Будь ласка, оцініть, навівши мишку на шкалу:
( 3.8 | 23 голосів )
Вовки люті увійшли в церкву...
Гуманітарка, лідерство і церковний бізнес
Сіячі/Діячі на ниві Господній
Перший наступ на церкву
Важка артилерія
Другий наступ на церкву
За завісою доброчинності
Боротьба за молитовний будинок
Ще одна афера
Всі сторінки

 

Боротьба за молитовний будинок

Загнаний в кут, доведений до відчаю Стефан Георгійович не витримав знущань і, так як у Москві через клановість сім'ї Сипка шукати правди він не міг, то звернувся до Союзу Євангельських Християн в Москві, до Семченка Олександра Трохимовича. Семченко А.Т., відмінно знаючи клан Сипка і їхні методи управління людьми, став на бік Стефана Георгійовича і запропонував йому реставрувати Церкву Євангельських Християн в Волхові, повернутися до витоків Прохановской Церкви і взяв його під свій захист. Стефан Георгійович офіційно вийшов зі складу церкви на Поклонній горі і з Об'єднання.

За допомогою Семченка А.Т. Таран С.Г. почав перереєстрацію церкви в місті Волхові. Церква офіційно вийшла з об'єднання PСЕХБ та внесли зміни до статуту. Я так думаю, що Стефан Георгійович пішов на цей крок тільки через страшний тиск і відсутність вибору. Це був єдиний спосіб зберегти церкву для групи істинних дітей Божих, і не віддати її на поталу безбожників.

Мала відбутися боротьба за будинок. Присвоїти будівлю - було однією з основних цілей групи загарбників. Бунтівники просто так не збиралися його залишати.
 
27 вересня 2009 Стефан Георгійович прийшов на зібрання до церкви, плануючи повідомити всім про перереєстрацію церкви. Стефан спробував сказати заплановану проповідь. Несподівано для всіх Расул категорично заборонив йому встати на кафедру. Стефан Георгійович дочекався кінця зборів, і спробував зробити оголошення. Алексєєв Расул і Васильєв Роман із спотвореними від люті обличчями накинулися на нього і хотіли зав'язати бійку, але одна з жінок стала між Стефаном і нападниками, а інша побігла викликати міліцію. І на тлі цього пролунав гучний крик старця Богданова Володимира Миколайовича, який колись стояв біля витоків Волховської церкви: “Зупиніть безчинство в Божому домі!”

Це зупинило Алексєєва Расула і Васильєва Романа. Расул наказав натовпу реабілітантів покинути приміщення, а сам залишився і вони разом з Олексієм Косолаповом почали знущально і дуже цинічно вголос коментувати кожне слово Стефана Георгійовича. Реабілітантів було більше 30 чоловік. Расул і його команда вели себе як господарі, і відверто знущалися над незгодними з ними членами церкви. Сестри не знайшли іншого виходу, як просто викликати міліцію.

Вся церква знає, що, наприклад, один з реабілітантів, а нині член церкви, був засуджений за вбивство 3 чоловік. Тільки Бог знає їхні серця, але коли бачиш перед собою групу колишніх кримінальників з відбитком пороку на обличчях, що сміються тобі прямо в очі, жіночі душі мимоволі наповнюється страхом. Так, так, елементарний страх, що завтра вони можуть зустріти тебе біля під'їзду увечері – містечко маленьке... Тебе або твоїх дітей ... Правда життя – вона жорстока і не треба її заперечувати. Міліція була викликана з простого почуття самозбереження переляканими жінками. Засіб виявився дуже дієвим.

Коли з'явилася міліція, знущання і крики припинилися, всі реабілітанти залишили будівлю церкви, а Алексєєву Расулу і Косолапову Олексію (скарбнику) міліція наказала здати всі ключі на підставі того, що вони знаходяться на території приватної власності. Алексєєв Расул намагався чинити опір, міліціонер пригрозив, що особисто заведе на нього кримінальну справу. Алексєєв Расул злякався, швидко віддав всі ключі і залишив приміщення.

Ми вважаємо, що це було Боже втручання, це Бог прихилив серця міліціонерів, і вони стали на сторону Стефана Георгійовича. Через них Бог поклав кінець безчинству й розгулу групі реабілітантів під керівництвом Алексєєва Расула і Васильєва Романа. Слава Богу! Ми всі так боялися бійки, що пробули в пості і молитві декілька днів перед цим вигнанням бешкетників з церкви.

У неділю (4 жовтня 2009 року) Стефан Георгійович провів перше зібрання церкви Євангельських Християн в місті Волхові. На зборах були присутні 45 чоловік. Прийшли навіть кілька старих доперебудовних членів церкви, які не змогли залишитися осторонь, почувши про безчинства групи бунтівників.

Дуже сподіваюся, що ці випробування, через які пройшли брати і сестри Волховської церкви послужать для їх духовного зростання і ще більшого старання у служінню нашому Господу Ісусу Христу! Молюся про велике пробудження в моєму рідному місті, про поширення істини в темноті. І чим більше церков буде в Волхові - тим краще!

І тільки Бог буде вирішувати, хто на чому будував!



Коментарі 

 
+5 #1 18.12.2010 22:40
Ця підбірка статей свідчить про те, що Бог не дає свого святого духу на такі церкви (бо ж плоди духа, які описані у посланні до Галат у діях головних героїв історії не помітні). Богові боляче спостерігати як щирі люди, які шукають його - заблукали. Ісус казав, що "по тому пізнають усі, що ви мої учні як будете мати любов між собою". Якщо в церкві немає любові - то її члени не є учнями Христа і нещасні ті поодинокі особи, які, знаходячись у тій церкві, думають,що знайдуть хоч крихти любові та розуміння. На щастя,є в теперішньому світі правдиві християни, які вміють виявляти любов один до одного та мирно вирішувати суперечки. Вони не переймаються посадами і становищем, а віддано виконують наказ Христа "підіть і навчіть людей з усіх народів", тим самим вони сприяють здійсненню пророцтва, що "перед кінцем буде проповідувана Євангелія по цілому світові". Я говорю про тих, хто проповідує не заради грошей, а з любові до Бога та ближнього.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити