Будь ласка, оцініть, навівши мишку на шкалу:
( 3.8 | 23 голосів )
Вовки люті увійшли в церкву...
Гуманітарка, лідерство і церковний бізнес
Сіячі/Діячі на ниві Господній
Перший наступ на церкву
Важка артилерія
Другий наступ на церкву
За завісою доброчинності
Боротьба за молитовний будинок
Ще одна афера
Всі сторінки

 

Важка артилерія


Для цієї місії була обрана “важка артилерія” - Павло Сєнніков, людина з тюремного світу, колишній слідчий, гебіст, людина, що свого часу дуже глибоко і серйозно займався чорнокнижжям (сам про це пише в Інтернеті), що відрізняється особливою жорстокістю по відношенню до беззахисних людей - сам описує випадки свого насильства над безмовними жертвами. Людина, що знає, як пресувати і ламати людей...

Останні 18 років живе і забезпечує добробут свій і своєї сім'ї на дотації американського братства і став віртуозом по збору коштів з американських церков. Яскравий представник нового покоління християн-бізнесменів. Є свідки, що чули з його уст слова: “Стефана треба зламати і ми це зробимо ...”

Ось думка незалежного спостерігача:
Моя думка про Павла склалася ще в червні – це холоднокровний бізнесмен, для якого на першому місці стоять гроші і кар'єра, я сумніваюся, що ця людина зустрілася з Богом. У розмові зі мною він називав фразу "ми повинні його (Стефана) зламати".

Його інтерес у цій справі, по-перше догодити Сипку В.К. і друге, його обтяжує покладений на нього обов'язок їздити з євангелізацією по області. Він хотів, щоб Стефан Георгійович робив за нього всю чорну роботу організатора євангелізацій, а з іноземцями розмовляв би він, оскільки він добре говорить по-англійськи, а Стефан Георгійович може тільки посміхатися, відповідно всі гроші залишалися б у Павла.

У цієї людини приголомшливий дар маніпулятора і знання психології. У проповіді він постійно звертається до логіки та розуму - у нього практично відсутня емоційність, він переконує логікою. Його слабке місце – це гроші. Він знає, як холоднокровно маніпулювати людьми і вибивати з них гроші. Стефан Георгійович розповідав, як він говорив якось йому, що він навчить його, як маніпулювати людьми. Павло вже боїться, що зв'язався з цією історією, не розуміє, що відбувається, тому що Стефан Георгійович при всіх своїх недоліках любить Господа і ревнує про справу Божу, а Павло з нового покоління віруючих лідерів - маніпулятор, людина, що позбавлена любові до людей і до Бога. І тут у наявності не просто ситуація зі Стефаном Георгійовичем, а духовна битва між щирою вірою і холоднокровним використанням  та маніпулюванням людьми.

Павло юридично грамотний, всіх підозрює, все записує на диктофон, зберігає всі документи. З ним можна боротися тільки холоднокровно, жорстко і твердо аргументовано, все записувати на диктофон і зберігати всі листи. Ще: коли Стефан Георгійович гарячкує і плаче (а він робить це весь час з червня) Павло відверто сміється вголос, навіть коли син Стефана Георгійовича – Тіма йому зробив зауваження, що мені боляче, коли ви смієтеся над моїм батьком, він не перестав.



Коментарі 

 
+5 #1 18.12.2010 22:40
Ця підбірка статей свідчить про те, що Бог не дає свого святого духу на такі церкви (бо ж плоди духа, які описані у посланні до Галат у діях головних героїв історії не помітні). Богові боляче спостерігати як щирі люди, які шукають його - заблукали. Ісус казав, що "по тому пізнають усі, що ви мої учні як будете мати любов між собою". Якщо в церкві немає любові - то її члени не є учнями Христа і нещасні ті поодинокі особи, які, знаходячись у тій церкві, думають,що знайдуть хоч крихти любові та розуміння. На щастя,є в теперішньому світі правдиві християни, які вміють виявляти любов один до одного та мирно вирішувати суперечки. Вони не переймаються посадами і становищем, а віддано виконують наказ Христа "підіть і навчіть людей з усіх народів", тим самим вони сприяють здійсненню пророцтва, що "перед кінцем буде проповідувана Євангелія по цілому світові". Я говорю про тих, хто проповідує не заради грошей, а з любові до Бога та ближнього.
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити