Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 10 травня 2025, 00:40

Створити нову тему Відповісти  [ 50 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скільки буде судів Божих і воскресінь мертвих?
49504
ДописДодано: 08 квітня 2025, 03:11 

Стать: Він
Востаннє тут були:
21 квітня 2025, 17:05
Написано: 4679
Віровизнання: християнин
Dmitro написав:
читав читав так і не зрозумів скількі буде

Буде один Суд і одне воскресіння в час приходу нашого Господа!

Адже, Суд Божий, він же День Господній, буде один наприкінці цього світу, коли Господь прийде вдруге у славі, і тоді церква підніметься назустріч Господеві і буде супроводжувати Його прихід. І тоді земля і всі діла, що на ній, погорять.
2-ге Петра 3:10 (UBIO) День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять...

Щодо воскресіння мертвих, то Біблія також чітко каже, що в один час воскреснуть і праведні, і неправедні. Тобто воскресіння буде одне під час приходу Господа: одні на зустріч Господеві, а інші для засудження і вічних мук.

Івана 5:28-29 (UBIO) ...бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують,
і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду
.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49506
ДописДодано: 08 квітня 2025, 14:25 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
06 травня 2025, 09:29
Написано: 91
Сонячник написав:
Буде один Суд ...в час приходу нашого Господа

Точно один? В мене виходить більше.
Один - суд над "народом Божим", дванадцятьма племенами дому Ізраїля. Підстава - слова Ісуса: А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих.(Матв.19:28)

Другий - Суд Ісуса над народами світу, коли прийде вдруге. Причому, над живими на той час. Підстава - слова Ісуса: 31 Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї.
32 І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів.
33 І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч.
34 Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.
35 Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви.
36 Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене.
37 Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли?
38 Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли?
39 Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в'язниці і до Тебе прийшли?
40 Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.
41 Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований.
42 Бо Я голодував був і не нагодували Мене, прагнув і ви не напоїли Мене,
43 мандрівником Я був і не прийняли ви Мене, був нагий і не зодягли ви Мене, слабий і в в'язниці і Мене не відвідали ви.
44 Тоді відповідять і вони, промовляючи: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили, або спрагненого, або мандрівником, чи нагого, чи недужого, чи в в'язниці і не послужили Тобі?
45 Тоді Він відповість їм і скаже: Поправді кажу вам: чого тільки одному з найменших цих ви не вчинили, Мені не вчинили!
46 І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.
(Матв.25:31-46)

Третій - суд біля Білого Престолу над мертвими. Підства - пророча книга Об'явлення. 11 І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося. 12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми. 13 І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками. (Об.20:11-13)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49509
ДописДодано: 09 квітня 2025, 02:04 

Востаннє тут були:
18 квітня 2025, 02:45
Написано: 904
Я можу навести ще з десяток місць про суд Божий. І що: може судів буде 10? Кожну окрему згадку треба вважати окремим судом Божим?
Ні, це все йде мова про одну і ту ж подію. Суд буде лише один, як і одне воскресіння (друге) і один прихід Христа (другий).
І де ви тої єресі понабиралися? Просто дивує
Не слухайте нікого, досліджуйте Слово БОже самостійно - тоді Господь зможе відкрити вам Свої таємниці і ви побачите усе безумство богословів, "біблійних інститутів" тощо і будете насолоджуватися Словом БОжим

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49511
ДописДодано: 09 квітня 2025, 09:10 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Я можу навести ще з десяток місць про суд Божий.

То й наведіть і доведіть, що можете. Це і буде предметна розмова і прецедент для спілкування, а не популізм.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49517
ДописДодано: 15 квітня 2025, 16:33 

Востаннє тут були:
Читала сьогодні послання до Тимофія:
1 Отже, я свідкую тобі перед Богом і Христом Ісусом, що Він має судити живих і мертвих за Свого приходу та за Свого Царства.(2Тим.4:1)

Згадала, що про це писав Сонячник:
Сонячник написав:
Буде один Суд і одне воскресіння в час приходу нашого Господа!

Думаю, що, власне, це місце з Писання спонукає ось так вважати: Ісус буде судити живих і мертвих саме в час другого свого приходу.

Вирішила прочитати цей вірш в підрядковому перекладі. Сказати, що була вельми здивована, це нічого не сказати. Просто - шок. Шок від перекладу. Ось що там написано:

"Заклинаю перед Богом і Ісусом Христом, що готуються судити живущих і мертвих, і з'явленням Його, і царством Його, проголоси слово, приступи у зручний і не зручний час... і т.д."

Що ми бачимо? Павло дає повеління Тимофію на здійснення його служіння з вказівками, що робити йому. Він "заклинає" його і бере для підсилення важливості свого слова три свідки:
1 свідок - заклинає Богом і Ісусом, що готуються судити живущих і мертвих. Судити будуть обоє, колись... Час не окреслюється.
2 свідок - заклинає з'явленням Його (Ісуса)
3 свідок - заклинає царством Його.

Все, нема ніякого суду живих і мертвих в другий прихід Христа.

Може є інші місця в Писанні, які я не врахувала? Шукала, але не знайшла.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49518
ДописДодано: 20 квітня 2025, 20:09 

Востаннє тут були:
Διαμαρτύρομαι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ Χριστοῦ Ἰησοῦ, τοῦ μέλλοντος κρίνειν ζῶντας καὶ νεκρούς κατὰ τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ καὶ τὴν βασιλείαν αὐτοῦ.

Я також перевірив грецький оригінал, і можу запропонувати такий дослівний переклад:

Запевняю перед Богом і Христом Ісусом, Який має намір судити живих і мертвих, (під час/зважаючи на) прихід Його і Царство Його.

Тут чітко вказано, що саме Христос має намір судити живих і мертвих, а слово κατὰ може мати принаймні два значення: 1) під час, при; 2) згідно з, зважаючи на тощо.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49519
ДописДодано: 20 квітня 2025, 20:16 

Востаннє редаговано Сонячник 20 квітня 2025, 22:04 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
БогунТ написав:
Думаю, що, власне, це місце з Писання спонукає ось так вважати: Ісус буде судити живих і мертвих саме в час другого свого приходу.

Не лише це місце доводить це, що Христос судитиме усіх, коли прийде у славі, але й інші:

Матвія 25:31-33, 46 (UBIO) Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї.
І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів.
І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч...
І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.

Як бачимо, вся Біблія говорить про один Суд наприкінці світу, коли прийде наш Господь у славі, і буде судити і живих, і мертвих.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49520
ДописДодано: 20 квітня 2025, 21:54 

Востаннє тут були:
08 травня 2025, 20:10
Написано: 520
в більшості грецьких текстів у даному вірші (2Тим.4:1) використовується слово "κατὰ". такий текст навів Сонячник. а лише в деяких текстах вживається - "καὶ", (перекладається в основному, як "і, та, також") що і навела БогунТ.
також, у перекладі, що навела БогунТ пише "що готуються", тобто слово перекладено в множині, що не відповідає ориґінальному "μέλλοντος", яке написано, як я читав, в однині.

щодо даної теми, то я різні думки чув. хтось розрізняє декілька судів Божих, декілька воскресінь, декілька підхоплень Церкви, прихід Христа за Церквою і прихід Христа з Церквою, Тисячолітнє Царство... і всі підтверджують місцями з Писань. я остаточно і до кінця не знаю, та в середині схиляюся до того, що буде один прихід Христа, одне воскресіння і один суд. можливо, для Ізраїля чи з Ізраїлем буде окремо вестися справа.
БогунТ написав:
Все, нема ніякого суду живих і мертвих в другий прихід Христа.

ще Енох звіщав, що Господь іде судити всіх. і в Псалмах написано, що Господь гряде судити вселенну.
а Христос казав, що Його Слово буде судити останнього дня. а останній день - чи це не день Господній, день приходу Його і суду?

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

49521
ДописДодано: 21 квітня 2025, 11:21 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Матвія 25:31-33, 46 (UBIO) Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї.
І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів.
І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч...
І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.

Як бачимо, вся Біблія говорить про один Суд наприкінці світу, коли прийде наш Господь у славі, і буде судити і живих, і мертвих.

В наведених вами віршах є одний значний нюанс, а саме - Ісус судить ЖИВИХ. На цьому суді немає мертвих. А ви стверджуєте, що Він буде судити і живих, і мертвих. Тобто, цей суд не відповідає вашим критеріям.

Ще одне. Те, що Ісус сказав тим що ліворуч, іти в вогонь вічний, що вготований дияволу і ангелам його, не означає, що Він їх туди зразу ж живими і вкинув, або тут таки знищив, вбив. Живими туди будуть вкинуті лише двоє, як читаємо в Об'явлені, 20 І схоплена була звірина, а з нею неправдивий пророк ... Обоє вони були вкинені живими до огняного озера.(Об.19:20)

А ці, кого Ісус відіслав від Себе, прийдуть у вогонь вічний у свій час, після того, як пройдуть першу смерть і з'являться на суд біля Білого Престолу. На цей суд приходять саме мертві, бо саме смерть віддає їх на суд, і вже вони за присудом поміщаються в другу смерть.
12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.
13 І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками.
14 Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне.
15 А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне...(Об.20:12-15)

Наступне. Що є кінцем світу? Хіба другий прихід Христа є кінцем світу? Павло пише, що останнім ворогом, що буде знищений, це буде - СМЕРТЬ.
26 Як ворог останній смерть знищиться,(1Кор.15:26)
Про це читали вище в (Об.20:14).

Це означає, що припиниться народження людей в смертному тілі і смерть вже буде не потрібна. Ось це є кінцем світу. А в Матв.(25:31-33, 46) ніяка СМЕРТЬ в озеро вогняне не вкидається. І вже це означає, що кінця світу з другим приходом Христа немає. Народжуваність продовжується.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49522
ДописДодано: 21 квітня 2025, 17:03 

Востаннє тут були:
Біблія не вчить про окремий суд для живих і для мертвих. Біблія не каже що нібито другий Прихід — ще не кінець, і Біблія не каже про знищення душ замість вічних мук.

Не обманюйте себе, відкладіть всілякі вітровчення, а вникайте у Писання з молитвою, без призм, без підручників.

Івана 5:28-29 (UBIO) Не дивуйтесь цьому, бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують, і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду.

Об’явлення 22:12 (UBIO) Ото, незабаром приходжу, і зо Мною заплата Моя, щоб кожному віддати згідно з ділами його.

Як бачимо, другий Прихід Христа буде для остаточного Суда, щоб судити усіх людей без виключення, і живих, і мертвих.
Коли людина помирає фізично, то насправді лише її душа виходить з тлінного тіла, і душа ніколи не помирає. У вічності кожна душа є нетлінною, і на Суд предстануть душі всіх людей, і приймуть згідно з ділами своїми: вічне життя або ж вічні муки, яким не буде ніколи кінця:

Об’явлення 14:11 (UBIO) А дим їхніх мук підійматиметься вічні віки. І не мають спокою день і ніч...
Марка 9:43-44 (UBIO) ...краще тобі ввійти до життя одноруким, ніж з обома руками ввійти до геєнни, до огню невгасимого, де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49523
ДописДодано: 22 квітня 2025, 14:55 

Востаннє тут були:
taras15 написав:
в більшості грецьких текстів у даному вірші (2Тим.4:1) використовується слово "κατὰ". такий текст навів Сонячник. а лише в деяких текстах вживається - "καὶ",

Не полінувалася і скопіювала в пошукову стрічку запропонований Сонячником грецький текст "Διαμαρτύρομαι ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ καὶ Χριστοῦ Ἰησοῦ, τοῦ μέλλοντος κρίνειν ζῶντας καὶ νεκρούς κατὰ τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ καὶ τὴν βασιλείαν αὐτοῦ."
Пролистана зо чотири сторінки, далі надоїло, знайдених посилань. Із 40-а запропонованих текстів лише в двох було слово "κατὰ". В решти вжито слово "καὶ". Так що в мене "більшість" не така, як у вас. Ви все-таки свої критерії підтверджуйте чимось.
taras15 написав:
щодо даної теми, то я різні думки чув... і всі підтверджують місцями з Писань.

Так, є різні думки. На те і спілкуємося.
taras15 написав:
ще Енох звіщав, що Господь іде судити всіх.

Ніяких заперечень у мене. Енох знав лише Бога, і його називав Господом. І розумів, що Він - суддя. Тут не про Христа.

Наведу ще 20-й розділ з Об'явлення:
1 І бачив я Ангола, що сходив із неба, що мав ключа від безодні, і кайдани великі в руці своїй.
2 І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв'язав його на тисячу років,
3 та й кинув його до безодні, і замкнув його, і печатку над ним поклав, щоб народи не зводив уже, аж поки не скінчиться тисяча років. А по цьому він розв'язаний буде на короткий час.
4 І бачив я престоли та тих, хто сидів на них, і суд їм був даний, і душі стятих за свідчення про Ісуса й за Слово Боже, які не вклонились звірині, ані образові її, і не прийняли знамена на чола свої та на руку свою. І вони ожили, і царювали з Христом тисячу років.
5 А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років. Це перше воскресіння.
6 Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років.
7 Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в'язниці своєї.
8 І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Гога й Магога, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок.
9 І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх.
10 А диявол, що зводив їх, був укинений в озеро огняне та сірчане, де звірина й пророк неправдивий. І мучені будуть вони день і ніч на вічні віки.
11 І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося.
12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми.
13 І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками.
14 Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне.
15 А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне...(Об.20:1-15)

Бачу, що є суд для визначення, кому бути в воскресінні "першому". І є там престоли, і не один, відповідно, і судді сидять на них. І дано їм судити. Хто вони? Це ж не Христос, їх якась множина. А після 1000 років уже суд біля Білого Престолу. Там Суддя один. Бог-Отець чи Христос? Але все-таки між цими двома подіями проміжок в 1000 років. То до якого суду прив'язувати "кінець світу"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49524
ДописДодано: 22 квітня 2025, 17:46 

Востаннє тут були:
Вчора, 15:14
Написано: 28
Сонячник написав:
Як бачимо, другий Прихід Христа буде для остаточного Суда, щоб судити усіх людей без виключення, і живих, і мертвих.

Ні, є така категорія людей, які на суд не приходять. Ось слова Ісуса, Євангелія від Івана:

2 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає сло́ва Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, — життя вічне той має, і на суд не прихо́дить, але перейшов він від смерти в життя.
Ів 5:24

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49525
ДописДодано: 22 квітня 2025, 21:41 

Востаннє тут були:
08 травня 2025, 20:10
Написано: 520
БогунТ написав:
Так що в мене "більшість" не така, як у вас. Ви все-таки свої критерії підтверджуйте чимось.

добре. отже, згідно критичного апарату у виданні грецького тексту НЗ Пікерінга маємо, що «κατα f35 [97%] RP,HF,OC,TR,CP || καιA,C [3%] NU». статистика показує, в якому проценті від всіх наявних рукописів (можливо, до яких мав автор доступ) зустрічається той чи інший варіант.

БогунТ написав:
Ніяких заперечень у мене. Енох знав лише Бога, і його називав Господом. І розумів, що Він - суддя. Тут не про Христа.

Отець віддав увесь суд Синові. Христос і є Богом.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49526
ДописДодано: 23 квітня 2025, 10:47 

Востаннє тут були:
taras15 написав:
згідно критичного апарату у виданні грецького тексту НЗ Пікерінга

Даруйте мені мою необізнаність. Поясніть мені, що то таке, або дайте посиння, де про це почитати.
taras15 написав:
Отець віддав увесь суд Синові.

І Отець не бере в цьому ніякої участі?

Нагадуюсь про наведений 20 розділ з Об'явлення. Хотіла б почути вашу думку щодо тих судів з різницею в часі 1000 років.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49527
ДописДодано: 23 квітня 2025, 10:53 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:

Для вас суд для розділення на овець і козлів, описаний Матвієм в 25 розділі, це той самий, що і суд біля Білого престолу в 20 розділі Об'явлення?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 50 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело