Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 грудня 2024, 19:24

Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: П'ятидесятники
27065
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 16:15 

Стать: Він
Востаннє тут були:
05 серпня 2019, 12:31
Написано: 413
Віровизнання: християнин
Сонячник написав:
ОЛЕГ САМБІРСЬКИЙ написав:
...моєю метою є виявлення "лукавих" бо є написано: і не беріть участі в неплідних ділах темряви але краще виявляйте.
Нема такого.

Та є, інакше - що це значить:
Сонячник написав:
Не всі п'ятидесятники мають спасіння і не всі хто був народжений згори та лише декларує свою віру в Христа, а лише правдиво віруючі - і це ті, хто витримає до кінця.

і
Сонячник написав:
Адже сьогодні євангельські церкви все більше зближаються зі світом, як це було колись з католицькою та православною.

Люби Господа в усьому більше! Господь благословляє тебе, і дає тобі мир!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27070
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 17:11 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Ти або в одну крайність, або в другу йдеш.
які крайності, я десь змінив свою думку?
Протестант написав:
Апостоли сьогодні є?
Почни з ваших апостолів...
Протестант написав:
я почитав в інтернеті трохи історії, так як ти думаєш, тільки католики думають, навіть православні по інакше пишуть історію
Думаю, що не дізнаюсь історію п'ятидесятників! Це певно не можна - адже вона таємна.
Протестант написав:
по плодам впізнають учнів Христових
Авжеж, от я і пізнав ваших, як ти писав "святих і ангелів". Ось тобі приклад з літа. "Щимили" малолітки - діти пастирського складу, свого одновірця з своєї общини. Вже обступили колом і почали бити. Підійшов брат, дав поза вуха "героям віри". А ті коли втікали почали кричати:"ну бий - бий, я християнин!... :D це ті плоди? Чи розповісти як пророк проти пророка в одній спільноті... чи краще як община повстає на пастиря... про що розказати - бачив багато.
Протестант написав:
Зверхність римського єпископа це одна із причин поділу церкви.
Невже? Це тобі "глубоко підпільні євангелисти" підказали? Інші питання про католицтво/православ'я де-інде задавай. Тут прошу про п'ятидесятників.
Протестант написав:
Від чого відродження? від відступлення .
А де цитати про відродження?
Протестант написав:
Лютер почав відродження. Чи ти одразу як народився все одразу знав і розумів.
А хіба можна порівнювати немовля і мужа якого піднімає Бог? От ти забув про "помазання" - воно вас навчає і ви не потребуєте щоб вас, ще хтось навчав? То чому такі різні науки і розуміння?
Протестант написав:
Із ваших.. це не із моїх. Якщо Христос є народжений у серці, той Він і буде у храмі.
То не ти писав про "вавилонську блудницю"? А хто?
Протестант написав:
34 силу огненну гасили, утікали від вістря меча, зміцнялись від слабости, хоробрі були на війні, обертали в розтіч полки чужоземців;35 жінки діставали померлих своїх із воскресіння; а інші бували скатовані, не прийнявши визволення, щоб отримати краще воскресіння; 36 а інші дізнали наруги та рани, а також кайдани й в'язниці.37 Камінням побиті бували, допитувані, перепилювані, умирали, зарубані мечем, тинялися в овечих та козячих шкурах, збідовані, засумовані, витерпілі.38 Ті, що світ не вартий був їх, тинялися по пустинях та горах, і по печерах та проваллях земних.39 І всі вони, одержавши засвідчення вірою, обітниці не прийняли,40 бо Бог передбачив щось краще про нас, щоб вони не без нас досконалість одержали. (Євр.11:34-40)
Це ж з Старого Заповіту. Почитай якщо цікаво! Але для прикладу: "жінки діставали померлих своїх із воскресіння" (1Цар 17:23)... "перепилювані" євреї кажуть це пророк Ісая...
Протестант написав:
Можеш назвати тих хто померли під час римської імперії.
Можу! Не всіх, але кілька тисяч відомих буде. Збереглось багато актів - тогочасних описів і списків.
Протестант написав:
Чи не має дати значить це не правда.
Або кого забив "Святий Престол" під час Христових походів? Як ти думай це християни робили?
Якщо про війну то почни з Старого Заповіту! Бог же той самий - незмінний!
Протестант написав:
А католики не дотримуються вчення апостолів і Писання
То як ти кажеш, що дехто з них спасеться? - але про католиків іншим разом.
А ти твердиш, що ви тримаєте вчення апостолів?
Протестант написав:
То де тут написано що це католицька чи православна Церква?
католицька - вселеньська - кафоличическая - це все одне і теж слово, яке пишеться грецькою καθολικός - або як написав Ігнатій Антіохійський до жителів Смирни - ἡ Καθολικὴ Εκκλησία. Ти пропустив?
" где Иисус Христос, там и кафолическая Церковь - ἡ Καθολικὴ Εκκλησία"
(Ігнатій Антіохійський до Смирнян (писано близько 110р), помер 117р) Маю ці тексти грецькою, хочеш?
Вже бачиш де написано? чи кожну цитату на мові оригіналу писати?
Протестант написав:
Nurono, то яка ціль цієї теми?
Історія п'ятидесятників!
Протестант написав:
То ти як розумієш Пятидесятники це секта, чи Церква?
Історія покаже!
Мир тобі!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27073
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 17:44 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Nurono написав:
Протестант написав:
Ти або в одну крайність, або в другу йдеш.
які крайності, я десь змінив свою думку?

Я за мої слова, або Сонячника говорю.

Цитата:
Думаю, що не дізнаюсь історію п'ятидесятників! Це певно не можна - адже вона таємна.

А хіба є щось таємне. В інтернеті все можна найти. Ти конкретно що хочеш почути?

Цитата:
Протестант написав:
по плодам впізнають учнів Христових
Авжеж, от я і пізнав ваших, як ти писав "святих і ангелів". Ось тобі приклад з літа. "Щимили" малолітки - діти пастирського складу, свого одновірця з своєї общини. Вже обступили колом і почали бити. Підійшов брат, дав поза вуха "героям віри". А ті коли втікали почали кричати:"ну бий - бий, я християнин!... :D це ті плоди? Чи розповісти як пророк проти пророка в одній спільноті... чи краще як община повстає на пастиря... про що розказати - бачив багато.

Тут тоді зачнеться один одного гріхи показувати. Це звісно теж плоди якоїсь конфесії, але я говорив про плоди:
19 Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста,
20 ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі,
21 завидки, п'янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!
22 А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра,
23 лагідність, здержливість: Закону нема на таких!
24 А ті, що Христові Ісусові, розп'яли вони тіло з пожадливостями та з похотями.
25 Коли духом живемо, то й духом ходімо!
26 Не будьмо чванливі, не дражнімо один одного, не завидуймо один одному!

(Гал.5:19-26)

Протестант написав:
Від чого відродження? від відступлення .
А де цитати про відродження?

Ну якщо це не про відродження говориться, то про що тоді, поясни?
Притча про Блудного сина, це теж не історія про відступлення від Бога і навернення до Нього?
Ам.5:4 Бо так промовляє Господь до дому Ізраїлевого: Наверніться до
Мене й живіть!

Єз.14:6 Тому скажи до Ізраїлевого дому: Так говорить Господь Бог: Наверніться, і відступіть від ваших божків, і від усіх ваших гидот відверніть свої обличчя!

Цитата:
От ти забув про "помазання" - воно вас навчає і ви не потребуєте щоб вас, ще хтось навчав? То чому такі різні науки і розуміння?

Ну тоді давай факти які у нас у п’ятидесятників різне віровчення, я крім обмивання ніг не знаходжу. Але пише за віровчення, а не всяке.
Припустимо Сонячник помиляється. То може треба спочатку пояснити цей вірш?

Цитата:
Протестант написав:
Або кого забив "Святий Престол" під час Христових походів? Як ти думай це християни робили?
Якщо про війну то почни з Старого Заповіту! Бог же той самий - незмінний!

Значить тоді є два Боги, бо у Ст. З. Бог дозволяє убивати, а у Н.З. навіть на брата "дурний" сказати не дозволяє? Матв.5:21-27.

Цитата:
Протестант написав:
А католики не дотримуються вчення апостолів і Писання
То як ти кажеш, що дехто з них спасеться? - але про католиків іншим разом.

Я ж говорю, я за особу говорю, а не колектив. Бо кожен сам дасть відповідь особисто перед Богом і прийде із своїми плодами і своєю працею.
Цитата:

Покрайні мірі ближче і стараємося.

Цитата:
Протестант написав:
То де тут написано що це католицька чи православна Церква?
католицька - вселеньська - кафоличическая - це все одне і теж слово, яке пишеться грецькою καθολικός .....
Вже бачиш де написано? чи кожну цитату на мові оригіналу писати?

Ну зрозуміло це одне слово, але значення його яке?

Цитата:
Протестант написав:
То ти як розумієш Пятидесятники це секта, чи Церква?
Історія покаже!Мир тобі!

То ти по історії судиш, чи по вчені?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27076
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 17:59 

Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Nurono написав:
От - баптист, пресвітеріанин, п'ятидесятник, свідок Єгови, анабаптист, адвентист... і інші говорять, що є "вівцями Божими" - Церквою. Кожен тримає в руках Біблію на яку посилається. Ви ж не скажете мені, що можна йти куди сподобалось!? І не багато тіл в Господа Ісуса - а одне!
Якщо Ви дійсно не зрозуміли питання на яке відповіли, то дозвольте перефразувати.
Як пізнати справжню церкву?
:) Справді, Божа Церква одна - це Тіло Христове.
А конфесій, які кажуть, що є церквою - багато, але насправді жодна така організація не є Тілом Христовим, а блудницею зі світом. Уся ця система так званих християнських церков складає Великий Вавилон, що плодить порочних християн.

А Церква Христова - без плями і без пороку, вона свята. Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади, чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна! (Еф.5:27)

Церква Ісуса Христа - це не організація, а живі люди, яких знає Христос і які беруть участь у Христових стражданнях. Це і є Тіло Христове.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27079
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 18:10 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Що то за крайності?
Протестант написав:
А хіба є щось таємне. В інтернеті все можна найти. Ти конкретно що хочеш почути?
Читай вище. Якщо знайшов пиши.
Як там підпільна церква з 5 століття?
Протестант написав:
Тут тоді зачнеться один одного гріхи показувати. Це звісно теж плоди якоїсь конфесії, але я говорив про плоди:
Ти справді хочеш, що б я почав писати все що бачив... а тих "плодів" багато...
Протестант написав:
Ам.5:4, Єз.14:6
відродження і навернення різні речі. От якби це сказав католик, то все ясно. А від чого ви навернулись як церква?
Протестант написав:
Припустимо Сонячник помиляється.
От один факт.
Протестант написав:
Значить тоді є два Боги, бо у Ст. З. Бог дозволяє убивати, а у Н.З. навіть на брата "дурний" сказати не дозволяє? Матв.5:21-27.
А де в Сторому це минало безкарно?
Протестант написав:
Я ж говорю, я за особу говорю, а не колектив. Бо кожен сам дасть відповідь особисто перед Богом і прийде із своїми плодами і своєю працею.
То для чого ви проповідуєте католикам і хочете, щоб вони були як ви? Якщо твоя думка правильна - дайте їм спокій!
Протестант написав:
Покрайні мірі ближче і стараємося
Отже "ні" - ви не тримаєте повного вчення апостолів!
Протестант написав:
" де Ісус Христос, там Католицька Церква - ἡ Καθολικὴ Εκκλησία"
(Ігнатій Антіохійський до Смирнян (писано близько 110р), помер 117р)
Що не ясно? Як перекласти? В назві власній так і буде - "католицька"!
Протестант написав:
Як хтось може дивитись на вчення, коли не знає хто ви і звідки?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27081
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 18:20 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Справді, Божа Церква одна - це Тіло Христове.

Сонячник написав:
Церква Ісуса Христа - це не організація, а живі люди, яких знає Христос і які беруть участь у Христових стражданнях. Це і є Тіло Христове.
Тобто кожне зібрання - це осередок людей, між якими є люди з церкви, а є не з церкви? І ніякої видимої Церкви заснованої Христом нема? - а є невидима? Ви теж вірите в "глубоко підпільну євангельську церкву з 5 століття"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27083
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 18:43 

Востаннє редаговано Протестант 30 листопада 2010, 19:08 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Nurono написав:
Протестант написав:
Що то за крайності?

Та треба перечитувати дуже уважно, не можу найти.....як будеш те саме робити то уже покажу. От наприклад наступне....

Цитата:
Протестант написав:
Ти справді хочеш, що б я почав писати все що бачив... а тих "плодів" багато...

Я про плоди як дитини Божої говорю, як християнина, а ти на конфесію з’їдаєш. Та не треба писати, я сам деякі знаю, я деякі що ти пишеш дивуюся, от тільки одним "плід" можу провірити це за державні гроші дім молитви будували.

[
Цитата:
quote="Протестант"]Ам.5:4, Єз.14:6
відродження і навернення різні речі. От якби це сказав католик, то все ясно. А від чого ви навернулись як церква?[/quote]
Від гріха і не правди. Почитай що перший Папа пише у другому розділі, другого послання.
Цитата:
Протестант написав:
Припустимо Сонячник помиляється.
От один факт.

Не вириває слова із писання :D
Ти поясни вірш 1Iван.2:27 А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте.

Цитата:
Протестант написав:
А де в Сторому це минало безкарно?

А хіба Бог наказував за те що вони убивали інший народ?

Цитата:
Протестант написав:
То для чого ви проповідуєте католикам і хочете, щоб вони були як ви? Якщо твоя думка правильна - дайте їм спокій!

Я їм дав, я в себе у дома, на своєму форумі.

Цитата:
Протестант написав:
Отже "ні" - ви не тримаєте повного вчення апостолів!

Це ти як критик протестантів маєш сказати? В моїх очах майже все добре. Це не стосується віровчення, а святості, всіх дарів Д.С. у Церкві, але це окрема тема.

Цитата:
Протестант написав:
" де Ісус Христос, там Католицька Церква - ἡ Καθολικὴ Εκκλησία"
(Ігнатій Антіохійський до Смирнян (писано близько 110р), помер 117р)
Що не ясно? Як перекласти? В назві власній так і буде - "католицька"!

То як цей вислів не стосується п’ятидесятників?

Цитата:
Протестант написав:
Як хтось може дивитись на вчення, коли не знає хто ви і звідки?

Про Ісуса теж так сказали. Iван.7:28 І скликнув у храмі Ісус, навчаючи й кажучи: І Мене знаєте ви, і знаєте, звідки Я.
Ну ти дивний, тобі Сонячник дав силку історії союзу ХВЄ (П) у Вікіпедії, тяжко подивитися, чи тобі все тут написати.
І чому ти не задаєш це питання католикам і православним? Вони знають звідки вони? Ти пройдися по вулиці і запитай.
То коли утворилася католицька конфесія?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27084
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 18:54 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
Тобто кожне зібрання - це осередок людей, між якими є люди з церкви, а є не з церкви? І ніякої видимої Церкви заснованої Христом нема? - а є невидима? Ви теж вірите в "глубоко підпільну євангельську церкву з 5 століття"?
Так я розумію, що Церква Христова завжди була і є переслідуваною та зневаженою світом, але водночас вона була і є сіллю землі - вона світлом докоряє світові за гріхи (а тому світ її ненавидить).

Можна прийняти по вірі святе водне хрещення у п'ятидесятницькій церкві, можна випросити в Бога хрещення Духом Святим, можна ходити на зібрання, молитися мовами та пророкувати, проповідувати, брати участь у спомині смерті І.Х. ... але при цьому не бути членом Церкви Христової.
Однак, членом Церкви Христової є лише той, хто перебуває у Христі - той є овечкою, що покірна Своєму Пастиру.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27090
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2010, 22:32 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
20 грудня 2010, 01:03
Написано: 10
Про історію п`ятидесятників СРСР , зокрема України, можна прочитати ще у книзі "За что страдали наши братья и сестры" П. Мельничука. Там більше прикладів, ніж у "Просила Россия дождя у Господа" і читається легше, як худ. книга, а не історична.

Страшні слова, коли вони мовчать
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27107
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 12:52 

Востаннє тут були:
Мир, сестро!
Антоніна написав:
Про історію п`ятидесятників СРСР , зокрема України, можна прочитати ще у книзі "За что страдали наши братья и сестры" П. Мельничука. Там більше прикладів, ніж у "Просила Россия дождя у Господа" і читається легше, як худ. книга, а не історична.

Дуже дякую!
Божих, Вам, благословінь!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27109
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 13:59 

Востаннє тут були:
крайності!
Протестант написав:
Я про плоди як дитини Божої говорю, як християнина, а ти на конфесію з’їдаєш.
Та ви самі писали про "блудницю"! А "плоди" виказую і приватні і общинні.
От в вечері мені нагадали, як одна община (з ваших) організувалась на вкрадені гроші в іншої (з ваших). Інформаторів з ваших не бракує!
Протестант написав:
от тільки одним "плід" можу провірити це за державні гроші дім молитви будували.
Давай! В держАрхівах все є - дерзай!
Протестант написав:
А від чого ви навернулись як церква?
Від гріха і не правди.
То ваш церковний устрій був раніше католицьким? - чи все ж глубоко підпільним?
Протестант написав:
Почитай що перший Папа пише у другому розділі, другого послання
Хто? Назва послання?
Протестант написав:
Не вириває слова із писання :D
Ти поясни вірш 1Iван.2:27 А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте.
Так вам все ясно! Для чого ще мої пояснення, коли "помазання" тобі відкрило одне, а Сонячнику інше! Невже "дух" з вами пожартував? А баптистам "помазання" ще інакше розказало деякі речі! А анабаптистам...
Протестант написав:
А хіба Бог наказував за те що вони убивали інший народ?
Ні! А в Новому карав?
Nurono написав:
То для чого ви проповідуєте католикам і хочете, щоб вони були як ви?
та
Протестант написав:
Я їм дав, я в себе у дома, на своєму форумі
Ти ж зрозумів що не йдеться за форум!!! А про те - для чого ви хочете щоб католики/православні/лютерани були як ви, вступали до ваших спільнот... адже з ваших слів можна робити висновок, що католик спасається в своїй спільноті! Для кого ви влаштовуєте "євангелізації"!
Прийшла одна на память :D Приїхали брати з однієї церкви до іншої. Поспівали, дали слово, помолились і... закликали до покаяння. О-о! - скільки вийшло... членів церкви :D То ніяк не второпаю, вони що - були не-віруючими? Адже ті "закликачі" сказали - "скільки ми привели до Христа"... А кого привели? - тих які вже рахувались приведеними...
За багато років я того надивився вдосталь.
Протестант написав:
В моїх очах майже все добре. Це не стосується віровчення, а святості, всіх дарів Д.С. у Церкві, але це окрема тема.
Ти твердиш, що вчення ніякого не потрібно!!!!!!
Ти твердиш, що ви маєте всі дари Святого Духа!
Nurono написав:

Протестант написав:
+
Протестант написав:
В моїх очах майже все добре
= Ні!
Протестант написав:
"Католици́зм или католи́чество (лат. catholicismus) (от греч. καθολικός — «всеобщий», буквально «по-всему» или «согласно всему»; впервые по отношению к церкви термин «ἡ Καθολικὴ Εκκλησία» применён около 110 г. в письме святого Игнатия к жителям Смирны и закреплён в Никейском символе веры)"
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BA
Хотів тобі назбирати місця де історично засвідчений термін "Католицька Церква"... їх так багато, аж сам вражений. А тим паче здивований тією брехнею, що ти переписав. Ті автори чому відкрито брешуть - розраховують на незнаючих?
Ὅπου ἂν φανῇ ὁ ἐπίσκοπος, ἐκεῖ τὸ πλῆθος ἔστω, ὥσπερ ὅπου ἂν ᾖ Χριστὸς Ἰησοῦς, ἐκεῖ ἡ καθολικὴ ἐκκλησία. Οὐκ ἐξόν ἐστιν χωρὶς τοῦ ἐπισκόπου οὔτε βαπτίζειν οὔτε ἀγάπην ποιεῖν· ἀλλ' ὃ ἂν ἐκεῖνος
δοκιμάσῃ, τοῦτο καὶ τῷ θεῷ εὐάρεστον, ἵνα ἀσφαλὲς ᾖ καὶ
βέβαιον πᾶν ὃ πράσσεται.
ΣΜΥΡΝΑΙΟΙΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ (Ігнатій Антіохійський до Смирнян)

Μαρτύριον τοῦ Ἁγίου Πολυκάρπου - мучеництво святого Полікарпа (запис датується близько 155 роком)
Ἡ ἐκκλησία τοῦ θεοῦ, ἡ παροικοῦσα Σμύρναν, τῇ ἐκκλησίᾳ τοῦ
θεοῦ, τῇ παροικούσῃ ἐν Φιλομηλίῳ καὶ πάσαις ταῖς κατὰ πάντα
τόπον τῆς ἁγίας καὶ καθολικῆς ἐκκλησίας παροικίαις. <ἔλεος καὶ
εἰρήνη καὶ ἀγάπη> θεοῦ πατρὸς καὶ τοῦ κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ
Χριστοῦ...
ὁ θαυμασιώτατος Πολύκαρπος, ἐν τοῖς καθ' ἡμᾶς
χρόνοις διδάσκαλος ἀποστολικὸς καὶ προφητικὸς γενόμενος ἐπίσκο-
πός τε τῆς ἐν Σμύρνῃ καθολικῆς ἐκκλησίας.
μενος τὸν ἄδικον ἄρχοντα καὶ οὕτως τὸν τῆς ἀφθαρσίας στέφανον
ἀπολαβών, σὺν τοῖς ἀποστόλοις καὶ πᾶσιν δικαίοις ἀγαλλιώμενος
δοξάζει τὸν θεὸν καὶ πατέρα παντοκράτορα καὶ εὐλογεῖ τὸν κύριον
ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν σωτῆρα τῶν ψυχῶν ἡμῶν καὶ κυβερνήτην
τῶν σωμάτων ἡμῶν καὶ ποιμένα τῆς κατὰ τὴν οἰκουμένην καθολικῆς
ἐκκλησίας...

Як бачиш, це назва власна!
Протестант написав:

" ...віру, раз дану святим."(Юд.1:3)
Ти покажи, як ви пронесли цю "віру" крізь віки, зачни з апостолів.
Вже не мені одному цікаво знати історію як ви плекали це "вчення".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27110
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 14:40 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Справді, Божа Церква одна - це Тіло Христове.
А конфесій, які кажуть, що є церквою - багато, але насправді жодна така організація не є Тілом Христовим, а блудницею зі світом. Уся ця система так званих християнських церков складає Великий Вавилон, що плодить порочних християн.
О го! От тобі і маєш... Цікаво, Протестанте, ти теж думаєш, що твоя конфесія не є тілом Христовим але "блудницею зі світом"!? - ти пропустив "конфесій, які кажуть, що є церквою - багато, але насправді жодна така організація не є Тілом Христовим, а блудницею зі світом."
Сонячник написав:
Можна прийняти по вірі святе водне хрещення у п'ятидесятницькій церкві, можна випросити в Бога хрещення Духом Святим, можна ходити на зібрання, молитися мовами та пророкувати, проповідувати, брати участь у спомині смерті І.Х. ... але при цьому не бути членом Церкви Христової.
Однак, членом Церкви Христової є лише той, хто перебуває у Христі - той є овечкою, що покірна Своєму Пастиру.
З Ваших слів роблю висновок:
"А коли хто не має Христового Духа, той не Його. (Рим.8:9)" То чиїм духом пророкують не-члени тіла Христового на зібранні п'ятидесятників? Чиїм духом мовами говорять? А головне чому це допускають?

Сонячник написав:
Nurono написав:
Так я розумію, що Церква Христова завжди була і є переслідуваною та зневаженою світом, але водночас вона була і є сіллю землі - вона світлом докоряє світові за гріхи (а тому світ її ненавидить).
Тобто - Ви вірите в підпільну церкву!
Гаразд, Ваша воля. Але де підтвердження вашої теорії? Хіба Христос заснував невидиму громаду, яка розсіяна хтозна де?
Підтвердіть своє вчення з Писання.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27120
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 16:05 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
"А коли хто не має Христового Духа, той не Його. (Рим.8:9)" То чиїм духом пророкують не-члени тіла Христового на зібранні п'ятидесятників? Чиїм духом мовами говорять? А головне чому це допускають?

І таке є, але де діє Дух Божий - там нема місця лукавому! Я про інше писав, як і ап.Павло написав: І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо! (1Кор.13:2) А Бог є любов! Можна бути членом громади і мати дар Божий, але не бути з Богом, тобто не мати любові. Юда-зрадник ходив з Христом, але не прийняв Христа.
Nurono написав:
Тобто - Ви вірите в підпільну церкву!
Гаразд, Ваша воля. Але де підтвердження вашої теорії? Хіба Христос заснував невидиму громаду, яка розсіяна хтозна де?
Церква Христова не має вивіски, не має реклами, Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! (Матв.7:14) Так говорив Христос.
І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених? А Він відказав їм: Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть! (Лук.13:24)
Хто ж тоді може спастися? А Він відповів: Неможливеє людям можливе для Бога! (Лук.18:26-27)
Бо багато покликаних, та вибраних мало. (Матв.22:14)

Також Ісус сказав наперед про переслідування християн:
Я вас зо світу обрав, тому світ вас ненавидить... Як Мене переслідували, то й вас переслідувати будуть... (Iван.15:19-20)
Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! (Iван.16:2)
На муки тоді видаватимуть вас, і вбиватимуть вас, і вас будуть ненавидіти всі народи за Ймення Моє. (Матв.24:9)
...накладуть на вас руки свої, і переслідувати будуть, і видаватимуть вас у синагоги й в'язниці, і поведуть вас до царів та правителів через Ім'я Моє. (Лук.21:12)
Але все це робитимуть вам за Ім'я Моє, бо не знають Того, хто послав Мене. (Iван.15:21)

Також і апостоли навчали: ...через великі утиски треба нам входити у Боже Царство. (Дiї.14:22) Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані. (2Тим.3:12)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27123
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 16:18 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Nurono написав:

І таке є, але де діє Дух Божий - там нема місця лукавому! Я про інше писав, як і ап.Павло написав: І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо! (1Кор.13:2) А Бог є любов! Можна мати дар Божий, але не бути з Богом, тобто не мати любові.
Ви не уважно прочитали питання. Не питав є чи немає! - а чому...
чиїм духом пророкують не-члени тіла Христового на зібранні п'ятидесятників?
Чиїм духом мовами говорять?
А головне чому це допускають? - ті "духовні", їм відкриття немає і пророцтва бракує, чи духів не розпізнають?
Сонячник написав:
Церква Христова не має вивіски, не має реклами, Бо тісні ті ворота, і вузька та дорога, що веде до життя, і мало таких, що знаходять її! (Матв.7:14) Так говорив Христос.
І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених? А Він відказав їм: Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть! (Лук.13:24)
Хто ж тоді може спастися? А Він відповів: Неможливеє людям можливе для Бога! (Лук.18:26-27)
Бо багато покликаних, та вибраних мало. (Матв.22:14)
Ви так сипите цитатами... то потрудіться пояснити де тут ідеться про невидиму церкву і чому?
Сонячник написав:
Також Ісус сказав наперед про переслідування християн:
Я вас зо світу обрав, тому світ вас ненавидить... Як Мене переслідували, то й вас переслідувати будуть... (Iван.15:19-20)
Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! (Iван.16:2)
На муки тоді видаватимуть вас, і вбиватимуть вас, і вас будуть ненавидіти всі народи за Ймення Моє. (Матв.24:9)
...накладуть на вас руки свої, і переслідувати будуть, і видаватимуть вас у синагоги й в'язниці, і поведуть вас до царів та правителів через Ім'я Моє. (Лук.21:12)
Але все це робитимуть вам за Ім'я Моє, бо не знають Того, хто послав Мене. (Iван.15:21)
Також і апостоли навчали: ...через великі утиски треба нам входити у Боже Царство. (Дiї.14:22) Та й усі, хто хоче жити побожно у Христі Ісусі, будуть переслідувані. (2Тим.3:12)
Мені почати переписувати акти мучеників? - я ж не про переслідування питаю. Бо за Вашою логікою - хто гнаний той правий! То виходить свідки Єгови теж тіло Христове - їх же гнали, вбивали... продовжити?
Тож залиште утиски і пишіть по суті питання - де цитати про невидиму Церкву?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

27133
UNREAD_POSTДодано: 01 грудня 2010, 17:19 

Востаннє тут були:
Nurono написав:
чиїм духом пророкують не-члени тіла Христового на зібранні п'ятидесятників?
Чиїм духом мовами говорять?
А головне чому це допускають? - ті "духовні", їм відкриття немає і пророцтва бракує, чи духів не розпізнають?
Так, бо полюбили більше неправду, а тому й не мають відкриття від Бога. Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили? І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня! (Матв.7:22-23)
Хто не приймає правду від Ісуса Христа, той вірить у неправду, і попадає під вплив антихриста:
А його прихід за чином сатани буде з усякою силою й знаками та з неправдивими чудами, і з усякою обманою неправди між тими, хто гине, бо любови правди вони не прийняли, щоб їм спастися. І за це Бог пошле їм дію обмани, щоб у неправду повірили, щоб стали засуджені всі, хто не вірив у правду, але полюбив неправду. (2Сол.2:9)
Nurono написав:
де цитати про невидиму Церкву?
А з чого Ви взяли, що Церква невидима? Я ж вище писав, що Церква Христова є світлом для світу, а тому переслідувана:
Сонячник написав:
Церква Христова завжди була і є переслідуваною та зневаженою світом, але водночас вона була і є сіллю землі - вона світлом докоряє світові за гріхи (а тому світ її ненавидить).

І апостоли вчили, що усі благочестиві християни будуть переслідувані: Вони з того дивуються, що ви разом із ними не берете участи в розпусті, та зневажають. (1Петр.4:4)

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>