
В нагороду за такий успіх обраний у ВР. Щоб продовжувати почате?
Ви знаєте багатих комуністів? Я знаю націоналістів що купували мерседеси ціною в 1000000 долярів.
Taj написав:
А до кого ж тоді ти себе відносиш, Горнятко?Прикро, але це мислення яничара, якого ідеологічною обробкою позбавили національної самоідентифікації, привили почуття меншовартості і зашореності.

Я працюю на Україні і примножую своєю працею її міцність.
Відношу себе до національно свідомих українців.
Тих самих які вважають що для національної самоідентификації таке явище як націоналізм зовсім не обов"язкове.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4112
UNREAD_POSTДодано: 27 липня 2006, 16:30 

Востаннє тут були:
Горнятко написав:

От знайшов лінк, що заперечує всі мої попередні твердження щодо націоналізму. Є ж розумні люди...
Даю, може комусь знадобиться до " навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності ".

http://my.km.ru/view/view_print.asp?id={A7FAAE15-5F6E-433A-9BFC-F1D49271E15F}

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4159
UNREAD_POSTДодано: 30 липня 2006, 06:10 

Востаннє тут були:
О, то виявляється, Горнятко - українець! Я й не здогадувався... Тоді я не розумію взагалі твоєї позиції як українця. Кожна нація, кожна країна захищає свою культуру, мову, гордиться своєю історією. Ні Росія, ні Польща не буде піклуватися за розвиток української мови, лише ми самі. Невже тебе зовсім не турбує поступове зникнення української мови з вжитку? Якщо так далі продовжуватиметься, то через 50 років українська мова опинеться у тій же ситуації що білоруська мова зараз. Проти націоналізму виступали марксисти-леніністи з їх сатанинською комуністичною ідеологією. Ти разом з ними?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4162
UNREAD_POSTДодано: 30 липня 2006, 12:22 

Востаннє тут були:
Братик написав:
О, то виявляється, Горнятко - українець! Я й не здогадувався... Тоді я не розумію взагалі твоєї позиції як українця. Кожна нація, кожна країна захищає свою культуру, мову, гордиться своєю історією. Ні Росія, ні Польща не буде піклуватися за розвиток української мови, лише ми самі.

Не заперечую, є люди, яким для того щоб щось робити, потрібен ворог.
Націоналісти в своренні образа ворога превстигнули. А в чому вони ще превстигнули?
Братик написав:
Невже тебе зовсім не турбує поступове зникнення української мови з вжитку? Якщо так далі продовжуватиметься, то через 50 років українська мова опинеться у тій же ситуації що білоруська мова зараз.

То саме тому щирі українці перлися у Білорусь скидати Лукашенка?
Я ріс в невеличкому передмісті Львова, де було три українських і одна російська школа. Зараз російської вже нема.
А українських книжок в книгарнях не збільшилося. А українських талантів у мистецтві та інших галузях - не прибуло.
Братик написав:
Проти націоналізму виступали марксисти-леніністи з їх сатанинською комуністичною ідеологією. Ти разом з ними?

Приведу "гасла сатанинської комуністичної ідеології": "Людина людині друг, товариш і брат!" , "Від кожного по здібностям, кожному по праці!".
Чи не могли б Ви ознайомити мене з сучасною ідеологією хочаб через її гасла?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4170
UNREAD_POSTДодано: 31 липня 2006, 07:03 

Востаннє тут були:
Горнятко, дякую за лінк.
Цитата:
http://my.km.ru/view/view_print.asp?id={A7FAAE15-5F6E-433A-9BFC-F1D49271E15F}

Дуже цікава і змістовна стаття. Може, Горнятко, ти би сам її прочитав, тоді би не говорив таких дурниць:
Цитата:
Не заперечую, є люди, яким для того щоб щось робити, потрібен ворог. Націоналісти в своренні образа ворога превстигнули.
Цитата:
Не можу зрозуміти коли буде взаємопорозуміння між націями нашо тоді націоналізм. Що він буде робити?

Бо ж саме християнський націоналізм може забезпечити мирне співіснування націй. Робити колотнечу між націями, зневажати інші нації - це доля таких шовіністів як ти, Горнятко.
Цитата:
Ви дійсно побачили всебічний розвиток держави за ці роки?
Та ж керували нею злодії-комуністи, чого ж тут чекати? Але навіть при тому не зрівняти розвиток України з жахливим комуністичним минулим.
Цитата:
Ви знаєте багатих комуністів?
А хто ж розікрав державу як не комуністи, які залишилися при владі.
Цитата:
Націоналіст Івченко шляхом продуманих переговорів привів до цін на газ 230 долярів пороти 50 до його національної свідомості.
В нагороду за такий успіх обраний у ВР. Щоб продовжувати почате?
Злодій є злодій і його погляди тут ні до чого. Злодія оправдати не можна. Якби він був християнином, чи хоча би націоналістом, то так вчинити не зміг би.
Цитата:
Приведу "гасла сатанинської комуністичної ідеології": "Людина людині друг, товариш і брат!" , "Від кожного по здібностям, кожному по праці!". Чи не могли б Ви ознайомити мене з сучасною ідеологією хочаб через її гасла?
Та в тому то і є вся єзуїтська сутність комуністичної ідеології, що за гарними гаслами вона приховувала свою людиноненависницьку природу, знищуюючи мільйони ні в чому неповинних людей. Суть зовсім не в гаслах.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4179
UNREAD_POSTДодано: 31 липня 2006, 10:16 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Робити колотнечу між націями, зневажати інші нації - це доля таких шовіністів як ти, Горнятко.

Дякую за підвищення моєї особи до рівня володаря націй.
А також за конкретну критику.
Taj написав:
Та ж керували нею злодії-комуністи, чого ж тут чекати? Але навіть при тому не зрівняти розвиток України з жахливим комуністичним минулим.

А Ви спробуйте зрівняти. Хоча би чисельність населення.
І ше одне, скажіть мені хто зараз керує Україною а я Вам скажу що вони вкрали.
Taj написав:
Та в тому то і є вся єзуїтська сутність комуністичної ідеології, що за гарними гаслами вона приховувала свою людиноненависницьку природу, знищуюючи мільйони ні в чому неповинних людей. Суть зовсім не в гаслах.

Добре, без гасел можете мені пояснити сучасну людинонависницьку ідеологію?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4180
UNREAD_POSTДодано: 31 липня 2006, 10:20 

Востаннє тут були:
Якщо одним словом - це шовінізм

І прошу пробачення за некоректне висловлювання у Вашу, Горнятко, адресу

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>