Будь ласка, оцініть, навівши мишку на шкалу:
( 4.2 | 33 голосів )
Пані Осінь проходила садом,
По верхівках старих абрикосів,
По розкішній лозі винограду,
Крізь яку вже видніється просинь.

Шурхотіло на стежечці листя,
Налилися калинові грона,
Дарувала їм осінь намисто,
Наче сонце на сході-червоне.

І від погляду осені вишні,
Зарум*янились,наче дівчата.
Навіть сивий,кремезний горішник
Взявся шапку додолу скидати.

А в повітрі вже чути,мов ладан
Легкий запах туману і диму...
Пані Осінь проходила садом,
Розстеливши багряну хустину.


Поділитися:
[+]
Сподобалось
15

Коментарі 

 
-5 #12 17.03.2014 09:44
Що це за християнський вірш?До чого тут осінь?Моя донька в 1 класі кращі вчить. :sad:
Цитувати
 
 
+6 #11 Dominika 14.02.2014 21:46
Щиро вдячна усім хто висловився.Одним за розуміння і підтримку,за те,що змогли проникнути в суть,іншим за те,що висловили свою думку.Словом разом у нас вийшла дуже цікава дискусія.Сподіваюсь на зустріч в майбутньому!
Цитувати
 
 
+9 #10 Leleka 13.02.2014 18:54
Ох яка краса! А який же Той, хто сворив таку красу!!!! Це навіть ті люди, які не читають Біблії задумуються над цим і ваш вірш підштовхує до таких думок! Слава Богу, що коли, буває, забігаєшся і забудеш про небесне, Бог так ніжно нагадує про себе, через своє творіння!
Небеса проповедуют славу Божию, и о делах рук Его вещает твердь…» (Пс. 18,2);
Римлянам 1:20: «Ибо невидимое Его, вечная сила Его и Божество, от сотворения мира через рассматривание творений видимы, так что они не имеют извинения».
Щойно звернув увагу "они не имеют извинения" це такі люди що умудряються непобачити Бога у Його творінні.... дискусія під віршем допомогла це помітити... Треба каятися.
Цитувати
 
 
+10 #9 Dominika 11.02.2014 20:08
Ну що можна сказати?Чим потішити?Коли смерть стає фактом усі аргументи зникають. Увечері, під час сімейної молитви, будемо просити Господа,щоб Духом Святим Сам потішав вас та підкріпляв надією на зустріч на хмарах, в обіймах Отця.
А щодо вірша... Персоналізована осінь гарна тільки в контексті діянь Вічного Митця. Я віднесла вірш в розділ "природа" з надією,що ще багато хто може побачити "перст Божий" навіть в сухому листочкові.
Цитувати
 
 
+4 #8 lanak45 11.02.2014 06:01
Хотілося б багато ще написати у відповідь Ларисі та Андрію. Але, на жаль не до того. Тільки що повідомили про дуже важку новину. Помер чоловік моєї двоюрідні сестри: раптово впав і помер. Його дружина померла 3 роки тому Це їй на похорони я написала вірш В туманну ніч. Залишилося 3 дітей: 18, 17 і 14 років. І молода мачуха. Моліться за них.

Яно, вибачте що я написала таку сумну звістку під таким гарним віршем. Цінуймо життям. Милуймось кожним днем, теплим сонцем, дощем, травою, небом, літом, зимою, весною та гарною осінню, адже це дарунок нам людям від Творця. І якщо творіння Його рук таке гарне та досконале, то наскільки більше досконалим є Творець. Він творив все з любов'ю і, думаю, йому дуже приємно що ми в захопленні від праці Його рук. Благословінь усім. І мудрості. І душевного спокою.
Цитувати
 
 
-1 #7 11.02.2014 00:34
Цитую шлв:
Цей вірш не на християнську тему і тому я думаю кожен може висловлювати свою думку.Мені він теж не сподобався і я теж поставила низьку оцінку.Я вважаю цей сайт для каяття людей.Інші вірші цього автора трохи краще,а взагалі вони про природу для інших сайтів.
Погоджуюсь з ШЛВ. Вірш справді чудовий, аж співати хочеться, але погодьтесь, краще було б якби підкреслити в цьому велич нашого Творця, а не просто пані Осінь.
Цитувати
 
 
+6 #6 Dominika 10.02.2014 19:11
А щодо одиниць...Ви відповідаєте за свої слова???Просто я давно вже ваші вірші не читаю взагалі. Зрозуміла стиль. А тим,що читала навіть поставила 5.Не за зміст,не за якість,а за Ваше невтомне старання.Шкода Вас.
Цитувати
 
 
-4 #5 шлв 10.02.2014 17:25
Я висловлюю свою думку,так як і ви полюбляєте коментувати інших і те що мені подобається я теж відзначаю.Критику потрібно адекватно сприймати і не шукети в інших те,чим самі займаєтесь,адже це ви полюбляєте ставити одиниці.Хай Бог вас благословить!
Цитувати
 
 
+7 #4 Dominika 10.02.2014 15:47
Світлано,дякую за слушну пораду.Я вже виправила. Саме тому і варто посилати поезію в люди.Для мене дуже цінна ваша рецензія і оцінка,тому,що Ви одна із небагатьох,кому вдається не тільки чудово римувати,а й захоплювати,пол онити читача і разом з тим викликати в душі бажання низько-низько схилитись перед величчю Господньою.А за до того,що шлв періодично
проставляє по моїх віршах одиниці я давно уже почала звикати.і не тільки по моїм,але тільки з*явиться на сайті гарна поезія хтось миттєво неадекватно реагує..Подумайте,невже в найменшій травинці,квітці ,заході сонця не видно Господа?Уся природа співає "осанну" Творцю,ой, закінчую бо не зупинюся від захвату,як подумаю про красу весняного лісу,та інші дива!!А шлв нехай тішиться із найвищих балів поряд із граматичними помилками та відсутністю усякої поетичності майже взагалі. На жаль,це не поодинокий випадок у християнстві.Тільки про яку духовність тоді мова??
Цитувати
 
 
-5 #3 шлв 10.02.2014 09:18
Цей вірш не на християнську тему і тому я думаю кожен може висловлювати свою думку.Мені він теж не сподобався і я теж поставила низьку оцінку.Я вважаю цей сайт для каяття людей.Інші вірші цього автора трохи краще,а взагалі вони про природу для інших сайтів.
Цитувати
 
 
+10 #2 lanak45 10.02.2014 08:54
Яно, прекрасний вірш, легкий, ніжний. Аж подих перехвачує при читанні. Одна порада: може краще - по верхівках?
Цитувати
 
 
+8 #1 lanak45 10.02.2014 08:50
Цей коментарій не для автора, а для того хто поставив "одиницю": що Ви, шановний чи шановна, робите на поетичному сайті і, взагалі, що для Вас і для чого Вам поезія? По-моєму Ви "зеленого понятія" не маєте. Взагалі-то я людина терпляча і на на оцінки давновічно перестала звертати увагу, але ж наглому дилетантство повинна бути якась межа?
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити