Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 08 липня 2025, 15:24

Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Далі

Піратським софтом
користуюся, совість мовчить 65%  65%  [ 15 ]
користуюся, совість мучить 4%  4%  [ 1 ]
не користуюсь 30%  30%  [ 7 ]
Всього голосів : 23
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
6924
UNREAD_POSTДодано: 03 січня 2007, 06:01 

Стать: Він
Востаннє тут були:
08 лютого 2011, 13:51
Написано: 371
Я не думаю що це нормально брати піратські версії але вони працюють гірше ніж куплені лінцензійні - бо якщо наприклад маєш проблеми з використанням софта то можна спитати виробника софта за рішеннями проблем але вони питають номери софта - то все непросто. Це великий мінус для тих хто бере піратські СD. Вони навіть не зможуть звернутися за технічною підтримкою.

А Mozilla Firefox - Вони роздають безплатно програму не просто так - це є Open Source Technology - і вони завжди мають добре фінансування за мінімальними пожертвами і продажами з логотипами Firefox тощо.

Якщо щиро сказати я використовував піратські але давно відмовився із-за проблем що піратські програми створювали проблеми роботи компютера (зависання тощо).

А тема справді цікава.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6927
UNREAD_POSTДодано: 03 січня 2007, 06:37 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
На жаль (а для декого на щастя), це не є вирішенням проблеми пірацтва: у мене всі пірацкі програми працюють нормально :)
До речі, саме завдяки пірацтву, продавці проґрам змушені опускати ціни на свіи товар!

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6929
UNREAD_POSTДодано: 03 січня 2007, 08:01 

Востаннє тут були:
Падіння цін - це не від піратства а від попиту-пропозиції. Зараз ринок програм завалено всяким добром і є що вибирати. А що мені то треба все купувати? Мені хватає програм під Open Source Technology які мені треба і я можу без перешкод закачати безплатно з їхніх сайтів.

Зараз вже неможливо скопіювати CD-ки з їграми - такий захист... що все одно треба оригінал компакт-диска.
Відносно офісних програм є вибір але перевага надається тим що широко використовуться. Компанії і фірми купують лінценційні бо можуть все одно списати розходи і тому піратство не поширене в розвинутих країнах і питання технічної підтримки грає також важливу роль.

Відносно бідних країн - це зрозуміло але якщо будь-якої галузі виробництва компанія з бідної економікою країни має надприбутки і працює на експорт і використовує компи з піратськими програмами - то вже є проблема. Тут вже іде мова про мораль компанії.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6931
UNREAD_POSTДодано: 03 січня 2007, 11:41 

Востаннє тут були:
10 травня 2025, 03:31
Написано: 904
Yura написав:
Я не думаю що це нормально брати піратські версії але вони працюють гірше ніж куплені лінцензійні.

Особисто в мене проблеми виникали лише з ліцензійним софтом. І викинути шкода і працює погано. Одні муки.
А з безплатними копіями (термін "піратські" вважаю некоректним і недоречним попри його загальнопоширеність) проблем не виникає. Навіть якщо там щось не запускається, то викидаєш і ставиш нормальну версію.

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6933
UNREAD_POSTДодано: 03 січня 2007, 13:22 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
25 січня 2010, 22:54
Написано: 446
Тай, ви смішно виглядаєте, виправдовуючи свій очевидний гріх, і звинувачуючи інших у тому, що гріхом не є :)

Аж доки ви маєте світло, то віруйте у світло, щоб синами світла ви стали
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6948
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 04:43 

Востаннє тут були:
Лаит, невже ти настільки бежрішний, що у тебе всі програми ліцензіині?
Юра, наразі не чув про існування такиг програм, яких неможливо зламати. Про Алкоголь чув? Це програма така... Він ломає коди самого диску.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6952
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 08:47 

Востаннє тут були:
Вважай щоб не догрався з піратськими дисками...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6955
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 11:18 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
25 січня 2010, 22:54
Написано: 446
Братик написав:
Лаит, невже ти настільки бежрішний, що у тебе всі програми ліцензіині?

Ні, я не безгрішний. Далеко не безгрішний. Я грішник.
Так, неліцензійних програм у мене немає. У мене тільки за ліцензією GNU або тріальні версії.
Але я тим не виправдовуюся і не звинувачую інших. Бо сам маю інші гріхи.
Але не треба виправдовувати гріх. Гріх є гріх
І звинувачувати інших не треба, як Тай, тим більше у тому, що гріхом не є. А коли при цьому ще й палко виправдовуєш свій очевидний гріх, то це виглядає дуже негідно...

ЗІ Є програми, які майже неможливо зламати. Це дуже дорогі програми, які коштують від тисяч доларів до десятків і вище. Навіть якщо зламаєш, там є підводні камені, що дозволять виробнику знайти зламану версію.
Але звичайно, що стосується СД з іграми, то вони копіюються...

Аж доки ви маєте світло, то віруйте у світло, щоб синами світла ви стали
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6963
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 20:59 

Востаннє тут були:
06 липня 2025, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Я переконаний, що кожен, хто заради Господа не користується неліцензійним (зламаним) програмним забезпеченням отримає милість від Господа... І за все, що хтось робить/чи не робить заради Господа Бога не буде посоромлений.
Втім важливо відчувати (пізнавати), що є приємним для Бога, і в тому пробувати.
Можливо, що той хто звик до краденого софту, не може уявити собі як бути без нього... аналогічно, хто звик вживати алкоголь, не може уявити собі життя без цього. Але Господь сильний позбавити будь-якої залежності.
Хоча моя совість поки що мовчить :oops:

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6965
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 21:24 

Востаннє тут були:
lightchild написав:
Ні, я не безгрішний. Далеко не безгрішний. Я грішник.
Але я тим не виправдовуюся і не звинувачую інших. Бо сам маю інші гріхи.
Але не треба виправдовувати гріх. Гріх є гріх
І звинувачувати інших не треба, як Тай, тим більше у тому, що гріхом не є. А коли при цьому ще й палко виправдовуєш свій очевидний гріх, то це виглядає дуже негідно...

Ну, Лайт, вітаю, не чекав :wink: . Ця позиція достойна поваги.
Гріх звичайно в жодному випадку не можна виправдовувати.
Але саме користування безплатними копіями програм, пісень не може бути гріхом на мою думку. А гріхом швидше є платити різним аферистам, які за повітря вимагають гроші. Я переконаний, що християнин може знайти краще застосування своїм грошам.
І то що ті аферисти заставили у примусовому порядку прийняти закони, які їм вигідні, зовсім їх не оправдує.
Є такий документальний фільм "Пірати карибської долини". Сам не бачив, але розповідали, що у ньому детально розповідається, що всі "розробки" MS є звичайним плагіатом. І за цей плагіат ПІРАТИ збирають мільярди, задуривши затурканий народ.
Я особисто не хочу бути серед обманутих мільйонів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6980
UNREAD_POSTДодано: 05 січня 2007, 04:47 

Востаннє тут були:
Погоджуюсья з Лайтом. Користування піратськими програмами є в принципі гріхом, бо це кража, хоч і не пряма. Арґументами Тая можна виправдити будь-яку кражу - наприклад, не платити за газ, бо кляті москалі заломали зависоку ціну, або що хтось там наживається на тому газі і т.д. А може нам потрібно ґрабити супермаркети, бо "ті аферисти збирають мільярди", а "християнин може знайти краще застосування своїм грошам"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7037
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2007, 21:21 

Востаннє тут були:
Приклади Братика належать до ТОВАРУ, який людина отримує. Щодо інформаційного продукту, то поняття товару не визначено, не зрозуміло, де тут товар, за що власне платити. Я вважаю, що платити можна лише за товар, за те, що ти отримуєш у свою власність. Або укладати договір оренди на користування якоюсь річчю.
Можливо тут більше підходить саме договір оренди, але ж насправді гроші беруть за РЕАЛІЗАЦІЮ невідомо чого.
А про супермаркет це окрема розмова. Там також треба стерегтися насильства.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7188
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2007, 16:08 

Востаннє тут були:
05 грудня 2010, 21:29
Написано: 1290
Віровизнання: п'ятидесятник
Але Тай, зрозумій, що розробка програмного продукту теж вимагає часу і ресурсів, так як і хліба в магазині.

Бо Господь дає мудрість, з Його уст - знання й розум! Господи дай нам мудрості!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7265
UNREAD_POSTДодано: 30 січня 2007, 10:26 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
05 грудня 2019, 11:37
Написано: 1116
Віровизнання: п'ятидесятник
http://www.pskovo-pechersky-monastery.r ... /!qp/2691/ - питання до священника ;)

Я бачив усі справи, що чинились під сонцем: й ось усе це марнота та ловлення вітру!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7272
UNREAD_POSTДодано: 30 січня 2007, 19:11 
Придверник

Востаннє тут були:
22 травня 2024, 06:14
Написано: 283
Winslet написав:
http://www.pskovo-pechersky-monastery.ru/russian/qp/penance/!qp/2691/ - питання до священника ;)
Де написано так (цитую): якщо використання "зломаних" платних програм не дозволяється законом, то таке використання - гріховне. А значить, потрібно відмовитися від того, або, у випадку крайньої необхідності, обов'язково каятися на сповіді. :lol:

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело