Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 31 липня 2025, 09:40

Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Сутність "спасіння".
49587
UNREAD_POSTДодано: 20 липня 2025, 21:56 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
Вчора, 19:55
Написано: 48
Віровизнання: християнин
Сонячник написав:
погодьтесь, що людині дано право вибору
Що ви розумієте під " правом вибору"? Підтвердіть Писанням.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49588
UNREAD_POSTДодано: 23 липня 2025, 00:58 

Стать: Він
Востаннє тут були:
23 липня 2025, 16:17
Написано: 4685
Bogena написав:
Що ви розумієте під " правом вибору"? Підтвердіть Писанням.

Ми бачимо у всій Біблії, що Бог завжди звертається до людини як до вільної особи, яка може як прийняти волю Божу, так і відкинути.
Повторення Закону 30:19 (UBIO) Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє..
Ісаї 1:19-20 (UBIO) Як захочете ви та послухаєтесь, то будете добра землі споживати.
А коли ви відмовитеся й неслухняними будете, меч пожере вас, бо уста Господні сказали оце!

Ми знаємо, що воля Божа в тому, щоб всі люди спаслися, але також знаємо, що мало буде спасенних.
1-ше до Тимофія 2:4 (UBIO) Бог хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди.
Івана 5:40 (UBIO) Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя.
Отож Бог хоче щоб всі спаслися, але дуже мало людей покоряють свою волю Божій волі.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49589
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2025, 17:46 

Востаннє редаговано Bogena 24 липня 2025, 22:16 (всього 2 разів).

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Звісно, Дух Святий працює з кожною людиною,
Ні. не з кожною.Тільки з вибраними для освячення в Ісусі Христі.
І сказав Він: „Я тому́ й говорив вам, що до Мене прибути не може ніхто, як не буде йому від Отця да́не те
.Ів 6:65
Духом Святим Бог народжує Собі дітей вірою в Сина Свого Ісуса, освячує Їх, тобто відділяє від світу сього, виправдовує ,"одягає" в Свою праведність і попровадить во спасіння, життя вічне.
Сонячник написав:
на жаль мало хто приймає слово від Бога.
Кому дано від Бога, той приймає.
„Люди́на нічого приймати не може, як їй з неба не дасться.
Мф19:11
Сонячник написав:
А ще Дух Святий може бути при нас, а може бути в середині нас, коли ми приймаємо хрещення в Дусі Святому з ознакою інших мов.

Ні.
Хто належить Ісусу, має Його за Господа, у того Дух Святий в серці, бо то Його домівка, Храм Духа Святого.

9 А ви не в тілі, але в Дусі, бо Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його.

10 А коли Христос у вас, то хоч тіло мертве через гріх, але дух живий через праведність.

11 А коли живе в вас Дух Того, Хто воскресив Ісуса з мертвих, то Той, хто підняв Христа з мертвих, ожи́вить і смертельні тіла ваші через Свого Духа, що живе в вас.

Рим8:9-11
Сонячник написав:
І навіть коли Дух Святий в нас, то ми, люди, можемо Йому противитись, засмучувати Його, вгашати та навіть зневажити Його,

Ще раз,-коли хто не має Христового Духа, той не Його.А коли ти Божа дитина, Господь виховує Своє дитя, але не залишить її і не покине. Ів6:37; Ів14:18; Євр 13:5

Сонячник написав:
Звісно, Господь закликає нас до освячення, і Він Сам очищає нас, щоб ми ще більше приносили плода. І якщо ми освячуємось та розпинаємо свою плоть, то водимось Духом Святим.

Ви ставите воза наперед коня.
Якщо маємо Духа Святого Він Сам очищає нас, щоб ми ще більше приносили плода.
А хто не має Христового Духа, той не Його.
Сонячник написав:
Але погодьтесь, що людині дано право вибору,
Дивуюсь я вам, Соняшник! ?!
:D В Бібліі цього немає, щоб Бог наділяв людину якимось "правами"."вибирати чи бути обраними :)
Ось слова Ісуса Христа, подумайте над ними:
16 Не ви Мене вибрали, але Я вибрав вас, і вас настанови́в, щоб ішли ви й прино́сили плід, і щоб плід ваш зостався, щоб дав вам Отець, чого тільки попро́сите в Імення Моє.
Ів 15:16

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49590
UNREAD_POSTДодано: 24 липня 2025, 20:43 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Ми бачимо у всій Біблії, що Бог завжди звертається до людини як до вільної особи
"Ми бачимо у всій Біблії..."- чистої води демагогія. Вільна від кого? від Бога? Навпаки, вся Біблія свідчить, що людина,- творіння Боже у всьому залежить від свого Творця.
Чи вільна вона від своєї гріховной плоті? - знову ні, вам суперечить Апостол Павло:

Бо не роблю́ я доброго, що хочу, але зле, чого не хочу, це чиню.
2 Коли ж я роблю́ те, чого не хочу, то вже не я це виконую, але гріх, що живе в мені.

Рим7:19-20
То де "свобода волі ", "воля волі", "право вибору" і все таке інше. Немає...В Бібліі навіть понять таких немає. Ізмишлєніє неправдиве.

Щодо вашої цитати з Второзаконня. Очікувала що ви наведете це місце :) Розглянемо його докладніше.

Повторення Закону 30:19 (UBIO)
Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє..

До кого звертається Бог? до якоїсь абстрактної людини? Ні. Це звертання до вибраного народу Божого Ізраілю, що прийняв Закон з клятвою. Отже є дві умови благословіння за виконання і прокляття за порушення Закону.

6 З нетесаного камі́ння збудуєш же́ртівника Господа, Бога свого, і принесеш на ньому цілопа́лення Господе́ві, Богові своєму.

7 І принесеш на жертву мирні жертви, і будеш там їсти, і будеш тішитися перед лицем Господа, Бога свого.

8 І напишеш на тих камі́ннях усі слова цього Зако́ну дуже вира́зно“.

9 І промовляв Мойсей та всі священики-Левити, до всього Ізраїля, говорячи: „Уважай та слухай, Ізраїлю, — ти цього дня став народом Господа, Бога свого.

10 І будеш ти слу́хатися Господа, Бога свого, і будеш виконувати заповіді Його та постанови Його, що я наказую тобі сьогодні“.

11 І наказав Мойсей того дня наро́дові, говорячи:

12 „Оці стануть на горі Ґарізі́м, щоб благословляти народ, коли ви пере́йдете Йорда́н: Симео́н, і Леві́й, і Юда, і Іссаха́р, і Йо́сип, і Веніями́н.
13 А оці стануть для клятви на горі Ева́л: Руви́м, Ґад, і Аси́р, і Завуло́н, Дан і Нефтали́м.
14 І відповідять Левити, і скажуть до всіх Ізраїлевих мужів сильним голосом:

15 „Прокля́та люди́на, що зробить бовва́на різаного або литого, гидо́ту для Господа, чин різьба́рських рук, і поставить таємно! І відповість увесь наро́д, та й скаже: амі́нь!

... далі по тексту

26 Прокля́тий, хто не дотримає слів цього Зако́ну, щоб виконувати їх! А ввесь народ скаже: амінь!“

Повторення закону 27:6-26
Тому Бог і сказав Своєму народові -ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє..
Ви чи ваші прабатьки приймали Закон з клятвою ? Ні! то що ви можете вибирати ?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49593
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2025, 16:11 

Востаннє тут були:
29 липня 2025, 16:11
Написано: 107
Сонячник написав:
Ми знаємо, що воля Божа в тому, щоб всі люди спаслися, але також знаємо, що мало буде спасенних.
...
Отож Бог хоче щоб всі спаслися, але дуже мало людей покоряють свою волю Божій волі.

А чому, на вашу думку, так "мало" і навіть "дуже мало" таких людей. І звідки ви це знаєте?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело