Будь ласка, оцініть, навівши мишку на шкалу:
( 4.5 | 21 голосів )
Як віруюча дівчина вийшла заміж за невіруючого

 

Я була віруючою, але я вибрала власну дорогу і вийшла заміж поза сім’ю Божу. Це принесло мені і моїм дітям багато страждань. Кожній віруючій дівчині, котра думає вийти заміж за невіруючого чоловіка, я хотіла б голосно крикнути: “Якщо ти кохаєш його, то не виходь за нього заміж!”
Бажання кохання і шлюбу є природними. Бог так створив людину. Але ти прийняла Господа. Можливо, ти виростала в християнській родині і знаєш, що значить жити по Євангелії. Ти знаєш волю Господа у відношенні скороминущих речей світу цього згідно 1 Тим. 5:6. “А котра у розкошах живе, – та живою померла.”
Як дитина Божа, ти хорониш себе від світу цього незаплямованою. Ти знаєш, які діла та речі не радують твого Спасителя і знецінюють твоє свідоцтво. І ось ти зустрічаєш симпатичного молодого юнака. Він серйозний, порядний і говорить тобі все, що тобі подобається. Ти виявляєш, що він для тебе – єдиний. Але чи християнин він? Якщо ні, то принаймні, чи відкритий він для Євангелії?
Перше, що сатана буде нашіптувати тобі, ось що: “Безумовно, він зміниться.” Я знаю це з власного, сповненого сумом, досвіду.
Я поставила собі за мету бути найкращою з усіх дружин. Я хотіла жити зразково і все робити якнайкраще. І він, безумовно, піде зі мною тим шляхом, як тільки ми станемо чоловіком і жінкою! Так сатані вдається нас обдурити. Скоро ти зрозумієш, що твій чоловік буде пропонувати і вимагати для сім’ї свій шлях. З самого початку він захопить духовну ініціативу; щоб мати чисту совість, ти йшла на уступки, і він це знає. Твою віру він визнає, шанує і захоплюється нею, але він не сприймає твій спосіб життя, і дальше в нього буде прагнення до світського життя. Пізніше, з народженням дітей, ти будеш знати про твою духовну відповідальність за довірені тобі душі ось тих малюків. Ось тут зустрінеш труднощі. Чи готова ти до того, щоб тією дорогою йти без чоловіка? Будуть виникати суперечки, як тільки ти спробуєш заради душ дітей відстоювати свої погляди на віру.
І де буде та зразкова любов, яку ти так хочеш показати своєму чоловікові? Не дуже охоче він буде сприймати твій духовний вплив на сім’ю. В багатьох світських розвагах йому буде не вистачати тебе. Це буде його засмучувати й злити. Заради Христа ти будеш його любити, але й одноразово розриватися між тією любов’ю і любов’ю до Христа і дітей.
Діти будуть в твоїх руках, як глина, яку ти бажаєш сформувати для Майстра, але будуть перешкоди, бо вплив батька буде іншим. Ви обоє будете рідними, але ваше відношення до життя, ваші думки, ваші молитви будуть радикально розходитися.
Я знаю, що Бог зробить все, щоб привести твого чоловіка до Спасителя. Але людина вільна. Вона сама повинна вирішити це питання. Може десять і навіть сорок років пройти, довгих років, поки твій чоловік прийде до Господа.
Непослух вимагає високої ціни. Бог сказав про це ясно: “До чужого ярма не впрягайтесь з невірними.” (2 Кор. 6:14) Хто порушить Слово Боже, буде відповідати. Вибрати привабливий шлях – значить опинитися під вагою власного ярма.
Зупинися і подумай! Дай Богу через Ісуса Христа перше місце в твоєму житті. Якщо кохаєш юнака, не виходь за нього заміж, якщо він – не християнин. А інакше обоє будете нещасними.
І ще одна порада. Можливо, він буде вести себе так, ніби-то він віруючий. Він буде приходити на богослужіння, щоб заволодіти тобою. Але на цьому все закінчиться. Тут ти повинна мати велике терпіння. Чекати, щоб мати можливість перевірити, чи дійсно він народився згори. Дай йому час зміцніти в благодаті. Стань на бік Господній у відношенні цього найважливішого питання в твоєму житті. І поки цей юнак, якого ти кохаєш, не стане дитиною Божою, не виходь за нього заміж!
Марія.


Поділитися:
[+]
Сподобалось
22

Додати коментар


Захисний код
Оновити